Waga maleństwa w brzuszku mamusi!

U mnie w 33tygodniu ciąży ważył 2350g teraz zaczynam 36 tydzień ,za tydzień mam wizytę i dowiem się ile waży dodam że mam cukrzycę ciążowa.

A u mnie w 30 tc. syn mial tylko niecale 1500. Teraz zaczynam 32 tydzien i ciekawa jestem czy duzo przybral. Dodam ze prze zcala ciaze przytylam 10 kg i to tylko na piersiach i brzuchu, wiec nie wiem gdzi ete wszystkie kg sie podzialy:)

Mój w 37 tygodniu waży około 2900, ginekolog mówi że gigantem nie jest. Chyba wszystko zależy od rodziców i od tego jak przyszła mama się odżywia i czy zażywać witaminy.

Ja jestem w 35 tyg i mała waży 2660g, lekarz powiedział, że to książkowa waga jak na ten tydzień, więc chyba nie ma się co martwić :wink:

U mnie waga z ostatniego usg i porodowa były bardzo zbliżone

Ja jestem obecnie w 32 tyg. Na badaniach prenatalnych u świetnego fachowca waga małej to 2029g dzień później trafilam na patologie ciąży do szpitala i usg wykazało ponad 1700g :slight_smile: Usłyszałam że takie jest ryzyko błędu i waga faktyczna może być większa… :slight_smile:

Moja corcia 3 dni przed porodem miała ważyć ponad 4 kg a urodziła się z waga 3,5 kg
Slonka a pamietacie może jaka miały wage wasze maluchy na polowkowym ???

U mnie połówkowe 403g a poród 3900g. A wagą podaną na usg bym się nie do końca kierowała:) non stop pomyłki jakieś:))
No teraz na połówkowymmiałam 386g. W 34tc. 2200g i zobaczymy jaka córeczka się urodzi. Często mówią , że drugie większe. Ale nie ma reguły.

Antoś na połówkowym ważył 420 a wczoraj byłam u lekarza i waży 3300 w 38 tc :slight_smile:

U nas w 38tc wg USG bylo 2800 (+/- 400g, wiec od 2400 do 3200) , a urodzilo sie 3920g :wink:

Wiadome ze to tylko usg i lekarz moze zle pomierzyc i zle wyjdzie waga. Wiec sie tak nie przejmuje, jak malutki bedzie to latwiej moze urodzic bedzie

Moj maluszek na polowkowym wazyl 346 gram i wszystkie pomiary mial na 20 tydzien

Czytałam na różnych stronach ze właśnie niektóre pomiary się sprawdzały a inne zupełnie nie ciekawe jak to u nas wyjdzie tak jak Michalina piszesz tez liczyłam ale u Ciebie widzę w ogóle wyszła inna waga :slight_smile:

Mikołaj w 22 tc ważył 500g i był długi na 22 cm. Pani doktor powiedziała zacnie, będzie kawał chłopa :slight_smile: obydwoje z mężem wysocy jesteśmy ale szczupli :slight_smile:

Pomiary są różne i nie zawsze się zgadzają. Wszystko zależy od tego jak “załapie” pomiar lekarz wykonujący USG. Musi bardzo precyzyjnie zmierzyć obwód brzuszka, główki i kości udowej. Wystarczy, że gdzieś nie zrobi tego precyzyjnie i waga już się różni.

Natan ma już prawie 1.5kg :slight_smile: Jestem w 29tc. Mój ginekolog mówi, że to dużo jak na ten tydzień ale się nie martwię, bo rośnie bardzo zdrowy chłopiec :slight_smile:

U mnie w 32+6 ważył 2350 był o 10 dni większy teraz w 35+6 waży 2600 i jest o tydzień mniejszy,ale mieści się w normach.Pamiętajmy że istnieje ryzyko błędu +/- 500g.

Moja córcia w 20 tygodniu ważyła 271 g, 3 miesiące później 1560 g, a urodziła się z wagą 2850 g. Aktualnie wysoka, szczuplutka, szybko biegająca dziewczynka :slight_smile:

Antoś według usg 3300 a urodził się 3260 wiec pomiar był bardzo dobry :slight_smile:

Kinga mój mały w 29 tc ważył 1400g a urodził sie 3120 więc taki akurat. :stuck_out_tongue:

Dora w 33 tygodniu ważył 2200 ale w 37 2900g.

Marta pomiar wręcz idealny. :slight_smile:

Kasia to mam nadzieję że u mnie też tak będzie. Już mnie kilka osób nastraszyło że może będzie ponad 4kg miał i trzeba będzie zrobić cesarkę. A tego bym jednak nie chciała.