Oj tak. U mnie w ciąży włosy nie wypadają, tak samo jak paznokcie. Prawie nie maluję, nic z nimi nie robię, a rosną jak szalone. Za to po ciąży tragedia. Z braku czasu, raczej stosowałam pojedyncze rzeczy i to bardzo nieregularnie. Odżywki jakie miałam, a mam ich mnóstwo, ale nie zawsze sie udawało, bo preferuję te do spłukiwania, a jednak rzadko z małym dzieckiem mogłam dłużej posiedzieć w wannie, bo zawsze czuło i wtedy chciało jeść. W sumie non stop chciało jeść. Do tego suplementy, ale tylko te dla karmiących, nic specjalnego na włosy. Dieta, tak starałam sie bardzo zdrowo odżywiać, aby dostarczyć dziecku to co najcenniejsze, więc i włosy powinny skorzystać. Nic z tego. Czas ten trwał z 2-3 miesiące, włosy leciały garściami, a potem zahamowało się to wszystko. Wychodzę z założenia, że musi być równowaga i to co w ciąży nie wypadło, kiedyś wypaść musi. Ja na spokojnie do tego podchodziłam i podejdę teraz, bo mam gęste włosy i zawsze moim zmartwieniem jest jak je trochę ogarnąć, aby zmniejszyć ich objętość.
Mamy, czy Wasze włosy w ciąży były piękne i grube a teraz wypadają na potęgę? Jak sobie radzicie? Wcierki, odżywki, dieta, suplementy? Co pomaga? Ile u Was trwało wypadanie włosów po porodzie?
U mnie dosyć długo to trwało. Praktycznie przez cały okres karmienia ok 7msc. Najgorzej pierwsze 3 miesiące po porodzie. Później mniej ale też leciały. Stosowałam szampony i odżywki, po wcierce zaczęły odrastać i w zakolach miałam takie baby hairy. Teraz mam grube włosy wogole nie wypadają, nawet moja fryzjerka chwali je. A niedługo urodzę i będzie to samo.
U mnie nie wypadały po porodzie ale brałam regularnie witaminy te co w ciąży może one mi pomogły
U mnie na początku ciąży wypadały włosy (duża dawka hormonów) potem w 2 i 3 trymestrze był spokój. po ciąży koszmar jakies 3 miesiace a ogólnie tak z pół roku leciały mi włosy bardziej niż później. witaminy dla kobiet karmiących. Szampon przeciw wypadaniu i czas - przetrwać ten czas :)
Ja na samym początku ciąży szczerze mówiąc w ogóle nie zwracałam uwagi na włosy na swoją cerę na swój wygląd po prostu czułam się na tyle źle że Modliłam się aby tylko przyleciał mi kolejny dzień gdy przyszedł 2 trymestr w końcu poczułam się lepiej i faktycznie zauważyłam u siebie tak gwałtowną poprawę stanu moich włosów podobno ogólnie w ciąży stan włosów się poprawia Tym bardziej że kobieta wcześniej jeżeli ciążę planuję już jakiś czas przed nią zaczyna brac odpowiednią dawkę witamin i suplementów które na pewno sprzyjają temu aby włosy wyglądały dobrze no i również w ciąży jaki przed ciążą jeżeli jest ona świadomie zaplanowana kobieta często bardziej zwraca uwagę na swoją dietę przyzwyczajenia na to aby się wysypiać i dbać o taki swój ogólny stan zdrowia co właśnie później jest na plus dla naszych włosów u mnie włosy w drugim trzecim trymestrze a nawet bezpośrednio po porodzie były piękne lśniące i gęste dosłownie jak z kalendarzem w ręce 3 miesiące po porodzie zaczęły wypadać na potęgę w międzyczasie starałam się w dalszym ciągu brać witaminy mając maluszka w domu również często zdarzało się że nie miałam czasu na jakąś większą pielęgnację moich włosów Kończyła się ona głównie tylko na umyciu skóry głowy i włosów i ewentualnie nałożeniu jakieś odżywki maluch był bardzo wymagający więc często odpuszczałam jakiekolwiek suszenie włosów prostowanie modelowanie bo po prostu nie miałam na to czasu albo siły i to również przyczyniło się na pewno zdecydowanie do tego aby troszeczkę Podczas tego wypadania poprawić stan i kondycję włosów nowo odrastających wychodzę z założenia że co musi wypaść to musi wypaść należy to przetrwać taka kolej rzeczy A w międzyczasie dobrze jest skupić się na tym aby wasze cenowo odrastające włosy odzyskały w dobrej i fajnej kondycji
