Rewelacja:)
A, dziewczyny, polecam taki portal graficzny zszywka.pl
Odkryłam go niedawno, a już znalazłam inspiracje na dekoracje pokoju, na zabawki dla dziewuch-no oczopląsu dostałam.
Anitko śliczne rzeczy wychodzą spod Twoich rąk!
Oj fajna ta zszywka
I te inspiracje przeróżne…biżuteria, fryzury, jedzonko.
Agulka to mnie załatwiłaś. Będę tam teraz przesiadywać zamiast się dzieckiem zajmować ![]()
dziękuje za miłe komentarze, naprawdę miło się czyta takie opisy na temat moich prac;) tutaj ostatni na dzień dzisiejszy wyczyn:
Kołderka wraz z poduszką dla lali, póki co schowana żeby mała nie widziała ;D
Marta,
spójrz na pierwszy post w wątku-dziś zauważyłam, że jest tam ten adres podany:) do tej zszywki.pl, w źródłach do zdjęć…( a ja uważałam to za swoje wielkie odkrycie:)
ja zrobiłam klocki trzy duże z materiału, jestem w trakcie szycia czwartego. Wysokość ok.22 cm, usztywnione watoliną, wypchane silikonowym wypełnieniem (takim do poduszek), z grzechotkami w środku i z taką szeleszczącą folią. Dodam kiedyś zdjęcia, na razie nie mam w aparacie baterii.
Agulka ja robię zdjecia telefonem, super wychodza nawet lepiej jest potem to wszystko wrzucić na kompa;)
kostki fajna sprawa ale również w ten sposób można zrobić małe poduszeczki ;)takie mini podusie
Ja myślę, że jeszcze trochę i nasze Dziewczyny też zaczną produkować na szeroką skale swoje cuda i będziemy je podziwiać na tego typu stronkach ![]()
Ja niestety w liceum jechałabym na trójach z plastyki gdyby nie wkład mojej mamy. Rzeźba w mydle, portrety i inne tego typu nigdy mi nie wychodziły. Myślę, że do szycia też potrzeba dużego zacięcia manualnego, sprawnych rąk. Nic to… pozostaje mi w takim razie oglądanie i podziwianie ![]()
Na pracy technice w podstawówce wyszła mi tylko makrama ze sznurka ( robiliśmy jakiś koszyczek do podwieszenia doniczki ).
Od najmłodszych lat lubowałam sie w szyciu w wieku przedszkolnym potrafiłam szyć na maszynie
miałam iść w tym kierunku jednak wyszło inaczej wiec jestem samoukiem;)
Lubie szyc i dłubać przy materiałach jednak nie zawsze jest na to czas;)
Jeśli komuś podobają się moje prace czekam na propozycje;)
po za królikiem w różowych spodniach tego już moja córa dorwała ![]()
Zainstalowałam sobie sterowniki do karty pamięci i wymieniłam baterie w aparacie i teraz mogę Wam pokazać moje klocki:) i słonia urodzinowego dla mojej czterolatki.
Dziewczyny wspaniałe te Wasze arcydzieła Anita kołderka z podusią boska chętnie bym ją odkupiła.
Agulka te klocki są super kurcze musimy się pospieszyć z urządzaniem strychu bo tam chcemy pokoje małym zrobić.Na razie nie mam zbytnio miejsca już w domu…
Agulka fantastyczne te klocki! Duże- można się na nich i między nimi przewalać do woli ![]()
A słoń jest słodki i wygląda zupełnie jak te ze stronek internetowych, którymi się tak zachwycamy.
Mamunia jak co to proszę o kontakt e-mailowy Anis81@wp.pl
Mamunia co do pokoi dla małych to sobie wyobrażam co się dzieje z dwójką dzieci my mamy jedną i jak mąż usłyszał o pomyślę, ze chce na gwiazdke kupić jej kołyskę dla lali, to tylko usłyszałam jeszcze o kołyskę bedę się potykał;)
Dziewczynki a może ktoras z Was zrobiłaby dla nas taka szmatkę z metkami, sznureczkami i guziczkami, bo ja nie mam do tego ręki a bardzo bym chciała coś takiego dla mojej córeczki. Oczywiście zapłacę, ale proszę Was żeby któraś się zgodziła. Proszę, proszę, proszę ![]()
O Anitko ja też może byłabym chętna.Córka ma w październiku urodzinki,chcemy jej kupić wózek
głęboki dla lalek i taka pościel byłaby świetna.To jak co to napiszę na priv.
Dziewczyny jak co to piszcie na prv, różowy komplet co prawda mam tylko jeden, ale mam materiał jeszcze w kolorze jasno zielonym. Kupiłam sporo wypełnienia więc zarówno materiał jak i wypełnienie jest nowe.
Agulka - rewelacyjne są te klocki! Muszę nad czymś takim pomyśleć w przyszłości dla synka…
Fajnym pomysłem jaki ja wykorzystałam, gdy mój brat był mały, były “skarpetkowe potwory”, który powtórzę przy synku. Do starych, naszych dziurawych albo pojedynczych skarpetek doszywa się oczy z guzików, fryzurę z włóczki, uszy lub rogi z filcu i buzię z kawałka czerwonego materiału z kawałkiem filcu ; )
Ja wczoraj w przychodni widziam kostki pufy tak fajnie wygladaly, ze juz mam mysli na ten temat,![]()
fajny pomysł z tym klockami muszę też takie uszyć poproszę mamę bo ma maszynę to mi pomoże
Fajne te przytulaki, jednak nie chce ściągać czyjejś weny twórczej;-) ale fakt ktoś ma ciekawe pomysły na takie stwory;-)
Dziewczyny a gdzie można kupić te wypełnienia?szukałam na allegro ale nic nie znalazałm
Dariolka, tak jak B.kruszko pisze-na allegro szukaj jako wypełnienia do poduszek, silikon wypełnieni, owata, watolina, kulka silikonowa