Mamy, ostatnio pojawiło się kilka nowych kolekcji smoczków. Podobają się Wam nasze nowości? Która ze wszystkich kolekcji to Wasza ulubiona? Czy maluszek ma smoczki, które lubi najbardziej?
Uzywam lovi 0-2 malutki ledwo urodzony :)
Nam się bardzo podobają smoczki z lovi. Kolekcje wszystkie są ładne. Super, że lovi ma smoczki 0-2, właśnie te smoczki na początku córci bardzo pasowały bo większość które miałam kupione były dla niej zbyt duże. Obecnie mamy kolekcję My Little Love Girl i smoczki te są urocze. Podobają mi się też bardzo Harmony Girl.
Mi się podobają te z motywem zwierzęcym mają przepiękne kolory i wzory na pewno każdemu przypadną do gustu ale w sumie wsyztskie te kolekcje są piękne :) aż szkoda że każda seria nie jest wypuszczana z butelkami :)
My uwielbiamy Botanic Boy oraz Jungle vibes boy ❤️
Mi bardzo podobają się smoczki lovi mają piękne motywy i są funkcjonalne. Córeczka akceptuje tylko smoczki firmy lovi. Obecnie używamy kolekcje My little love girl. Dodatkowo nie gubią się w ciemności.
Mi się wydaje że wszystkie kolekcję sa super nie nie da się wybrac jednej :) ja juz mam dla malutkiej jak się urodzi kupiony Smoczek silikonowy dynamiczny LOVI 0-2 m Wild Soul Girl - sa cudowne!
10 lat temu naszym faworytem były smoczki baranki pink;)
przy młodszej pierwsze ktore mielismy to wild soul dla chłopca;)
ciezko jest stwierdzic które sa takie ulubione bo co wzór to piekniejsze;)
podobaja mi sie botanic dla dziewczynek sa prześliczne ;)
ale równie piekne sa smoczki bear;) które mamy obecnie;)
bardzo podobająmi sie z nowości z kokardką ale sa mini wiec u nas już odpadają;/
Moja ulubiona kolekcja to nowa seria harmony :) a wcześniej korzystaliśmy z Hey Girl, który uwielbiam
Najbardziej botanic boy ♥️
My mieliśmy dokładnie te same co ila212 :) i tylko te córka akceptowała :)
Mi się wszystkie smoczki lovi podobają :)
No ja się trochę pospieszylam za zakupem bo pewnie teraz bym wybrała te nowe malutkie mini z kokardką właśnie ;)
Oj tak one też są śliczne :)
oleksandra tak sie wydaje ale one sa do 3 miesiaca spokojnie je wykorzystać ;) ja wymieniałam smoczki co około meisiac wiec myśle ze nic straconego;) a też nie jets napisane ze na te 3 miesiac emusisz zmienić smoczki na wieksze;)
dodam ze canpola smoczki mają przedział wiekowy 0-6a gumka podobna do lovi;) wiec jak dłuzej ponosi to sie nic nie stanie;)
u mnie przy 1 synku te smoczki to jedna wielka zmora wiecznie ginęły, teraz przy drugim dziecku spróbuje nie podawac smoczka zobaczymy co z tego wyjdzie w rzeczywistosci
No zobaczymy jak to będzie z tym smoczkiem. Ale lepiej mieć więcej niżniej także tak jak mówisz Aniss n ok c straconego :D
Ja mam kilka z różnych firm kupionych to samo było przy Laurze bo niestety jeden smoczek jej odpowiadał a drugi nie gdybym nie miała niż innego na zamianę to byłby problem a takto z jednym się nie udało to dawałam drugi najbardziej mi się nie podobało to że w szpitalu nie mogłam podać smoczka bo pielęgniarka powiedziała mi że im później tym lepiej i dla nich dziecko nie powinno dostawac smoczka a prawda taka że po powrocie do domu i tak i tak dałam
Teraz zaleca się podawanie smoczków od początku ale fakt, że nie zawsze dziecko chce korzystać. Czasem nie odpowiada mu kształt czy rozmiar smoczka a czasem po prostu tego nie potrzebuje :) Warto wybierać smoczki z tej samej firmy co butalki bo wtedy smoczek w butelce i w smoczku są prawie identyczne :)
A ja hym nie powiedziala tak co do smoczkow butelkowych bo jednak smoczki do uspokajania maja rozmiaey i faktycznie tutaj zwieksza sie rozmiar tej wisienki;) za to w butelkach tylko ilosc przeplywu ;)
Mi też w szpitalu powiedzieli żeby nie podawać smoczka a w domu dawałam. Z doświadczenia wiem że dziecko albo będzie miało smoczek albo kciuka w buzi. Cos ssać musi. I lepiej podać smoczek niż trzymać przy piersi godzinami bo wtedy dziecko pierś traktuje właśnie jako taki smoczek co nie jest dobre.