Upławy w ciąży są normalną rzeczą…u mnie dość rzadkie ale nasilające się z każdym tygodniem. Jestem w 5 miesiącu ciąży. Ostatnio zauważyłam galaretowato budyniowe myślałam że na zawał zejdę…czy też tak macie?
Moim zdaniem powinnaś skonsultować to z ginekologiem, bo to może być jakaś infekcja. A nie masz innych objawów? Swędzenie, pieczenie, nieprzyjemny zapach itd? Choć nawet ich brak i tak chyba nie pozwala wykluczyć całkiem infekcji. A wiadomo w ciąży lepiej dmuchać na zimne ![]()
Moim zdaniem powinien to ocenić lekarz ginekolog - bezwzględnie. Jeżeli jest jakiś stan zapalny przepisze leki odpowiednie dla kobiety w ciąży a nieleczona infekcja może mieć BARDZO poważne konsekwencje dla dziecka. Infekcje intymne są częstą przypadłością w ciąży którą każdorazowo trzeba zgłaszać lekarzowi .
to jest mylone z czopem śluzowym… ja tez sie bardzo wystraszyłam w ciaży kiedy zaczął mi wypływac budyniowaty upław… zastanawiałam się czy czasem oby za wczesnie mi czop nie odpadł…no ale nie ma się czym przejmować. jesli nie jest zabrudzony krwią lub koloru brunatnego to nie ma powodu do obaw. oczywiście dla pewności mozesz to skonsultowac z lekarzem ![]()
Greendream pisze o odchodzeniu czopa śluzowego ale w 5 miesiącu nie powinno to się zdarzyć. Czop śluzowy odchodzi przed porodem lub w trakcie. U mnie zaczął schodzić na półtora tygodnia przed porodem. Więc w 5 miesiącu ciąży lepiej sprawdzić co się dzieje.
Ja na twoim miejscu skonsultowałabym to z lekarzem.
W ciąży nie powinny występować upławy i to jeszcze w takim kolorze.
Udaj się lepiej do lekarza, bo przecież w naszym stanie każda infekcja może być niebezpieczna. Nie chcę Ciebie straszyć, ale lepiej dmuchać na zimne.
Koniecznie polecam konsultację z lekarzem a jednocześnie baczną obserwację swojego ciała i wszelkich objawów. Upławy mogą faktycznie sugerować infekcję, której nie będziesz czuła.
Ja w ciąży miałam tak łagodne upławy, że nie musiałam nawet wkładki nosić, ale wiadomo - każda kobieta i organizm inny.
skonsultuj to z lekarzem koniecznie! Może to być jakaś infekcja, a o te w czasie ciąży bardzo łatwo. Ja sama osobiście w obu ciążach zmagałam się z nimi kilkakrotnie.
Jeśli nie śmierdzą, to raczej nic poważnego się nie dzieje.
Polecam witaminę C do pochwy aby ją zakwasić w takich sytuacjach i oczywiście konsultację z lekarzem.
upławy nie muszą zaraz smierdzieć, tak jak nie muszą być zielono-żółte czy też zaraz nie musi nas szczypać przy oddawaniu moczu.
idz do lekarza ginekologa , bez obaw mój przepisał mi czopki dopochwowe clotrimazol , nie sa droge , i dla kobiet w ciązy , a zobaczysz , że Ci pomoga , kuracja trwa 10 dni
Dla pewności lepiej skonsultuj to ze swoim lekarzem prowadzącym, będziesz spokojniejsza,jeśli on Ci powie czy to jest normalne czy może jakaś infekcja.
Uplawy w ciazy sa normalne, czesto w ciazy wystepuje nadzerka i ona rowniez moze powodowac uplawy. Ja mialam i lekarz dal mi jakies globulki na wszelki wypadek, ale pozniej nic sie nie zmienilo, stosowalam czasem zel dopochowy z kwasem mlekowym i tyle.
U mnie też całą ciążę były upławy… fakt,ze nigdy do tego stopnia… ja również tak,jak wspominają dziewczyny,skonsultowałabym sie z lekarzem… lepiej mieć pewność,że wszystko dobrze… mi nie dało by to żyć…
Ja też miałam upławy i też rozmawiałam o tym z lekarzem. Okazało się, że to normalna fizjologiczna sprawa. W ten sposób chronione jest też dziecko.
No oczywiscie ze trzeba to skontrolowac, ale tez nie zamartwiac sie ze cos jest nie tak jesli lekarz stwierdzi ze jest ok.
Też miałam sile upławy, czasem rzadkie, czasem gęste, ale zazwyczaj takie mleczne. Nie była to infekcja, choć gęste mleczne mogą świadczyć o zakażeniu.
Poradź się lekarza, który jest w stanie stwierdzić po wyglądzie czy to trzeba leczyć, czy nie. Najprawdopodobniej zrobi badanie czystości pochwy. A lepiej to sprawdzić, bo jak wiadomo wszelkie infekcje w ciąży wpływają na nią negatywnie.
Ja rówńież uważam, że powinnaś skonsultować się z ginekologiem prowadzącym ciążę. Zwiększona ilość wydzieliny w ciąży jest normalna, też tak miałam. Mój lekarz mówił, że tak powinno być. Jeżeli nie odczuwasz przy tym żadnego dyskomfortu to myślę, że wszystko jest w porządku. Lepiej jednak dmuchać na zimne i o wszystkich wątpliwościach informować lekarza, w końcu chodzi o Twój największy skarb ![]()
Upławy sa normalne o ile nie śmierdzą i nic Cie nie piecze. Ja miałam 2x infekcje w ciąży i brałam leki, teraz nie mam zapalenia, a wydzieliny jest naprawde dużo - bez wkładek chodziłabym ciągle w mokrych majtkach