Wieczór panieński - swiadkowa

Mamusie, moja koleżanka zapytała mnie ostatnio, czy będę jej świadkową na ślubie w przyszłym roku. Zgodziłam się, chociaż trochę żałuję, bo jednak są to pewne obowiązki. Ale do rzeczy, muszę zorganizować wieczór panieński. Nieduży, bo będzie nas 5 osób, w sumie 6 łącznie z panną młodą. Mniej więcej wiem, czego oczekuję od wieczoru, a w sumie weekendu. Chciałabym wynająć domek, ładnie udekorować i żebyśmy sobie tam spędziły czas, zamówiły jednego dnia jakieś sushi itp. I tu pojawia się problem, nie wiem jaki domek znaleźć i do jakiej kwoty. Ostatni panieński na jaki dostałam zaproszenie jest drugiej koleżanki, ale tu domek kosztuje 8 tysięcy za weekend i panieński wyszedłby nas 1300 złotych od osoby, więc odmówiłam, bo tu jeszcze ślub, a opieka do dziecka, a ubierz się umaluj itp, a jeszcze do koperty daj… no i teraz nie wiem, czy cena w sumie dobra, tylko nie dla mnie, czy serio wysoka?
Gdzie polecacie taki domek wynająć? Fajnie jakby miał jakieś jacuzzi? No i jakby był tańszy, niż ten z drugiego panieńskiego :sweat_smile: Nie musi być w mieście turystycznym, może być na uboczu, może góry lub morze?

A jaka cześć kraju by cię najbardziej interesowała? Bo góry czy morze to trochę rozbieżność :crazy_face:

Tak czy inaczej bedzie to drogie. Wyjazdowe wieczory takie sa.
Sqm domek pod impreze to koszta duze a jeszcze cos kupic na dekoracje,do jedzenia na week itp.
Mysle ze najlepiej byloby stworzyc grupe na messenger i zapytac dziewczyn o to po ile moga sie zlozyc. Bo zaloze sie ze nie kazda ma teraz tysiaka :upside_down_face: i to oznacza ze moze byc was trojka albo Panna Mloda zmieni plany.
to co sie marzy Pannie Młodej to jedno a zycie to drugie. Dlatego moj wieczor odbyl sie u mnie w domu. Ja zostalam porwana a dziewczyny wszystko naszykowaly. Balony dekoracje jedzenie. Byly kolorowe drinki jak z baru :heart_eyes: no i zlozyly sie po 200zl :upside_down_face: oczysiscie ze marzyl mi sie plener czy w ogole panienki na lodzi no ale nikogo na to po prostu nie stac.

Co wiecej, uczestniczylam w jednym z wieczorow gdzie swiadkowa ( siostra panny mlodej) byla mlodziutka wiec chcialam jej pomoc w organizacji. Mialo byc nas 11. Dziewczyny w ogole nie wspolpracowaly. Nie chcialy wydawac hajsu. Zgodzily sie na moja propozycje co do pleneru nad Zegrzem. Jedzenie i picie bylo w cenie. Kazda miala przyniesc cos -, a to balony a to aparat itp. Finalnie nas bylo 6 i oczywiscie bez aparatu. Koszta sie zwiekszyly na osobe bo skladka 11 osob a 6 to ogromna roznica. Szczerze mowiac mam nadzieje ze nigdu juz nie bede musiala planowac takich dni

1 polubienie

1300 zł od osoby to już naprawdę dużo :smile: ogólnie nie dziwię się, że coraz więcej dziewczyn przez taką cenę odpuszcza udziału w panieńskim :grinning:
Na twoim miejscu bym najpierw zrobiła rozeznanie i zapytała wprost jak zaproszone dziewczyny to widzą i ile są w stanie na taki panieński wydać, ew. przygotować dwie opcje i dwa różne budżety :wink:

