Waga dziecka na przełomie 34/35 tygodnia ciąży- proszę o radę

Witam, mam pytanie, ponieważ jest to moja pierwsza ciąża chciałabym się poradzić bardziej doświadczonych Mam. Jestem w 34 tygodniu i 6 dni, byłam wczoraj u lekarza, który stwierdził wagę dla mojego dziecka 1800gram, na wcześniejszej wizycie ok. miesiąca temu stwierdził, że mam przestarzałe łożysko (dodam że nie palę i nigdy nie paliłam, więc zastanawiam sie również z kąd się wzieło to przestarzałe łozysko), kazał mi pić Nutridrinki, aby dzidziuś mógł jeszcze przybrać troszkę, od wczoraj zalecił bym piła je 2 razy dziennie. Bardzo się martwię o tą wagę, dodam jeszcze, że termin porodu mam przewidziany na 5 listopad, lekarz dodał, że gdy urodzę dziecko może mieć wage ok. 2100gr. Powiedział mi tylko tyle, że nie mam się obawiać tej wagi może poprostu dziecko bezie szczuplejsze, a swoją wagę nadrobi jak się urodzi. Chciałam się tylko was zapytać czy waga jaka jest przez badanie USG jest 100% czy może się mylić. (Dodam, że pomimo tej wagi dziecko się dobrze rozwija i wszystko jest w porządku). Proszę o radę :wink: Pozdrawiam serdecznie:)