Obie córki 1 dzień przed terminem porodu,każdorazowo zaczynało się odejściem wód:)
Pierwszy dzień 38 tygodnia termin był na 7 maj a urodziła się 17 kwietnia ![]()
Ja urodziłam w 39 tygodniu ciąży
Ja urodziłam Natalke w 32 tygodniu. Lekarz z praskiego powiedzial ze juz wygrała bo jest dziewczynka a one są znacznie silniejsze. No i wygralysmy;) ale tez dzieki temu ze 28 tygodniu w szpitalu otrzymalysmy zastrzyk ze sterydami aby w plucach wyksztalcily sie pecherzyki. Gdyby nie to to nie wiem co by było. …
Oba porody w 40 tc.
Starsza 2 dni przed wyznaczonym terminem, młodsza idealnie w terminie ![]()
urodziłam w 38 tygodniu
Karolinka urodziła się w 39w3d.
Agnieszka-1982 ja jestem z 11 marca ![]()
Urodziłam Lenkę w 41 tygodniu ciąży - tak wpisali w książeczce, natomiast w innym dokumencie napisali, że w 40, a według moich obliczeń 42 ![]()
Moją córkę urodziłam poprzez CC w 40 tyg i 1 dniu ciąży ( 6 dni przed wyznaczonym terminem porodu )
ja urodziłam w 42 tygodniu przez cc, a córkę w 38tygodniu
Kikacu to jedno 2 tygodnie dłużej, drugie 2 tygodnie krócej ![]()
Syn w 40 tygodniu, dzień przed wyznaczonym terminem, a teraz zobaczymy, ale mam mieć planowane cc, więc pewnie będzie wcześniej.
Justin1983: Masz mieć planowaną cesarkę, ale na swoje życzenie, czy z innego powodu?
maalgorzataa mój lekarz na ostatniej wizycie czyli w 22 tyg. stwierdził ,że tym razem też będzie cesarka,ponieważ poród naturalny po pierwszej cc czasami przynosi więcej szkody niż pożytku, oczywiście mogę się nie zgodzić, ale on nie wyrazi zgody na taki poród na jego oddziale i będę musiała jechać do innego szpitala. Więc się nie sprzeciwiam. Czy dobrze nie wiem, nie znam nikogo kto by rodził naturalnie po cc.
Justin1983: Nie wiedziałam, że pierwszy poród był przez cc. Lekarz wie, co będzie lepsze dla Ciebie, więc chyba nie warto zmieniać szpitala.
Justin no to skoro lekarz mówi, że tak lepiej to chyba wie co robi. Z ta cesarka to jest różnie, ale nie jest powiedziane, że skoro pierwszy poród jest przez cc to drugi też będzie. Zawsze jest jakaś szansa że drugi będzie sn.
Ja też chciałam drugi mieć SN, ale mi lekarka już wybiła z głowy. Powiedziała, że taki poród to na własne ryzyko. W najlepszym wypadku będzie wszystko w porządku, w najgorszym macica może popękać tak, że trzeba ją od razu usunąć. Więc z dwojga złego…
Silje: Nawet nie wiedziałam, że takie mogą być konsekwencje…
Ja też, ale na ostatniej wizycie się dopytałam, bo drugi poród chciałam mieć naturalny. Lekarka nie owijała w bawełnę i powiedziała mi prosto z mostu z czym to się wiąże.
No to bedziesz miala cc i moze bedzie lepiej niz po pierwszej
ja za kilka lat chce miec kolejne dziscko, bardzo bym chciala rodzic sn ale biorac pod uwage ze za mna 3 operacje brzucha pewnie bedzie cc…