Dziewczyny, nie bądźcie tak ufne co do tej wagi, mnie bardzo zmyliła, zresztą lekarzy też, tuż przed porodem mała niby ważyła 3 kg, a po porodzie okazało sie, ze wazy 3700, a to dość duża różnica
Aisa94 a ja własie pytałam w jednym miejscu jak często robicie sobie testy ciążowe, niby mają taką skuteczność, ale już słyszałam wiele razy że właśnie kłamią i jak chyba przyjmę zasadę, ze będe po prostu żyła
Aisa94 czekamy z niecierpliwością
Melduję że byłam na usg. Rozbójnik mój waży 2460. Wszystko z nim ok
EwaK to kawał rozbójnika już dobrze tak trzymać
O to już dość duży rozbojnik dużo zostało do terminu ?
Jeszcze miesiąc teoretycznie.
Od wczoraj mało się ruszał, leniwy był a jak dziś Pani doktor przyciskała sondę to kopał w nią. I nie chciał zdjąć rączki z twarzy. Uparty po mamie chyba
O proszę to jeszcze urośnie duży chłopak będzie
Ewa to faktycznie spory synuś już jest ale powiem ci że mój jak się urodził ważył 4550g i był ciężki ale bezpiecznie się go brało na ręce, najlepsi to byli moi bliscy którzy jak poraz pierwszy go zobaczyli to takie zdziwienie że on taki wielki
No przewidywana waga na poród to koło 3500 także tak o. Taką wagę jestem w stanie przeżyć
4550 to pokaźny chłopak! Ale fakt, mniejszy strach przed braniem na ręce Gdzie się te nasze maluchy mieszczą to ja nie wiem
Z przewidywaną wagą porodu trzeba uważać ponieważ tak naprawdę jest to tylko przewidywanie. Czasami waga z ostatniego badania USG może znacznie się różnić odwagi urodzonego dziecka
Ja się niestety nie dowiem raczej ile dzieci juz mają i będzie to zaskoczeniem. Po ostatnim usg kiedy wyszło, że dzieci w 35 tc mają 1700 i 1900 czyli mniej niż dwa tygodnie wcześniej pani dr już nie sprawdza. Pewnie ze względu na nasze ówczesne zdenerwowanie i jej nieudolne próby tłumaczenia że to tylko orientacyjnie liczy. Będzie zaskoczenie przy porodzie, ale mam nadzieję że dobiją do min. po 2,5 kg
Zuza życzę Ci tych 2,5 kg razy dwa szczęścia , na pewno twoje dzieciaczki będą ważyć właśnie tyle . Kurcze Zuza ciekawe która z nas wcześniej urodzi , obydwie jesteśmy bliziutko terminu
Zuza to jest czas gdzie maluchy intensywnie przybierają na wadze więc będzie dobrze mój ważył 2.1 i mówili że normalna waga jak na ten tydzień a urodził się ponad 4 kg z czego na usg po terminie jak nie urodziłam wyszlo im prawie 5 kg i chcieli cc ja nie chciałam i wyszło że urodziłam naturalnie jeszcze moj lekarz prowadzacy odbierał mi porod i mówi jeśli waga będzie większa to robimy cc ale wyszło mu mniej i dużo się nie pomylił
Zuza wszystko będzie dobrze Nie stresuj się. Od tamtego czasu bobaski przytyły napewno już odpowiednio.
Gabi to już obie siedzicie jak na bombie Teraz będzie wysyp lovidzieci
Sierpień i wrzesień będzie bardzo bobaskowy tu
Zuza nie denerwuj się na pewno przybyły na wadze będzie dobrze :) super że za niedługo przybędzie tyle nowych maleństw na świat :):)
Ja muszę się uzbroić w cierpliwość :):)
Zabusia a kiedy masz termin ?
Dziewczyny sama jestem ciekawa która z Was urodzi pierwsza, za wszystkie trzymam kciuki i czekam na informacje, że już tulicie swoje maleństwa:)
Zuza nie martw się, na pewno do porodu przybiora jeszcze trochę, to życzę aby ważyli co najmniej po 2,5 kg:)
Też jestem ciekawa mam nadzieję że się pochwalicie jak tylko będziecie mieć chwilę ! :)Zuza będzie dobrze maluszki na pewno przybrały już na wadze !
Aisia termin mam na 22 października mój maluszek wstydzioszek uchylił rąbka tajemnicy i będzie …
Waży 1.811g wszystko ok :):) według USG wychodzi 31 tydzień
Czyli nie znasz płci dzidziusia ? Będzie niespodzianka ?