Utarta wody z organizmu

Hej, chciałabym pozbyć się nadmiaru wody z organizmu, opuchnięte palce itp.

Czy któraś z Was stosowała Hydrominum i może się wypowiedzieć? Oczywiście inne metody, preparatu również ;D

Moja koleżanka z pracy stosowała ten suplement właśnie z powodu przewlekłej opuchlizny i rzeczywiście pomógł jej. Mówiła jednak że więcej się pociła no i częściej chodziła do toalety 

myszka9220 na własną rękę bym tego nie robila. Lepiej skonsultować to z lekarzem. Nigdy nie wiadomo co jest tego przyczyną

Ale masz to porodzie, przed czy po prostu tak o? 

Lepiej idź do lekarza. Może pił wodę z cytryna żeby oczyścić organizm. Nie używaj soli :)) 

Z tego co wiem, to ten suplement ma bardzo kiepski skład. Tylko nie bardzo jest wybór na rynku. Można spróbować, ale jakichś efektów większych bym się nie spodziewała.

Przyczyn opuchlizny bym szukała, a nie zwalczała skutki wątpliwej jakości preparatami bez badań.

Najlpiej pić odpowiednią ilość płynów by pozbyć sie nadmiaru wody metabolicznej, a takie środki lepiej sobie podarować bo nic nie dają 

Trzeba zrobić diagnostykę obrzęków, one nie biora się znikąd. Nie stosowałam takich preparatów. Hydrominum wydaje się preparatem bezpiecznym, zawiera wyciągi z roślin moczopędnych ale trzeba uważać w upalne dni żeby się nie odwodnić. 

Jezeli zatrzymuje ci się woda w organizmie to znaczy ze coś się dzieje i jest nie tak wizyta u lekarza raczej wskazana

Jeśli problem jest uporczywy i długotrwały bardziej skupiłabym się na tym, co jest tego powodem i raczej lepiej skonsultować sprawę z lekarzem. 

Heh do lekarza :D 

Jak się pije za mało to nasz organizm jak wielbłąd magazynuje wodę na potem najprościej mówiąc. Zatem często jest tak, ze im mniej pijemy tym więcej wody zatrzymujemy. Należy po prostu zacząć pic więcej tzn odpowiednią ilość i sprawdzić czy problem znika, a jak nie to tzreba szukać dalej 

Mazia o to to ☺ dokładnie tak ☺

Najczęściej w ciąży lub po ciąży. Ja miałam po ciąży 

Ja bym nie brała tabletek tylko przyjrzała się gdzie jest problem może za małe spożycie wody 2 litry teraz kiedy robi się gorąco to minimum, jeśli pijemy mniej organizm będzie wodę magazynowal

Mogą być również problemy sercowe warto zbadać sobie krew i zmierzyć ciśnienie czy wszystko jest w porządku z krazeniem