Didisia wstrzemiezliwosc to zadna metoda:D Dlatego ja wole gumki, najmniej oddzialuja na organizm, mimo ze sa troche porblematyczne.
Jak żadna- najskuteczniejsza
Didisia to fakt najskuteczniejsza Wg mnie decydując się na współżycie i stosując dowolną antykoncepcję zawsze trzeba zakładać ryzyko ciąży, bo przy każdej występuje większe lub mniejsze ryzyko jej wystąpienia.
Skuteczność wazektomii wynosi 99,3%, a tabletek anty 99,7%. Ponadto przywrócenie płodności po okresie dłuższym niż 14 lat od zabiegu udaje się uzyskać tylko u 30% przypadków, więc wg mnie trudno jest tu mówić o odwracalności tego zabiegu czy o szczególnej skuteczności. Obecnie trwają prace nad nowym rodzajem antykoncepcji dla męższczyn. Będzie się ona opierać na blokowaniu plemników, by nie dostały się do spermy. Obecnie udako się ją z powodzeniem zastosować na myszkach
Tylko ze to wszystko w dalszym ciagu opiera sie na szprycowaniu hormonami… Ja jakos bardziej ufam takiej barierze mechanicznej jaka jest gumka, bo z tabletkami to jakos nie bylabym taka pewna, sa przeciez czynniki ktore obnizaja skutecznosc tabletk anty. Takie jak choroba, wymioty, ponoc tez nadwaga moze miec wplyw na przyswajanie tabletek anty.
Słuchajcie zapytałam męża,czy podjął by sie wazektomi… i powiedział,ze nigdy w życiu nie poddał by swoich klejnotów dziwnym zabiegom :)hahah uśmiałam sie z niego
My i tak stosujemy więcej niż 1 metod razem. Czuję się wtedy bezpieczniej. Daria metoda najskuteczniejsza, ale też najtrudniejsza
Aniami, przezerwatywy nawet najlepsze czasami pękają. Później z tego biorą się dowcipy typu"tato a dlaczego ja się nazywam pęknięta guma…"
hahah Angie!!! a wiecie,ze my używamy tylko gumek póki co i ja cały czas sie zastanawiam kiedy wpadniemy??? poważnie! odczuwam lekki stres z tym związany! bo choć pragnę mieć jeszcze dzieci,ale nie tak od razu… bo ciąże miałam tą taką ciężką,ze nie wyobrażam sobie,żeby leżeć i opiekować sie zarazem małym dzieckiem…
To nie masz Madziu zbytniej pociech z seksu, skoro gdzieś się obawa w głowie kołacze.
Ja z mężem też rozmawiałam, jak na forum się temat pojawił, to Wam powiem, że on wielkie oczy zrobił, że taka metoda istnieje ;p ale też nie chcialby zostać pozbyty części swojej męskości (choć w tak “minimalny” sposob), tak samo jak nie chciałby żebym ja była poddana podwiązaniu jajowodów, bo to zbędna ingerencja chirurgiczna w ciało i tak na prawdę nigdy nie wiadomo co może się stać, jak przy każdym zabiegu.
Angie pewnie tak, ale nam nigdy nie pekla a uzywamy od hmm 8 lat? Dzieciaki splodzone tez z pelna swiadomoscia, wiec mysle ze tak zle z tymi gumkami nie jest. No i jakby pekla to zawsze mozna zastoowac bardziej radykalna metode, a w przypadku tabletek anty nie wiesz czy napewno zabezpieczaja Cie w tych 99%, czy nagle nie wystapily jakies czynniki ktore obnizaja ich dzialanie. Do mne bariera mechaniczna po prostu bardziej przemawia. Choc najchetniej kochalibysmy sie bez prezerwatyw, no ale co zrobic. Ja jeszcze mam tendencje to tycia, wiec po tabsach to juz w oogle bym byla jak balon…
Daria,kochana ja właśnie mam ogromną pociechę a myślę dopiero po hahah wiem,ze to głupie,ale zaraz po mnie tak nachodzi…co by było,gdyby…
no cóż mój mąż nie powiedział nie i w sumie ta gadka wyszła od niego bo dużo czytał na ten temat… to w ogóle nie ma wpływu na tzw :męskość" to jakieś myślenie ze średniowiecza :DDD u nas z gumkami jest problem bo wiecie na anakondę to ciężko rozmiar znaleźć :)) tabletki biorę ale nie chce brać ich całe życie i w inne hormonalne sprawy się bawić … ahh ciężka sprawa
Hahaha na anakondę :)hahah… słuchaj,mężczyźni często tak mają,ze ich zdanie jest mega dziwne i właśnie jak by ze średniowiecza
tak zwłaszcza jeżeli chodzi o ich męskość…
No… boją się po prostu lekarzy i różnych innych zabiegów… i choćby dlatego nie wyobrażam sobie rodzących meżczyzn!! przeciez to był by ubaw po pachy…jak oni do lekarza boją sie chodzić,to co dopiero świadomość,ze musi z nich wyjść co najmniej 3 kg przez otwór 10-sięcio centymetrowy,który na dodatek jeszcze musi się najpierw zrobić z zera do dziesięciu cm
Po prostu nasi faceci nie chce zeby ktokolwiek oprocz nas majstrowal przy anakondach:D
hahahah dokładnie
musieli by zamienić się na jeden dzień nasz spędzony w szpitalu po porodzie… trzy razy dziennie ktoś przychodzi oglądać krocze
to jest dopiero…
z ciekawości musiałabym mojego podpyta ć
Ja sie mojego meza o to pytalam juz dawno, po drugim porodzie to sie tak oburzyl jakbym mu zaproponowala conajmniej zeby z okna wyskoczyl:)
Tu się nie zgodzę Leila, ze nie chodzi o męskość, bo dla mnie męskość to nie tylko to co na zewnątrz, ale też i wszystkie narządy wewnętrzne i mentalność. Męska integralność… w ogole to uważam, ze nie należy, jeśli nie ma konieczności leczenia, to nie należy ingerować chirurgicznie w ciało człowieka.