Tak czy siak na Twoim miejscu poszukałabym jakiegoś fajnego domku bliżej was, nie w turystycznym miejscu, może na uboczu, w górach albo nad jeziorem i tam po prostu zrobila grilla, wieczór z malowaniem twarzy, tańce, wino i to też jest fajnie i bez przepłacania. Wychodzę z założenia że w fajnym towarzystwie będzie fajnie gdziekolwiek

A niemacie mozliwosci zrobić tego u ktores w domu ? Wyjdzie tylko za dekoracje i jakies jedzonko :wink: a moze jakis pub , kregle poprostu wyjscie na miasto tez możebyc udana impreza :wink:

1 polubienie

Wlasnie, moze ktoras ma działkę ? Wtedy byloby o niebo lepiej, tylko dekoracje, balony, girlandy swietlne, itp

U nas domki to dość często są wynajmowane na panieńskie i kawalerskie, ja i mąż byliśmy w kilku w ciągu ostatnich paru lat, także mogę podpytać i znaleźć linki, ale jeżeli interesuje Cię okolica gór. Taka bliższa i dalszą, bo ja mieszkam w Beskidzie Niskim/Sądeckim i tutaj można kilka fajnych znaleźć, ale też byłam bliżej gór. Cena przeważnie wynosiła ok 1000 zł za dobę. Wiadomo, bliżej gór to ta cena lub troszkę więcej, a w oddaleniu była niższa (jakieś 2 lata temu byłam w domku, gdzie doba kosztowała 600 zł, a standard wysoki). Także jak takie tereny Ci odpowiadają to daj znać, poszukam linków do tych sprawdzonych domków :smiley:

1 polubienie

Daj znac w jakich okolicach szukasz domku.
Ewentualnie polecam tez stronke /slowhop / tam masz duzo takich klimatycznych miejsc i moze znajdziesz cos ciekawego. :heart:

Tylko czy to nie będzie „ za zwyczajne „ ? Jednak od wieczoru panieńskiego może nie wymaga się ale jest taki cień nadzieji że to jednak będzie coś innego niż tradycyjne wyjścia z przyjaciółkami . Chodzimy ze znajomymi często na bilard i kręgle i te piszczące dziewczyny w szarfach „ wieczór panieński „ to trochę to już takie oklepane ? Ja miałam panieński co prawda 6 lat temu ale pojechałyśmy wszystkie do Wrocławia do wynajętego apartamentu , pływałyśmy łódką , lato było więc był festiwal kolorów , kolorowe drineczki dopiero pod koniec poszłyśmy na kluby . Dostałam piękny jedwabny szlafrok który bardzo ładnie później wyglądał na zdjęciach . Ostatnio robiliśmy prezent dla panny młodej na panieński i kupiliśmy jej instax i album ręcznie robiony pod te małe zdjęcia .

Tylko ważne żeby zaznaczać że to ma być miejsce TYLKO dla dorosłych :sweat_smile:albo jakiś domek na uboczu z sauna na zewnątrz !

1 polubienie

Wydaje mi się ,że 1300 zł to dość dużo :speak_no_evil: ogólnie zorganizowanie takiego wieczoru panieńskiego to nie jest mały koszt :woozy_face: każde miejsce ,które będzie mialo jakiś wypad będzie miało równie wypasioną cenę :woozy_face: a już na pewno jak ma być to zaplanowane na cały weekend i poza domem :face_with_peeking_eye: zależy jakie oczekiwania ma Panna młoda i reszta ekipy :smiling_face:
Są czasy jakie są , dlatego chyba zorganizowała bym to po kosztach i popytała znajomych czy nie mają działki z jakimś domkiem :thinking:

To moze postawic na wroclaw i na taki apartament ? Moze wyjdzie taniej a pozniej pojsc na impreze :wink: ja bym była zadowolona z takiej niespodzianki :wink:

