Wątek ogólny (Część 1)

Beata to ja cos sobie musialam ubzdurac w takim razie!hehe

No właśnie, redakcja czasami coś dopisała albo uspokajała towarzystwo :smiley:
Magda rok… Zlecialo. Zresztą jak zaczęłam pisać na forum to młody miał rok i miesiąc a teraz ma już 2 lata i prawie 4 miesiące… :slight_smile:

Hehe!to ja zaczelam przygode z lovi na poczatku marca 2014 … Juska byla w brzuszku! :slight_smile:

Iza ale a Maryśka ile już ma?

Oj, pamiętam jak rodziłaś :smiley: chyba wszystkie pamiętamy co? A teraz Judytka ma już rok. I wyszła z wieku niemowlęcego :smiley:

Ja chyba w kwietniu 2014…

Angie chyba,bo pojawilas sie chwile po mnie! :slight_smile:

Ja pamiętam Marysie w brzuniu i kumpeli ciaze, ale nie wiem czy ona juz urodziła

Xaniab a ile Twoja Niunia ma mcy?
Dziewczyny pamietacie, że czasami zabazgrałyśmy kilkanaście stron na ogólnym? W innych wątkach mogłyśmy nue pisać, ake na ogolny zawsze miałyśmy czas…

Angie dokładnie :smiley: czasami jak się weszło po południu pierwszy raz to trzeba było poświęcić z godzinę żeby nadrobić dzień… :smiley: dobra lektura do kawki :smiley:

widzę, że wróciła “stara” ekipa :slight_smile: jeden dzień mnie nie było i prosze - 7 stron :slight_smile: super !!!

Ja zacznę pisać jak skończę czytać ;D kupiłam sobie super książki i zaczytuję się korzystając z przychylności Zośki i jej kilkugodzinnych drzemek po południowych :slight_smile:

Polecam Wam debiut polskiej pisarki Niny M. Brown najnowszą jej książkę - WAKACJE … Ona tam pisze, że zbierzność imion i zdarzeń przypadkowa - ale poszperałam w internetach i co wy - 99% to jej życie! W ciągu jednych wakacji przytrafiło jej sie tyle że głowa mała - zdrady, nowe życie, śmierć wszystko w ciągu kilku tygodni. Najbardziej mi sie podoba jej fatalna relacja z teściami :stuck_out_tongue: mówię Wam - warto przeczytać :stuck_out_tongue:

Wybaczcie, że nie nadrobilam wszystkich stron … a wy jak spędzacie ten czas wakacji? Maluchy dają Wam odpocząć?

No fajnie widze, ze duzo dziewczyn wrocilo :wink: widze ze nawet jak nie ma czasu zagladnac na lovi zawsze o tej stronie pamietamy, jak i rowniez pezypominaja nam o nich super akcesoria z lovi;-) u naszych pociech;-). A i Judytka mowisz , ze nie mialy dzieci kroplowek, a byli grzeczne czy plakali? Bardziej chodzi mi o takie 2letnie, bo moj ma pultora roczku i nie wiem kiedy zdecydowac sie na ten zabieg. M.Napierala np tak to juz jest z tymi zabkami i dzieci o my nie spimy. Moj ma pultoraroczku i tez chwila spokojnej nocy a za chwile znow nie przespana i tak juz pultoraroku, bo jak sie urodzil to kolki, zaparcia bardzo czeste, potem problrmy z skora i zaczerwieniona potrafil w nocy sie budzic i drapal raczki, zabki o ciaglr cos…ale najwazniejsze ze zdrowy poza malymi chorobami. Angie nam alergolog powiedziala zr nie ma czegos takiego jak alergia pokarmowa w Polsce i ze to przejdzie z wiekem i nawet go nie obejrzala jaka mial ta skore, przepisala mi jamis krem bez recepty i dala skierowanie na mleko o bialko o troche bylo podniesione ale powiedziala ze mam mu podawac normalnr mleko, kaszki, jogorty o pomalu przyzwyczajac do bialka. No ja tu przyszlam cos po urodzeniu synka a minelo juz dokladnie 19mc;-)

Zawitałam na forum w czerwcu 2013 ; ) Minęły już dwa lata jak tu zaglądam; ))
Ten czas biegnie nieubłaganie i tylko juz teraz po dzieciach możemy widzieć jak same się starzejemy ; ))

Ja mam dwójkę, to już w ogóle jestem stara ; DDD

No co ja widze az sie buzia smieje :smiley:
Witam was wszystkie :smiley: Angie, Leila, Samantka, Madzia, Judyta, Ewelina, Asia o kims zapomnialam? Kurcze smutno bylo bez was :slight_smile: Ach jak milo was widziec :smiley:

I znow wrocily czasy kiedy po dniu nieobecnosci nie moglam nadazyc za stronami :smiley: hehe to byly fajne czasy :slight_smile:

Judyta moj chicholek jutro skonczy 4 miesiace :slight_smile:

1

1

Ewcia kroplówek nie miały , no dzieci jak dzieci , niektóre płakały, niektóre nie… Mogły wstawać, iść na świetlicę się pobawić albo mamy przynosiły im zabawki z świetlicy do pokoju… Miały wenflon i dostawały na noc silniejsze środki przeciwbólowe przez wenflon dożylnie a w dzień normalne syropy przeciwbólowe…
Lekarze to rozumieją że dzieci płaczą bo to normalne. Mój młody po operacji jak się wybudził tak się darł że masakra aż dostał zastrzyk uspakajający ale on miał poważną operację i cewnik przez 7 dni więc lekarki mówiły że i tak znosi to bardzo dobrze i że dzieci w wieku 6 , 7 lat tak dobrze nie znosiły tej operacji jak on. Tylko że on nie mógł przez pierwsze 3 dni nawet usiąć a po 3 dniach mógł tylko jeżdzić na wózku iwalidzkim i tak do 7 dnia , po 7 dniach mógł dopiero trochę zacząc chodzić…

Hej dziewczyny! zaraz sie tu jakos tak przytulnie zrobilo :smiley:

Magda no tak jak kiedyś ;)))))))))

U nas cyrk na kółkach - dzień drugi. Anka odstawiła mnie od piersi i mamy powtórkę z rozrywki, tylko wyższy level. Butla be, niekapek be, szklanka be, cycuś be. Jedynie wypije troszkę soczku łyżeczką i przez sen 120 ml mleka. Jestem bliska załamania nerwowego bo już naprawdę nie wiem co robić. Wczesniej jeszcze jakoś tym cyckiem nadrobiłam a teraz to już w ogóle jest kompletna makabra.

Co do książek - uwielbiam czytać i kiedyś pochłaniałam ciężkie tomiska w kilka dni. Teraz niestety czasu brak. Wzięłam sobie jakiś kryminał nad morze i nawet go nie otworzyłam. Co Wam mogę polecić ? W zeszłe wakacje zakochałam się w kryminałach Andrei Camillerego. Dawno się tak nie uśmiałam. Mama w czterech ścianach też była świetna, podniosła mnie na duchu przy trudnym początku macierzyństwa. Niestety nie pamiętam autorki.

Piekny Iza ten Twoj chicholek :wink:

Cześć Wam. Iza jak Ty robisz te fotki, że Marysia ciagle uradowana?
Rikitikitam, Marta miała prawue roku temu podobny problem z Amelką. A w jakim wieku jest Twoja pociecha?