Hej, chciałabym pozbyć się nadmiaru wody z organizmu, opuchnięte palce itp.
Czy któraś z Was stosowała Hydrominum i może się wypowiedzieć? Oczywiście inne metody, preparatu również ;D
Witaj na forum #teamLOVI!
Hej, chciałabym pozbyć się nadmiaru wody z organizmu, opuchnięte palce itp.
Czy któraś z Was stosowała Hydrominum i może się wypowiedzieć? Oczywiście inne metody, preparatu również ;D
Moja koleżanka z pracy stosowała ten suplement właśnie z powodu przewlekłej opuchlizny i rzeczywiście pomógł jej. Mówiła jednak że więcej się pociła no i częściej chodziła do toalety
myszka9220 na własną rękę bym tego nie robila. Lepiej skonsultować to z lekarzem. Nigdy nie wiadomo co jest tego przyczyną
Ale masz to porodzie, przed czy po prostu tak o?
Lepiej idź do lekarza. Może pił wodę z cytryna żeby oczyścić organizm. Nie używaj soli :))
Z tego co wiem, to ten suplement ma bardzo kiepski skład. Tylko nie bardzo jest wybór na rynku. Można spróbować, ale jakichś efektów większych bym się nie spodziewała.
Przyczyn opuchlizny bym szukała, a nie zwalczała skutki wątpliwej jakości preparatami bez badań.
Najlpiej pić odpowiednią ilość płynów by pozbyć sie nadmiaru wody metabolicznej, a takie środki lepiej sobie podarować bo nic nie dają
Trzeba zrobić diagnostykę obrzęków, one nie biora się znikąd. Nie stosowałam takich preparatów. Hydrominum wydaje się preparatem bezpiecznym, zawiera wyciągi z roślin moczopędnych ale trzeba uważać w upalne dni żeby się nie odwodnić.
Jezeli zatrzymuje ci się woda w organizmie to znaczy ze coś się dzieje i jest nie tak wizyta u lekarza raczej wskazana
Jeśli problem jest uporczywy i długotrwały bardziej skupiłabym się na tym, co jest tego powodem i raczej lepiej skonsultować sprawę z lekarzem.
Heh do lekarza :D
Jak się pije za mało to nasz organizm jak wielbłąd magazynuje wodę na potem najprościej mówiąc. Zatem często jest tak, ze im mniej pijemy tym więcej wody zatrzymujemy. Należy po prostu zacząć pic więcej tzn odpowiednią ilość i sprawdzić czy problem znika, a jak nie to tzreba szukać dalej
Mazia o to to ☺ dokładnie tak ☺
Najczęściej w ciąży lub po ciąży. Ja miałam po ciąży
Ja bym nie brała tabletek tylko przyjrzała się gdzie jest problem może za małe spożycie wody 2 litry teraz kiedy robi się gorąco to minimum, jeśli pijemy mniej organizm będzie wodę magazynowal
Mogą być również problemy sercowe warto zbadać sobie krew i zmierzyć ciśnienie czy wszystko jest w porządku z krazeniem
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.