Pytanie kieruje do dziewczyn, które zarabiają powyżej 5tys netto. Jak Wy to osiągnęłyście? Jakie studia konczyłyście, jakieś kursy/szkolenia? Po prostu chciałabym się rozwijać by moc lepiej zarabiać ale na prawdę sama już nie wiem jak i w jakim kierunku najlepiej iść
Chyba najlepiej iść w kierunki IT, branży informatycznej. Na pewno nie pedagogika, psychologia czy inne podobne kierunki...
Z tego co widzę po znajomych to też właśnie muszę przyznać że taka branża informatyczna faktycznie jest to coś na czym w obecnych czasach można naprawdę sporo zarobić
przy swojej działaloność nie masz ograniczenia jeśli chodzi o zarobki, ile uciągniesz tyle będiesz miała, to jest piekne, sky is the limit. ale prowadzenie swojej działalność nie jest łatwe. Na etacie juz tak pieknie nie ma. sa zawody gdzie z góry wiesz ile zarobisz i wiecej nie wyciągniesz chyb aze masz drugi etat. Warto wybierac zawód i studia takie, które dadzą mi możliwości zrabiania bez limitu. IT, handel, psychologia (na własnej działalności) pedagogika (korepetycje teraz tak bardzo popularne wiec mozna naprawde sporo zarobic) automatyka, państwowe stanowiska jak straż czy policja tez zarabiaja dobre pieniądze powyżej 5tys. na rekę ale nie jest łatwo sie dostac - aczkolwiek dla chcąego nic trudnego i trzeba walczyc i pokonywac swoje słabości. Naprawde możliwości jest sporo trzeba tylko otworzyc umysł i oczy
Zdecydowanie branża IT, tak jak napisała jedna z pań wyżej -stanowiska w administracji publicznej, rządówka, służby i własna działalność.
Tez mi się wydaje że najlepiej na ten moment zarabiająca branża to IT :) ale mogę się mylić ;) ewentualnie jakiś koordynator większego projektu
a ja bym powiedziała ze ghandel, usługi. to branże gdzie się zarabia najwięcej, a wiadomo ze na swoim człowiek może wyciągnać sporo bo nic go nie ogranicza.
Jeszcze super kierunkiem jest projektowanie wnętrz, aranżacja wnętrz. Większość z moich znajomych teraz przy budowie domu korzysta z takich usług, a mam też koleżankę która jest po tym kierunku i potrafi przy zaprojektowaniu jednego domu zarobić naprawdę duże pieniądze
Po znajomych widzę że dużo wyciągają na własnej działalności, ale trzeba trafić z pomysłem.
Na etacie to handel (tylko raczej nie spożywka, chyba że przedstawiciel handlowy), banki, no i oczywiście it
Fajnie chyba też mają przedstawiciele handlowi, procent od sprzedaży i takie tam, jak jesteś dobry to dobrze zarabiasz
IT, przedstawiciele, architekci, służby państowe to kierunki które można uderzać jak chce się wiecej zarabiać.
Język obcy inny niż angielski + angielski i w sumie wszystkiego innego już zwykle uczy firma. Tylko często firmy wymagają wyższego wykształcenia, w jakimkolwiek kierunku, byle był papier ;)
Obecnie jest dostępnych wiele wartościowych szkoleń. Bezpłatnych jak również i platnych. Możesz zastanowić się nad wybraniem się na takie szkolenie, tak aby podnieść swoje kwalifikacje i być bardziej konkurencyjna na rynku:
https://www.ecddp.pl/szkolenia-otwarte/
Zerknij sobie na stronę.