U mnie sprawdziły się te z Lovi i Johsona.
W moim przypadku wkładki bardzo mi się przydały . A zaczęłam ich już używać w 8-9mies ciąży miałam tak wypełnione piersi mlekiem ze kilka razy dziennie musiałam zmieniać wkładki. Była w szoku bo to moja pierwsza ciaza była , myśląc że mleko pojawia się tuż po urodzeniu malucha… Przy tej ciąży jeszcze ani razu nie używałam wkładek laktacyjnych
Przez pierwsze dwa miesiące używałam wkładek laktacyjnych jednorazowych, ale wychodziło trochę za drogo ok 60zl co miesiąc. Teraz zaopatrzyłam się we wkładki wielorazowe które zakładam kiedy wychodzę lub śpię a podczas karmienia w muszle laktacyjne na druga pierś bo bardzo wycieka. Później to uzbierane mleko podaje mojej kruszynce gdy chce podać jej witaminki w butelce z mleczkiem.
Tak te z Johnsona mają taki sutek sterczacy hehe ale mi nie wystają spod bluzki wiec w porządku lovi wkładki na początku używałam bo miałam sporo mleka i one też są świetne
k.Sepiolo jeśli podajesz witaminki w butelce tzn wlewasz do butelki witaminki takie jak te K i D to jest to błąd ponieważ one są tłuste i osiadają się na ściankach butelki przez co nie trafiają do dzieciątka.
mi przed porodem wkładki laktacyjne dała koleżanka, która z powodu krótkiego karmienia w ogóle ich nie zużyła także miałam na starcie przy nawale pokarmu pierwsze wkładki około 40 sztuk. Później kupiłam sobie w rossmanie i do tej pory leżą ;p dodatkowo wygrałam w konkursie wkładki lovi i używałam ich w dniu wesela mojej siostry by przypadkiem nie było wpadki na sukience ;p i w sumie używam ich tylko wtedy gdy jadę gdzieś i długo nie będę karmić małej.
Ja muszę cały czas używać inaczej są niespodzianki
teraz sprawdzę wkładki bella jak mi nie podpasują to wrócę prawdopodobnie do tych z canpol, widziałam w rossman więc będą zawsze pod ręką
Witam, ja sobie nie wyobrażam karmienia piersią bez wkładek laktacyjnych…order dla tego co je wynalazł
Jam miałam wkładki laktacyjne z przeróżnych firm. Dwa rodzaje z Babydream, Z Johnson’s Baby, BabyOno i Akuku i najlepsze, choć najdroższe są z Johnons. A najgorsze te fioletowe opakowanie z Babydream
Używałam wkładek LOVI - były niezastąpione. Uniknęłam plam na bluzkach
Ja miałam ostatnio mała wpadkę w supermarkecie spieszylam się na zakupy i zapomniałam przykleić wkładkę do stanika nagle podczas zakupów zgubiłam jedna wkładkę jedna pani podeszła i powiedziała ze mi coś wypadło … ale buraka strzeliłam wtedy …
Ja również przechodziłam wiele firm i stanęło na canpol babies z wkładem żelowym, rewelacja i mimo wszystko nie jest to zbędny wydatek a warto je kupić
Ja tez niestety ciągle używam wkładek bo nawet probowalam na noc raz wyjac myslalam ze laktacja się unormowala ale nie jak karmie to drugiego leci wiec ciągle używam a karmie ponad pół roku i mialam cień nadziei ze nie będę musiała juz używać u wkladac ich ale niestety wole czuć się pewnie wiec używamy
A ja używałam babydream i są nienajgorsze. Lovi są bardzo fajne, teraz używam z Canpolu i średnio jestem zadowolona, mam wrażenie że warstwa spodnia (ta nieprzemakalna, z czegoś w rodzaju folii) podrażnia mi skórę kiedy się o nią ociera. Nie wyobrażam sobie funkcjonowania bez wkładek, zwłaszcza w nocy.
Myślę , że wiele zależy od wrażliwości skóry . Mi Canpol nie podraznia skóry i bardzo często ich używałam. Cena jest przystępna i łatwo je kupić. Niestety wkładki Lovi są droższe i nie są dostępne w każdym sklepie.
A.Zbrzeska, ale które z Babydream? te co opakowanie mają fioletowe czy białe? Bo te z fioletowego opakowania są strasznej jakości jak dla mnie…
Ja kupiłam używam od tygodnia apteka narazie zdają swój egzamin nie przemawia są chlonne. Choć każda mama musi dopasować wkładki do swojego zapotrzebowania i wydzielania się jej laktacji.
A jak cenowo wychodzą? I ile sztuk w opakowaniu?
A co myślicie o wielorazowych wkladkach ? Znalazłam takie z Avent i recenzje mają fajne . Można je myć pod bieżącą wodą , myślę że to tańsze rozwiązanie. Wkładki są bawełniane więc nie powinny podrazniac skóry.
Do tej pory używałam tylko tych jednorazowych.
jesli wkładek się nie pierze, tylko płucze pod wodą to raczej bym się na takowe nie zdecydowala