No mój jest z tych drobnych. jakoś nie śpieszno mu do tych ubranek80
To mój raczej należy do tych okrąglutkich ale teraz stanął z rozmiarem, może dłużej pochodzi w 80
M. Jacek Jaś ma 8,5 miesiąca tak? To teraz pochodzi bo już nie będzie aż tak rósł i przybierał na wadze. Mój w 74 wskoczył jak miał jakieś 9 miesięcy i tak do tej pory wiec już długo.
Świetna wiadomość Kasiu tak jak pisałam wcześniej, zauważyłam, że synek już tak nie przybiera jak wcześniej więc chyba dobił do magicznej granicy i tak na jakiś czas pozostanie
oby tak było, bo już coraz gorzej się nosi na rękach takiego klocusia
No i teraz będziesz mogła pocieszyć się tymi pięknymi Malusimi ubrankami a nie zanim nacieszysz oko już trzeba kupować następne.
Julek za kilka dni 6 mc i rośnie nadal haha 8,5 kg i ciuszki 74 większość już 80
Paulina to Twój Julek też kawał chłopa
Tak Kasiu, teraz nieco dłużej leżą w szafie ubranka, a nie co chwila za małe, za małe i trzeba było co rusz pakować je do pudełek i wynosić na strych
Spokojnie mój młodszy synek obecnie ma 7 miesięcy i waży 9 kilo nosi ubranka 74/80 jest duży ale na starcie też był większy od innych urodził się z wagą 4kilo .
Jak miał pięć miesięcy też był taki jak twój synek teraz przybiera coraz mniej także spokojnie
pewnie jak zacznie raczkować zejdzie mu waga…moja najstarsza była dużym dzieckiem i duża sie urodziła 4,5 i włąśnie przypomniało mi sie że zaczeła szczuplec jak stawiała pierwsze kroki
dziś byliśmy u lekarza i waga 9.200 az mnie zamurowało
moja córcia pojutrze skończy 4 miesiące i też waży koło 8 kg i tez słyszę komentarze ,żę mała wygląda jakby miała 2 miesiące więcej, ale ja się tym kompletnie nie przejmuję. Wcale nie uważam, że jest jakimś grubaskiem, starsza córka miała taką samą wagę w tym wieku i była pulchniejsza, ale powiem szczerze nie widziałam niemowlaka w tym wieku aby był chudziutki, większość dzieci jest pulchne. Zaznaczę, że karmię piersią i na pewno dziecko nie je za dużo i się nie przejada i nie ma się czym przejmować. Dzieciaczki dopóki nie zaczną chodzić są t trochę pulchniejsze, a potem wyrastają i waga spada.
Paulina, jak zacznie raczkować zgubi naprawdę dużo, moja córa wtedy pozbyła się wszystkich słodkich fałdek, a jak zacznie chodzić to już w ogóle.
Gosiek, pewnie, że nie ma się co przejmować, a ludzie gadać będą zawsze, mi gadają, że córa za chuda, jak ona je za dwóch…
Ludziom to nigdy nie dogodzi, albo dziecko za grube, albo za chude, za wcześnie siedzi albo za późno chodzi i tak dalej… Lepiej w ogóle nie brać sobie ich słów do serca
ludzie gadali gadają i beda gadać nie mają co robić
Paulina dokaldnie…takze nie ma sie czym przejmowac a to ze synek wyglada na wiecej niz ma to chyba dobrze a nie zle …co innego jakby.nie przybieral na wadze i byl jakis drobniutki moze jest duzy z natury;) u nas znowy byla kruszynka bo synek mial 49cm i 2920kg. A wszyscy mowili ze po rodzicach bo my niscy bo ja 153a maz 173 ale to chyba tak do końca nie prawda bo zba rodizcow ze obydwoje rodzice wysocy a synek 50cm i 2700wagi a jedni mama 150tata 168 a dziecko 54i waga 3500także chyba nie ma.znaczenia. a najwazniejsze jest to ze dziecko dobrze przybiera na wadze i rosnie
No właśnie zdecydowanie większy problem by był i bardziej byś się martwiła, gdyby maluch nie przybierał na wadze, a tak to nie ma się co martwić, na pewno zgubi lada moment, gdy zacznie chodzić
Ewcia widzę ze Wy tez takie wielkoludy jak my ja mam 155 mąż 172
Jestem tego zdania co margos, jak dziecko spada z wagi albo nie przybiera to wtedy faktycznie jest powód do podjęcia działań a gdy dziecko jest po prostu duże i to od pordu to tym bardziej będzie wieksze niż rówieśnicy w pozniejszym czasie bo bedzie się trzymało swojego toru w siatce centylowej i raczej nie jest wskazane by spadało z centyli. Dlatego lepiej w tą stronę niż w drugą a później i tak to wszystko się unormuje, więc nie ma co się przejmować, ludziom nigdy nie dogodzi
Dokładnie jak mały przybiera na wadze to nie ma się czym martwić. Problem pojawia się jak traci na wadze albo nie przybiera. Wtedy można podejmować jakiekolwiek działania. A jeśli Twój Syn od urodzenia jest mniej więcej na tym samym centylu to spokojnie. Taka jego uroda.
A jak zacznie Raczkować i chodzić zobaczysz jak szybko straci fałdki i trochę ciałka.
Coś w tym jest, mój synek od niedawna raczkuje, a już zgubił pół kg. Obawiałam się, że będzie z niego grubasek, ale teraz waga spadła, wydaje mi się, że tak zostanie bo stał się bardziej ruchliwy. Nie ma się co martwić na zapas u dziecka wszystko zmienia się jak w kalejdoskopie, chwila moment i nawet waga leci w dół