U mnie cała ciąża super, włosy były gęste, mocne i wyglądały zdrowo :) po porodzie zaczęły wypadać, ale nie są to duże ilości. Po pół roku od porodu coś tam jeszcze czasem zgubię, ale podobnie miałam przed zajściem w ciaze
Na początku ciąży brałam Pregna Uno, później i teraz Prenatal duo
ja mam w fajnej kondycji bo bardzo o nie dbam
przerzuciłam się na 2 produkty o których przeczytałam na forum i u mnie zadziałay i dziś jestem właścicielką pięknych gęstych włosów ale po ciąży była masakra na głowie
polecam wam wyróbiwać dziewczyny siarkę organiczną ( MSM ) i Szampon konopny z biotyną i ekstraktem skrzypu polnego od Pharmazis bogaty jest w niezbędne nienasycone kwasy tłuszczowe, witaminy A, B1, B2, B6, C i E, kwas fitynowy, D-pantenol i prowitaminę B5, i włąsnie jest typowo przeznaczony do zapobiegania nadmiernemu wypadaniu włosów. Szampon i ta siarka organiczna przyspieszyła wzrost włosów! Nigdy tak nie miałam włosy zaczeły mi szybciej rosnąć więc polecam, natomiast żeby włosy się nie puszyły pani z tego sklepu gdzie kupiłam też tą siarkę i szampon konopiafarmacja.pl Przy nastepnym zamówieniu pani z obsługi zaproponowała olejek konopny na włosy pięknie lśnią i zauważyłam że się nie łamią jak przedtem są zdrowsze stosuję go też na twarz super nawilżenie
i tak dodam łykałam biotyne nie wiele to dało
Niecały rok temu Włosy wypadały jak szalone (covida wtedy nie miałam) . Dosłownie bałam sie myć, bo wyciągałam dosłownie włosy pasmami. Do tego ogólna kondycja moich włosów była bardzo zła, mimo idealnych wyników krwi
Dla mnie wypadały włosy w czasie ciąży. Od 3trymestru zmniejszyła się ilość wypadanych włosów, a po porodzie prawie problem zniknął. Włosy są w znacznie lepszej kondycji niż w czasie ciąży. Stosuje wyłącznie witaminy dla mamy karmiącej i nakladam maskę po umyciu włosów;)
u mnie w ciąży nie było żadnego problemu z włosami
W moich ciążach piękne włosy i cera
u mnie po ciąży trochę ich wypadło, ale zrobilam badania i wiedziałam jakie mam niedobory, więc się suplementowała, a do tego piłam pokrzywę i robię masaże skóry głowy
ja mi teraz 10 tygodni po ciąży zaczęo troche wiecej wypadać tych włosów własnie. ale nie ma tragedii póki co.
Ja po rozjaśnianiu mam tragedię na głowie po prostu wypadają i się wykruszają ostatnio byłam na zabiegu botoksu na włosy w salonie fryzjerskim ma za zadanie odżywić włosy
Mi coś teraz zaczynają wypadać jakby więcej, nie wiem czy to jest związane z kp, czy po prostu taka pora roku.
A cieszyłam się, że przez rok od porodu mi nie wypadają :(
Zaczęłam stosować suplementy diety Biotebal i dużo poczytałam o prawidłowej pielęgnacji włosów oraz skóry głowy więc mam nadzieję że przyniesie ona efekty
U mnie o dziwo w ciąży i po porodzie włosy się wręcz poprawiły :) Może to zasługa witamin i lepszej diety. Teraz w ciąży nie wypadają szczególnie ,ale też nie widzę poprawy ,za to przetłuszczają się dużo bardziej.
Mi też co się przetłuszczają, myślisz że to wynika z tego że jesteśmy po porodzie? Nigdy jakoś tych faktów nie łączyłam
Wydaje mi się, że poprawa kondycji włosów to zasługa witamin . Ostatnio przestałam brać witaminy i po ok 2 ty zaczęły mi włosy nagle wypadać więc znowu zaczęłam je brać.