Woda gazowana w ciąży - czy wolno ją pić

Moja teściowa choduje kury więc świeże swojskie jaka zawsze mam na zawołanie :stuck_out_tongue:

Kocham karmić piersia, ale odmawianie sobie róznych rzeczy jest dla mnie straszne…dałabym się pociąc za szklankę zimnej pepsi !! Albo chociaż wody ale gazowanej! Życie bez gazowanych napoji jest straszne:P tym bardziej w takie upały.
Nie wiem ale niegazowanym nie zaspokajam pragnienia :stuck_out_tongue:

Nie wiem co mam jesc …połozna mówi ze wszystko i sprawdzac reakcje dziecka, ale jak sobie pomysle ze zjem cos a potem mały bedzie cierpiec a przy okazji ja beda sie przy nim gimnastykować i płakać bo on płacze a ja nie wiem czemu to wole sie ograniczac…

Aga ja piję tylko wodę gazowaną ( często rozcięczam, żeby bąbelki mi za mocno w gardło nie drapały), karmię piersią, a małej nic od tego nie było. Jak niby te bąbelki CO2 mają zaszkodzić dzidziusiowi? Pij jak chcesz na zdrowie.

Też na początki się wystrzegalam wszystkiego co gazowane ale to chyba z tego ze nie bardzo lubię też.
Artan bo te bąbelki CO2 to u takiego maluszka mogą wywołać kołki przeniknąć do mleka chybaco to chodzi gdzieśbo tym czytałam.
Aga żeby mieć pokarm i dostarczać dziecku niezbędnych składników musisz jeść w miarę normalnie wiem to przykre ale nasze dzieci naszymi królikami doświadczalnymi jednym podejdzie to co się zje innym nie. Musisz próbować po trochu coś nowego dla swojego i dobra dziecka

A ja czytałam, że jedynym napojem gazowanym dopuszczalnym dla matki karmiącej jest woda.

Jeśli już wybierac między gazowaną woda a gazowanymi napojami typu peps to lepszy wybór już ta woda w czasie karmienia.

No to zdrówko, hej !

Ja ostatnio się skusilam na podjedzenie mężowi kebaba i wyszło mi to bokiem … Noc nie przespana tak mały ryczal…jadl i ryczal…takze teraz się boje wszystkiego. Bym się napila gazowanego ale jak sobie pomyśle o kolejnej takiej nocy to wolę się powstrzymać…:cry:

Aga, Twój wybór i już. Ja tam piję. A z takich incydentów identycznych to pamiętam tylko sałatę, po której małą nawalał brzuch. W sekcji karmienie piersią poczytasz dużo o tym co jeść i pić i jakie mamy doświadczenia w tych tematach.

o Aga opdwazna jestes ja po porodzie to tak jadlam delikatnie zeby nie bylo placzu wlasnie i sprawdzalam co moge jesc co nie, wprawdzie teraz kolki tez ma ale wiem juz ze nie od jedzenia mojego . ale kebaba nie jadlam do tej pory

Ja będę starała się jeść potrawy przyszykowane na parowarze. Będzie nieco trudno mieszkając z teściową, bo ona gotuje jak jej się uda lub co mąż akurat zakupi. Nie ryzykowałabym jednak z gazowanym.

początkowo lepiej jeść delikatnie a później stopniowo rozszerzać i obserwować maluszka. dla mnie najgorsze będzie pić wode niegazowaną :frowning: one sa dla mnie okropne :frowning: ale może jakoś damy radę

oliss87 wody niegazowane też rżną się między sobą w smaku. Jedne są dobre, a inne ohydne. Najlepsze w smaku są wody niskomineralizowane i takie teżpowinno się pić karmiąc piersią,

właśnie ja taką piję przez ciążę lub śedniomineralizowana, tylko one delikatnie sa gazowane,

Oliss znam ten ból! Nienawidzę wody niegazowanej, jakbym piła kranówke ;/ życie bez gazowanego jest dla mnie bardzo cięzkie :frowning:

no niestety :frowning: ja już chyba będę wolała własnie pić taka przegotowaną bo botelkowej chyba nie zniosę :confused:

Mi niegazowane smakują w czasie ciąży, ale tylko niektóre. Ta najtańsza z Biedronki tylko pragnienie u mnie wzmaga.

No tak niby woda to woda a jednak nie wszystkie nam podchodzą smakowo. Ja w ciąży piłam na zmianę dwie, które tylko mi pochodziły. I nie były to te z biedronki :slight_smile:

mi tylko smakuje piwniczanka i kryniczanka, reszty nie mogę :frowning:

Ja piję głownie niegazowaną wodę, jednak w ciąży kilka razy zdarzyło mi się pić wodę gazowana. Zwolenniczką picia pepsi/coli nie jestem, ale zdarzyło mi się kilka razy w ciązy bo to było silniejsze ode mnie :wink:

Ewelina- widocznie wtedy Twój organizm tego potrzebował :slight_smile:
Ja ostatnio pijam nieraz gazowaną, bo taką teściu do domu kupuje. Po otwarciu i tak szybko gaz z niej ulatuje, więc już problemu nie ma :stuck_out_tongue: