Wizyta u fryzjera z dzieckiem

U nas do 1 wizyty u fryzjera jeszcze sporo czasu ale zrobilas to bardzo fajnie. Grunt to odpowiednie podejście i to aby wytłumaczyć dziecku gdzie idziemy po co co będzie się z nim dzialo

Dla nas dorosłych to nic nowego a dla takiego malucha może skończyć się ogromną traumą gdy źle podejdziemy do tematu 

Tak się zastanawiam czy po wizycie u fryzjea nie będą lepiej rosły 

Aneczka to super ale jak chcesz żeby jej szybko i ładnie rosły musisz podcinac końcówki wtedy obumarle obcinasz a nowe rosną ☺

Nati najpierw to ja chcę żeby trochę urosły..dopiero później chce je porównać 

u nas córka ma bardzo długie włosy przeszło do pasa bo do pasa były jakiś czas temu;)
włosy pierwszy raz podkróciłam jak miała chyba ponad roczek, potem na krótko jak chodziła do przedszkola, miało to pomóc w czesaniu i utrzymaniu włosów w lepszym ładzie zwłaszcza jak mąż odprowadzał dziecko ;) niestety było gożej ani ich związać, buzia nagrała kształt pyzy i mi sie nie podobało, na szczęście włosy szybko odrosły, teraz podcinam raz na 2-3 miesiace około 5 cm i odrastają w szybkim tempie;) nie wiem od czego to zależy ale podobnie jest z paznokciami co tydzień długie 

Aneczka Oki ☺ tylko mówię bo moja była bratowa była bardzo uparta i małej nie chciała podciac i nie chciały jej rosnąć bo końcówki strasznie się kruszyly

Moja córeczka ma krótkie włosy ale grzyweczka jest już do podcięcia, pierwsze podcięcie zrobie w domu i zostawię kosmyki na pamiątkę w foliowej torebce 

My też nie podcinamy bo krótkie ma włosy,ale grzywkę podcinalam jej sama

Nati nie zauważyłam jeszcze żeby się kruszly dla córeczki włosy to narazie nic nie robię. Ale nie mówię że nie będę jej obcniac. Bo na pewno to zrobię żeby wyrównać wszystkie włoski tylko nie wiem kiedy 

niektóre dzieci maja takie słabe włoski i cienkie może dlatego też się kruszą, mamy kuzynkę która odżywia się naprawdę bardzo zdrowo a włoski takie cienkie i słabe i strasznie się kołtunią, nawet po ścięciu na krótko wiele to nie pomogło;( 

Anita no dzieci też te włoski mają takie liche, delikatne. Ja słyszałam,że jak się podcina to są gęściejsze. Moje siostrze tak robiono i miała ich zdecydowanie więcej niż ja

Ja słyszałam że jak się podetnie to już lepiej będą rosły i chyba tak zrobimy jak córka skończy roczek 

Beata też tak słyszałam nam się raz tylko grzywkę udało podciąć. Ogólnie mamy problem z robieniem cokolwiek z włosami

My też już musimy podciąć bo każdy w inna stronę sterczy. 

Spróbujcie zaciekawić czymś dziecko podczas strzyżenia. Ja włączam bajki i to zawsze działa.

Albo zakupić jakaś fajna koronę dla księżniczki za obciecie włosów ☺

Z dziewczynkami latwiej nie trzeba  obcinac tak czesto jak chlopcom, a jak juz podrosna to czesto lubia sie bawic w fryzjera czy modelki, wiec dla nich to wielka wyprawa taki fryzjer, czasmi utrafi sie fajnego fryzjera to juz wogole bajka;)

Anita oj tak włosy można na początku długo nie podcinać bo i tak krótko,a u chłopca wiadomo jednak będzie to zdecydowanie częściej.

Na szczęście u nas będzie to zadanie dla meza jak będzie chodził z synkim do fryzjera 😂

Pytanie do mam dziewczynek, kiedy byłyście pierwszy raz u fryzjera? i czy serio włosy lepiej rosną po przycięciu ?