Rozumiem, że mąż ma innego pracodawcę?
Wydaje mi się, że mąż powinien napisać u siebie podanie mniej więcej o takiej treści. "Proszę o udzielenie urlopu rodzicielskiego w takich I wtakich dniach na dziecko urodzone wtedy i wtedy. Jednocześnie informuję, że drugi rodzić będzie korzystał z urlopu rodzicielskiego wtedy i wtedy. " ewentualnie nie dniach a tygodniach. Bo urlopu rodzicielskiego udziela się w tygodniach. I nie jestem pewna - mąż powinien wziąć urlop najlepiej od 31 sierpnia tak by były pełne tygodnie-4. Bo tak jak piszę ten urlop udziela się w tygodniach. Ale to najlepiej podpytać w kadrach ??Mąż musi odpowiednio wczesniej u siebie to złożyć.
Możesz też urlop wykorzystać w późniejszym okresie. Nie musi od razu mąż brać. Możesz też Ty łączyć i urlop rodzicielski i pracę, ale tylko na max pół etatu.
No i nie wiem co dokładnie jest napisane w tym piśmie co dostałaś, ale słowo "zrzekam się" nie brzmi fajnie. Raczej "proszę o skrócenie wnioskowanego wcześniej urlopu rodzicielskiego z tyłu tygodni na tyle tygodni. Data zakończenia urlopu rodzicielskiego taka a taka" coś takiego. Bo tak jak napisałam zawsze to Ty go możesz wziąć tyle że później.