W nowym roku chciałabym doskonalić się zawodowo, aby dać z siebie jeszcze więcej niż dotychczas daje!

Chciałabym doskonalić się zawodowo robiąc nowe kursy oraz specjalizacje, aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie.

W mój zawód wpisane jest ciągłe doskonalenie się, każdy medyk może z reguły sam zdecydować jakie profesje kursów wybrać.

Moim ustawowym obowiązkiem jest stałe aktualizowanie swojej wiedzy i umiejętności zawodowych oraz prawo do doskonalenia zawodowego w różnych rodzajach kształcenia podyplomowego.

Podnoszenie kwalifikacji zawodowych zaliczam do udoskonalania oraz podnoszenia własnej samooceny.

Wysoka ocena zawodowa wiąże się przede wszystkim z niezwykle ważną rolą, jaką pełnią reprezentanci mojego zawodu w systemie opieki zdrowotnej, sprawując jednocześnie funkcję opiekuńczą, terapeutyczną, leczniczą, edukacyjną, promocyjną oraz naukową.

Kluczowym elementem w kształceniu zawodowym jest kreowanie kompetencji i umiejętności zawodowych: kompetencji dotyczących praktyki i podejmowania decyzji klinicznych, poznawczych, interpersonalnych i kierowniczych. Kompetencje te kształtowane są jednak nie tylko w czasie zdobywania nowej wiedzy i umiejętności, lecz również poprzez udział w kształceniu nieformalnym w czasie kontaktu z pacjentem i zespołem medycznym: z lekarzami i innymi położnymi.

Pragnę, by samoocena moich ogólnozawodowych kompetencji była wysoka.

Aby tego dokonać potrzebuje ciągłego doszkalania się w teorii oraz praktyce.

Z uwagi na szeroki zakres świadczeń medycznych, jakie wykonuje, niezbędne jest podejmowanie przeze mnie nauki i ciągłego doskonalenia zawodowego, co ma jednocześnie przełożenie na wzrost jakości usług zdrowotnych.

Pragnę, aby moja determinacja oraz chęć zdobywania nowych kompetencji oraz umiejętności nie zwalniała, tylko nabierała tempa. Moje działania powinny zagwarantować właściwą jakość opieki nad pacjentami.