Też byłam na panieńskich, gdzie wynajmowalyśmy apartament, coś w mieście się 0orobilo, a wieczorem kluby. No szczerze mówiąc, chyba to była dla mnie fajniejsza opcja, niż domek :slight_smile: ja miałam połączenie, mój panieński był w domku, a potem miałyśmy kierowcę, który zawiózł nas do klubu :slight_smile:

Znaleźć budżetowy apartament we Wrocławiu to nie lada wyzwanie :smile:
I ogólnie Wrocław jest przereklamowany, ale może piszę tak tylko dlatego że mieszkam tu od 30 lat i nie wiem co turyści widzą w tym miejscu ciekawego :sweat_smile:

@DDoominika powiedz nam co lubi Twoja koleżanka! :smile: bo ja np. Wolałabym jakis aktywny weekend w górach czy nad morzem niż wynajęcie apartamentu i impreza, a tu dziewczyny piszą odwrotnie więc to też trzeba by było dopasować do preferencji

Ja lubie wroclaw kiedys mieszkalam tam 6 lat i wydaje mi sie spoko opcja ale tak jak mowisz zalezy co siostra autorki lubi bo moze nie lubie biegac po klubach tylko calkiem cos innego :wink:

1300 to dużo, pytanie jak inne dziewczyny, jak miałam swój panieński to dla jednej z dziewczyn składka była za duża i nie przyszła, jak sama organizowałam dla przyjaciółki to też były głosy a po co to a może taniej znajdziemy. Najlepiej założyć grupę i dowiedzieć sie jakie pomysły mają dziewczyny i na jaką kwotę są w stanie sie zgodzić. Na wszystkich wieczorach panieńskich na jakich byłam właśnie te opcję weekendowe odpadały z powodu kwoty.
Jeśli chcesz możemy pomyśleć nad jakimiś alternatywami bo pytań jest wiele od tego o jakim miesiącu mówimy, co lubi panna młoda itd :wink:

Trzeba tez zapytac Panne Mloda wprost, bo np ja zgodzilam sie zeby to bylo u mnie w domu bo wiedzialam ze inaczej nie bedzie bliskich mi osob a bardzo chciałam z nimi swietowac ten dzien. Mam kolezanki ktore maja kredyty, dzieci itp wiec wiedzialam ze nie wchodzi w gre wydawanie tysiaka.
Swoja droga ja sama teraz nawet jakbym chciala to nie bylabym w stanie tysiaka wyskrobac na imprezkę wiec tez by mnie nie bylo.

1 polubienie

Moze zamiast domku taniej wyjdzie mieszkanie w jakims miescie z sauną lub jacuzzi? Wynajmowałam już takie. Kupicie dekoracje szampan przekaski itp a potem wypad na dance :smiley:

Łoooo 1300 zl na osobę to kupa kasy jak na wieczór panieński :blush: ja dołożyłam 100 zl i taką kopertę dałam na ślub przyjaciólki , a na panieński to po 200 zł się składałyśmy.

Nie wiem czy zauważyłaś ale ja też w sierpniu taki wątek stworzyłam i jest tam mnóstwo porad ale w sumie nie o domkach :smile::smile::smile:
Mojej przyjaciółķi panieński byl w altanie na działce bon do spa , bransoletkę i bukiet cukierkowo alkoholowy doatala. Byly szarfy , balony , tort piekła jej kuzynka, jedzenie pycha z cateringu :slight_smile: a chciałam dla niej rejs statkiem ale za drogo pomimo ze bylo nas 13 . Striptizer tez odpadł bo pani mloda nie chciała :laughing:

Wiesz co, mamy blisko i do morza i do gór, bo jesteśmy z Lubuskiego, więc wszystko nam jedno. Jak dla mnie to może i być jezioro, po prostu żeby miejsce było dość ciekawe. Nie wymagamy luksusu za miliony, ale na tyle na ile znam pannę młodą, to wiem, że też nie pojedzie do szałasu :rofl::rofl: