Ulubione smoczki LOVI to?

Mamy, ostatnio pojawiło się kilka nowych kolekcji smoczków. Podobają się Wam nasze nowości? Która ze wszystkich kolekcji to Wasza ulubiona? Czy maluszek ma smoczki, które lubi najbardziej? 

Uzywam lovi 0-2 malutki ledwo urodzony :)

Nam się bardzo podobają smoczki z lovi. Kolekcje wszystkie są ładne. Super, że lovi ma smoczki 0-2, właśnie te smoczki na początku córci bardzo pasowały bo większość które miałam kupione były dla niej zbyt duże. Obecnie mamy kolekcję My Little Love Girl i smoczki te są urocze. Podobają mi się też bardzo Harmony Girl.

Mi się podobają te z motywem zwierzęcym mają przepiękne kolory i wzory na pewno każdemu przypadną do gustu ale w sumie wsyztskie te kolekcje są piękne :) aż szkoda że każda seria nie jest wypuszczana z butelkami :)

My uwielbiamy Botanic Boy oraz Jungle vibes boy ❤️

Mi bardzo podobają się smoczki lovi mają piękne motywy i są funkcjonalne. Córeczka akceptuje tylko smoczki firmy lovi. Obecnie używamy kolekcje My little love girl. Dodatkowo nie gubią się w ciemności.

Mi się wydaje że wszystkie kolekcję sa super nie nie da się wybrac jednej :) ja juz mam dla malutkiej jak się urodzi kupiony Smoczek silikonowy dynamiczny LOVI 0-2 m  Wild Soul Girl - sa cudowne!

10 lat temu naszym faworytem były smoczki baranki pink;) 

przy młodszej pierwsze ktore mielismy to wild soul dla chłopca;) 

ciezko jest stwierdzic które sa takie ulubione bo co wzór to piekniejsze;) 

podobaja mi sie botanic dla dziewczynek sa prześliczne ;)

ale równie piekne sa smoczki bear;)  które mamy obecnie;)

bardzo podobająmi sie z nowości z kokardką ale sa mini wiec u nas już odpadają;/

Moja ulubiona kolekcja to nowa seria harmony :) a wcześniej korzystaliśmy z Hey Girl, który uwielbiam 

Najbardziej botanic boy ♥️

My mieliśmy dokładnie te same co ila212 :) i tylko te córka akceptowała :) 

Mi się wszystkie smoczki lovi podobają :) 

No ja się trochę pospieszylam za zakupem bo pewnie teraz bym wybrała te nowe malutkie mini z kokardką właśnie ;)

Oj tak one też są śliczne :) 

oleksandra tak sie wydaje ale one sa do 3 miesiaca spokojnie je wykorzystać ;) ja wymieniałam smoczki co około meisiac wiec myśle ze nic straconego;) a też nie jets napisane ze na te 3 miesiac emusisz zmienić smoczki na wieksze;)

dodam ze canpola smoczki mają  przedział wiekowy 0-6a gumka podobna do lovi;) wiec jak dłuzej ponosi to sie nic nie stanie;)

u mnie przy 1 synku te smoczki to jedna wielka zmora wiecznie ginęły, teraz przy drugim dziecku spróbuje nie podawac smoczka zobaczymy co z tego wyjdzie w rzeczywistosci

No zobaczymy jak to będzie z tym smoczkiem. Ale lepiej mieć więcej niżniej także tak jak mówisz Aniss n ok c straconego :D

Ja mam kilka z różnych firm kupionych to samo było przy Laurze bo niestety jeden smoczek jej odpowiadał a drugi nie gdybym nie miała niż innego na zamianę to byłby problem a takto z jednym się nie udało to dawałam drugi najbardziej mi się nie podobało to że w szpitalu nie mogłam podać smoczka bo pielęgniarka powiedziała mi że im później tym lepiej i dla nich dziecko nie powinno dostawac smoczka a prawda taka że po powrocie do domu i tak i tak dałam 

Teraz zaleca się podawanie smoczków od początku ale fakt, że nie zawsze dziecko chce korzystać. Czasem nie odpowiada mu kształt czy rozmiar smoczka a czasem po prostu tego nie potrzebuje :) Warto wybierać smoczki z tej samej firmy co butalki bo wtedy smoczek w butelce i w smoczku są prawie identyczne :) 

A ja hym nie powiedziala tak co do smoczkow butelkowych bo jednak smoczki do uspokajania maja rozmiaey i faktycznie tutaj zwieksza sie rozmiar tej wisienki;) za to w butelkach tylko ilosc przeplywu ;)

Mi też w szpitalu powiedzieli żeby nie podawać smoczka a w domu dawałam. Z doświadczenia wiem że dziecko albo będzie miało smoczek albo kciuka w buzi. Cos ssać musi. I lepiej podać smoczek niż trzymać przy piersi godzinami bo wtedy dziecko pierś traktuje właśnie jako taki smoczek co nie jest dobre.