Wełna merino- hit czy moda na drogie?

Ja na Vinted znalazłam super kombinezon za praktycznie 1/3 ceny. Cieplutki miły, i bardzo dobrze zakrywa dziecko.

Właśnie też się chętnie dowiem, bo kusi szczególnie jak na amko pokazują teraz te nowość i porównują z Engela ale właśnie no nie wiem czy to będzie okej temperaturowo.
Teoretycznie myślałam jeszcze że jak mała będzie siedzieć już w spacerówce to zaffiro ma też wełniany śpiworek i może to byłaby opcja.

Ja tez twraz zastanawiam sie nad zakupem engel… zadolowone jestescie? W teorii w gondoli wydaje sie ok, ale jak chodzi? Musze miec tez inny jak pada deszcz itp…

No właśnie do gondoli spoko ale tak na deszcz to pewnie srednio

Ja jestem aktualnie w ciąży i kupiłam dla dzidziusia kurteczkę i kapciochy z wełny merino :slight_smile: będzie to mój pierwszy zestaw o sama jestem ciekawa czy to się sprawdza :slight_smile:

Ja teraz obserwuje pewna mamę na tt która kupuje co roku kurtkę lub kombinezon Engel, muszę spojrzeć jak wcześniej ale teraz gdy mała jej ma 1.5 roku i chodzi ma kurtkę ale ma też kombinezon. Tak jak pisałam wyżej na sezon taki przed zimowy nawet spoko, sami kupiliśmy amelj czapeczkę i widzę że jest okej dla niej, nie za gorąco nie za zimno, ale patrząc po sobie w zimę w wełnianym płaszczu było mi bardzo średnio, kurtka była konieczna, nie mówię już gdyby nas zaskoczyła pogoda i było sporo na -.
Z wełny super są te kocyki wg mnie bo one fajnie regulują podczas drzemki czy snu

Moim zdaniem ubrania z naturalnych materiałów, takich jak choćby merino to faktycznie hit, a nie moda na drogie. Sama noszę ubrania z naturalnych materiałów. Natomiast dla dziecka jest to drogi interes, biorąc pod uwagę jak szybko wyrastają z ubranek (przynajmniej moje). Natomiast jeśli chodzi o takie rzeczy jak kombinezon na zimę to moim zdaniem warto zainwestować i kupić porządny.

1 polubienie

Mnie kusi zaffiro z tej wełny owczej ale nie wiem :sweat_smile: straszna inwestycja a na jak długo to nam posłuży(?)