USG 4D po 33 tyg ciąży?

Ja byłam 3 razy na prenatalnych i tam też robili tylko zwykłe USG. Dobry lekarz wszystko wypatrzy.

Mi by się już chyba nie chciało stać w tych kolejkach, bo na pewno będą długie. Myślę tak jak poprzedniczki że za wiele nie będzie widać, chyba bym wolała iść na KTG jeżeli by było.

myślę że jest to już zbyt późny okres do wykonania takiego usg, zazwyczaj wykonuje się je we wcześniejszych tygodniach ciąży przed 30, później obraz jest już zbyt zniekształcony, z punktu medycznego nie wnosi żadnych dodatkowcyh korzyści to jedynie pamiątka dla rodziców przed przyjściem na świat

Robiłam usg 4d w 20 tc i jak się okazało mała się tak ułożyła , że nic nie było widać- tyłeczkiem do nas. Jednak lekarz okazł się o tyle fajny, że stwierdził, że przy następnej wizycie mamy mu przypomnieć to zrobi nam gratis 4d ;]

To tez chyba zalezy od sprzetu, bo ja w pierwszej ciazy mam super zdjecia z 3d a z drugiej ktora prowadzilam u innego lekarza prawie nic nie widac, a robione w podobnym etapie ciazy.

Od sprzętu też pewnie dużo zależy. Wydaje mi sie, że to będzie tak jak z aparatem fotograficznym. Jeden lepszy, drugi gorszy.

No wlasnie ten drugi byl niby jakis super hiper wypasiony a fotki duzo gorsze:/

Ja mam 3 D z 12 i 20 tygodnia:)

1

K.Czerska nie tak czasami 4D

K.Czerska mi się już wymiary pomyliły. Czyli te najzwyklejsze to jest 2D.

Hej dziewczyny,

ja razem z mężem zdecydowaliśmy się na 4D, ale w 28 tyg. ciąży… no i usg było robione ponad 2 godziny… gdyż synuś był już skierowany główką w dół… i za chiny ludowe nie chciał pokazać buźki…;/ ale w końcu po wielu próbach z przekręcaniem , wstawaniem, chodzeniem zlitował się nad zmęczonymi już rodzicami i się ujawnił… widok bezcenny :* KOCHAM KOCHAM KOCHAM jak to mówi jedna polska artystka :slight_smile: dodatkowo oczywiście lekarz zrobił całą masę pomiarów… by zbadać czy nasze maleństwo rozwija się prawidłowo :slight_smile:

Jeśli idzie się na takie darmowe USG to pewnie lekarz tam nie będzie wiele razy próbował. Ale zawsze wart iść, może uda się zobaczyć choć rączkę. I dodatkowo będzie pamiątka w postaci zdjęcia.

Można znaleźć jeszcze bardziej atrakcyjne gabinety i badanie wykonane taniej :slight_smile:

Obraz nie będzie widoczny w całości, tylko części twarzy. Ale zawsze warto podpatrzyć maluszka:)