Trzeba pamiętać że duże piersi to przede wszystkim tkanka tłuszczowa a nie karmimy przecież dziecka tkanka tłuszczową
Wielkość piersi nie ma znaczenia ! Jeżlei bedzie ci dane karmienie piersią to nie zależnie od wielkości będziesz karmiła Ja takze miałąm wycieki z piersi lecz nie miała to wpływu na karmienie. Obecnie karmie tlyko piersią 3 miesięcznego łobuza
wielkość biustu nie ma znaczenia i nie znaczy że jeśli masz małe piersi że będziesz mieć mało pokarmu czy nie będziesz mogła karmić .
przed porodem normalne że wydziela się wydzielina z piersi, piersi zaczynają przystosowywać się do nowej rol.
na pewno się nie stresuj teraz, a tym bardziej podczas pobytu w szpitalu, jeśli będziesz potrzebować pomocy w każdym szpitalu jest Pani od laktacji która na pewno rozwieje Twoje wątpliwości a co najważniejsze pomoże Ci w pierwszych dniach .
jeśli się boisz o laktację, zaopatrz się w laktator (polecam z lovi jest świetny, pomógł mi przy nadmiarze pokarmu i już 2,5 miesiąca pomaga przy karmieniu lub odciąganiu do mrożenia pokarm)
jest on przydatny na początku przy nadmiarze lub by rozhulać laktację metodą 7-5-3 lub gdy dziecko nie może się przystawić i trzeba mu trochę pomódź ucząc go odruchu ssania
polecam też zabrać ze sobą herbatkę “femaltiker”, lepiej mieć niż nie mieć przekonałam się o tym.
myślę że zaopatrzona będziesz się mniej stresować a niestety stres udziela się naszym dzieciom nie pomaga a przeszkadza.
relaksuj się do września ! Powodzenia !
Pati ja mam rozmiar B . Podczas karmienia C . Mam piersi nie symetryczne , a czasem sciagalam więcej mleka z mniejszej niż z wiekszej piersi po urodzeniu pierwszego synka dlatego nie wierze ze małe piersi dają mało mleka :))
Obecnie karmie piersią drugiego synka 9 miesięcy
Wielkość piersi nie ma znaczenia. Ja to wogl piersi nie mam , a karmie mała już rok i końca nie widać. Więc nie ma znaczenia wielkość piersi , najważniejsze żeby się nie denerwować i stresować .
Wielkość piersi nie ma znaczenia do ilości pokarmu. Jeżeli czegoś się Obawiasz skonsultuj się z lekarzem
Ja mam małe piersi nawet teraz kiedy karmię, a jeśli uruchomię laktator z jednej piersi potrafię uciągnąć ok. 200 ml mleka Więc nie ma źle
Wielkość nie ma znaczenia, liczy się ilość kanalików w środku.
Niektóre piersi są pełne gruczołów tłuszczowych stąd ich wielkość
Moja kuzynka właściwie biustu nie miała no normalnie typowa decha. A obydwóch synów karmiła 2 lata. Ja też mam na września i również bardzo chcę karmić.