Cześć wszystkim, z góry będę bardzo wdzięczna za wszystkie odpowiedzi.
Z partnerem za specjalnie się nie staraliśmy, uznaliśmy, że jak się uda to się uda widocznie tak miało być. Po stosunku (byłam w trakcie owulacji) przez około 2 tygodnie do 3, zauważyłam u siebie dość duże zmęczenie, bóle głowy nasilone, drobne wahania nastroju i tkliwość piersi (pojawiły się na nich niebieskie żyłki, co dotychczas mi się nie zdarzało), temperatura pochwy mierzona codziennie wskazywała 37,02 po owulacji i utrzymywała się do dnia spodziewanej miesiączki na poziomie 37,02-36,87. Test zrobiłam w dniu spodziewanej miesiączki - negatywny. Cykle mam regularne 28-dniowe.
Niestety dziś wczesnym porankiem obudziłam się jak co dzień by zmierzyć temperaturę a tam 36,6 do tego krew.. Czy któraś z Was kobitek miała podobną sytuację? Sama nie wiem co o tym myśleć.. Najbardziej przeraziła mnie ta niska temperatura :(
Nie ukrywam, że zaczęłam się cieszyć, że może nam się udało i rzeczywiście niedługo zostaniemy rodzicami, a tu taka sytuacja. Wybiło mnie to całkowicie.. Dajcie znać jak to u Was wyglądało i czy miałyście lub słyszałyście o podobnych sytuacjach.
Gorące pozdrowienia dla wszystkich przyszłych i obecnych Mamusiek! :)
Wygląda na to że jednak nie jesteś w ciąży i dostałaś okres. Gdybyś była w ciąży, temp była by wciąż podwyższoną. Normalne jest że po owulacji temperatura się podnosi i utrzymuje się na wyższym poziomie aż do miesiączki.
Ja również nigdy aż tak skrupulatnie nie mierzyłam sobie temperatury w pochwie podobnie jak dziewczyny wydaje mi się że skoro Test wyszedł ci negatywny to jednak po prostu jest to miesiączka która delikatnie się spóźniła
nigdy temperatury nie mierzyłam w tych częsciach ciała;) ale jak były czasu covidowe to bedąc w ciazy miałam cały czas w granicach 37,3 bo mierzyli nam temeprature przed wejsciem do pracy (oczywiscie temperatura mierzona z czoła)
ja też nigdy tam temperatury nie mierzyłam, może odczekaj kilka dni i zobaczysz jak sie bedziesz czuła, jaki jest okres, na spokojnie wszystko bo w nerwach też organizm lubi płatac figle
Ja przy planowaniu dziecka za każdym razem bardzo mocno korzystałam z metody objawowo termicznej. W zasadzie to przy pierwszej ciąży tak najbardziej wszystkie objawy sprawdzałam a potem już się na tyle tego nauczyłam że wystarczyła mi obserwacja śluzu. I tak naprawdę nie trzeba mierzyć temp w pochwie. Można równie dobrze w buzi czy pod pachą i też ta różnicą temperatur się ładnie rysuje... Taka ciekawostka. W pierwszym trymestrze ciąży nagły spadek tej temp z lekko podwyższonej to pierwsza oznaka tego że coś się dzieje nie tak z ciążą. I faktycznie ja tak miałam w ciazy która poroniłam. Jednego dnia spadek temp a drugiego dnia już leżałam na ginekologii. Oczywiście nie mierze obsesyjnie temp w ciąży, ale czasem człowiek czuje że coś się dzieje nie tak, wtedy można sobie sprawdzić tą temp i albo się uspokoić albo zareagować na tyle wcześnie że może to uratować maluszka...
Ja też nigdy nie mierzyłam i nie obserwowałam tej tempereatury więc nie wiem jak ciało powinno się zachowywać.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.