Waga maleństwa w brzuszku mamusi!

Dziewczyny, nie bądźcie tak ufne co do tej wagi, mnie bardzo zmyliła, zresztą lekarzy też, tuż przed porodem mała niby ważyła 3 kg, a po porodzie okazało sie, ze wazy 3700, a to dość duża różnica

Aisa94 a ja własie pytałam w jednym miejscu jak często robicie sobie testy ciążowe, niby mają taką skuteczność, ale już słyszałam wiele razy że właśnie kłamią i jak chyba przyjmę zasadę, ze będe po prostu żyła :slight_smile:
Aisa94 czekamy z niecierpliwością :slight_smile:

Melduję że byłam na usg. Rozbójnik mój waży 2460. Wszystko z nim ok :slight_smile:

EwaK to kawał rozbójnika już :wink: dobrze tak trzymać :slight_smile:

O to już dość duży rozbojnik :slight_smile: dużo zostało do terminu ?

Jeszcze miesiąc teoretycznie.
Od wczoraj mało się ruszał, leniwy był a jak dziś Pani doktor przyciskała sondę to kopał w nią. I nie chciał zdjąć rączki z twarzy. Uparty po mamie chyba :wink:

O proszę :slight_smile: to jeszcze urośnie duży chłopak będzie :slight_smile:

Ewa to faktycznie spory synuś już jest ale powiem ci że mój jak się urodził ważył 4550g i był ciężki ale bezpiecznie się go brało na ręce, najlepsi to byli moi bliscy którzy jak poraz pierwszy go zobaczyli to takie zdziwienie że on taki wielki :wink:

No przewidywana waga na poród to koło 3500 także tak o. Taką wagę jestem w stanie przeżyć :slight_smile:
4550 to pokaźny chłopak! Ale fakt, mniejszy strach przed braniem na ręce :wink: Gdzie się te nasze maluchy mieszczą to ja nie wiem :slight_smile:

Z przewidywaną wagą porodu trzeba uważać ponieważ tak naprawdę jest to tylko przewidywanie. Czasami waga z ostatniego badania USG może znacznie się różnić odwagi urodzonego dziecka

Ja się niestety nie dowiem raczej ile dzieci juz mają i będzie to zaskoczeniem. Po ostatnim usg kiedy wyszło, że dzieci w 35 tc mają 1700 i 1900 czyli mniej niż dwa tygodnie wcześniej pani dr już nie sprawdza. Pewnie ze względu na nasze ówczesne zdenerwowanie i jej nieudolne próby tłumaczenia że to tylko orientacyjnie liczy. Będzie zaskoczenie przy porodzie, ale mam nadzieję że dobiją do min. po 2,5 kg :slight_smile:

Zuza życzę Ci tych 2,5 kg razy dwa szczęścia , na pewno twoje dzieciaczki będą ważyć właśnie tyle . Kurcze Zuza ciekawe która z nas wcześniej urodzi , obydwie jesteśmy bliziutko terminu :wink:

Zuza to jest czas gdzie maluchy intensywnie przybierają na wadze więc będzie dobrze mój ważył 2.1 i mówili że normalna waga jak na ten tydzień a urodził się ponad 4 kg z czego na usg po terminie jak nie urodziłam wyszlo im prawie 5 kg i chcieli cc ja nie chciałam i wyszło że urodziłam naturalnie jeszcze moj lekarz prowadzacy odbierał mi porod i mówi jeśli waga będzie większa to robimy cc ale wyszło mu mniej i dużo się nie pomylił :slight_smile:

Zuza wszystko będzie dobrze :slight_smile: Nie stresuj się. Od tamtego czasu bobaski przytyły napewno już odpowiednio.
Gabi to już obie siedzicie jak na bombie :slight_smile: Teraz będzie wysyp lovidzieci :slight_smile: Sierpień i wrzesień będzie bardzo bobaskowy tu :slight_smile:

Zuza nie denerwuj się na pewno przybyły na wadze będzie dobrze :):slight_smile: super że za niedługo przybędzie tyle nowych maleństw na świat :):):slight_smile: Ja muszę się uzbroić w cierpliwość :):):slight_smile:

Zabusia a kiedy masz termin ?

Dziewczyny sama jestem ciekawa która z Was urodzi pierwsza, za wszystkie trzymam kciuki i czekam na informacje, że już tulicie swoje maleństwa:)
Zuza nie martw się, na pewno do porodu przybiora jeszcze trochę, to życzę aby ważyli co najmniej po 2,5 kg:)

Też jestem ciekawa mam nadzieję że się pochwalicie jak tylko będziecie mieć chwilę ! :)Zuza będzie dobrze maluszki na pewno przybrały już na wadze !

Aisia termin mam na 22 października mój maluszek wstydzioszek uchylił rąbka tajemnicy i będzie …
Waży 1.811g wszystko ok :):):slight_smile: według USG wychodzi 31 tydzień

Czyli nie znasz płci dzidziusia ? Będzie niespodzianka ?