Warszawska wyprawka

Pytanie do mam z Warszawy.

Wiem, że Warszawa wysyła dla Warszawianek wyprawkę która jest naprawdę ekstra ; kosz Mojżesza,  body, ręcznik, pieluszki tetrowe i jakąś Książeczka. 

4 lata temu jak wypełniłam formularz to dostalam dość szybko bo jakoś w miesiac. Czy teraz też jest tak szybko ? Nie ukrywam że chce używać tego kosza .

A i ważna informacja dla Was kochane mamy nie z Warszawy, widziałam wielokrotnie na różnych portalach że mamy sprzedają te kosze. Piękne ręcznie plecione z materiałem o motywie Warszawskiej Syrenki. Uważajcie bo tego nie można sprzedawać, jest to uznawane jako świadczenie. 

My to dostajemy za darmo a Grażyny interesu próbują potem za stówę sprzedać. Nieraz słyszałam że nie dochodziło do transakcji bo wreszcie się tym zajęli. 

Super, że macie coś takiego w mieście. To pewnie pomaga wielu mamom. U nas na nic liczyć nie można, nawet becikowe się nie należy, bo przekraczamy próg, który swoją drogą jest tak niski, że nie wiem czy ktoś pracujący je otrzymuje 

Taki kosz od dawna mi się baardzo podobał:) jeszcze jak jest na stelażu z kolkami i ma taki badlachim :) ahhhh

Rok temu znajoma się chwaliła tą wyprawka. Jest na wypasie. A czekała 2 miesiące więc nie tak źle biorąc pod uwagę że w lipcu i sierpniu rodzi się najwięcej dzieci.  

W Katowicach tez jest darmowa wyprawka dla Noworodka z Urzędu Miasta ale nie aż taka wypasiona. Załączam zdjęcie. Do tego jeszcze sliniaczek i otulacz do pieluch. 

No wlasnie liczę że skoro rodzę w październiku to szybko dostanę bo twn kosz to jest dla dzieci do pół roku raczej

Zazdroszczę wam tej wyprawki u nas nic nie dają 

Widziałam pełno tych koszy na olx jak szukałam dla córki.. 

Swoją drogą wyprawka super.

Mamina jak dostaniesz ta wyprawkę to podziel się zdjęciem. Jestem ciekawa co tam jest