też pierwsze słyszę
A odnośnie włosów jakie farby polecacie?
Z farbami do włosów ciężko o naturalne i dobre. Słyszałam o Tahe Organic jedynie dobre opinie. Sama nie testowałam, ale koleżanka tak i jej się sprawdzała.
Mamuśka juli włosy są miękke i gładkie nie puszą sie, ani nie plączą po nim.
Aniss jeszcze nie używam farb, ale widzę już coraz więcej siwusów;/
Dla mnie fryzjerka poleciła jechać do hurtowni i kupić profesjonalne farby bo drogeryjne niszczą włosy.. Ja za to cały czas używam farby z loreal
Nigdy nie słyszałam o tym sklepie, zerknę w wolnej chwili.
Mi koleżanka fryzjerka zawsze polecała kupować farby w sklepie dla fryzjerek. Są trwalsze niż te sklepowe. Wiec albo tam kupowałam albo ona mi sama mieszała
Ja kiedyś tam kupowałam sklepowe ale na moje gęste włosy na jedno farbowanie to minimum 3. I zawsze potrzebny Ktoś do nałożenia. I faktycznie Kolor nie był jakoś super trwały. A wypróbowałam różne farby. Także teraz tylko u fryzjera farbuje. Rzadziej ale włosy ładniejsze.
Ja moge stosować wszystko i nic mi to nie pomoże ani na włosy ani na cere. Niestety nie moge dojść do ładu z hormonami. Więc jak ktoś ma piękne grube włosy to bardzo zazdroszczę :) jakbym położyła farbę to chyba w ogóle by mi włosy odpadły :D
Ja ostatnio dostałam w prezencie kilka kosmetyków marki Mokosh i jestem bardzo zadowolona. Nie znałam wczesniej, a mają w ofercie jeszcze kilka innych pozycji, które mnie ciekawią, więc napewno zamówię:)..
Używałam wielu marek i ciągle lubię testować nowe rzeczy, ale w pielęgnacji mojej mieszanej cery mam kilku ulubieńców:
- Pianka do mycia twarzy ecolab.
- Woda różana Make Me Bio.
- Serum liq CC
- Nacomi miejski krem SPF 50
- Dezodorant w kremie LaLe
- Tonik rozświetlający z kwasem glikolowym Miya
- Olejek do demakijażu Nacomi
- Peeling 3 enzymy Tołpa ( to chyba najmniej naturalne).
To są produkty, które kupuje regularnie lub do których na pewno jeszcze wrócę. Brakuje w zestawieniu kremu nawilżającego, bo tutaj nie mam typowego ulubieńca. Wciąż kupuję coś nowego. Aktualnie używam kremu do twarzy z Orientalny z drzewem sandałowym i mogę śmiało polecić.
Lea & Leo na fb jest ogłoszony konkurs z Miya ,a do wygrania są kosmetyki :)
Ja jeszcze lubię Sylveco - Tonik hibiskusowy i Sylveco - Nagietkowa Pianka do Mycia twarzy.
Inka też lubię te kosmetyki. Niedawno je odkryłam i muszę przyznać że są naprawdę dobre
Inka, zaskoczyłaś mnie z pianką - pewno dla spróbowania zakupie:)
A czy któraś z Was,drogie mamy używała kwasu hialuronowego z La Roche-Posay Hyalu B5 , czy polecacie? Zastanawiam się,czy by go nie kupić. Moja buzia jest zmęczona,szara się zrobiła, a nie palę, nie pije, wiadomo mało śpię , wody staram się pic chciaz 2l na dobę. Też na codzień jedyny krem,który akceptuję to zwykły krem Niva ,po każdym innym mam czerwoną buzie albo się ona ,,poci,, zwłaszcza w cieplejsze dni.
olaaleksandra, też je lubię, bo przy mojej trądzikowej cerze faktycznie nie zapychają, wszystko mi się po nich ładnie wycisza. Chociaż w niektórych produktach z Sylveco i Vianka przeszkadza mi ten naturalny/ziołowy zapach. Ale akurat tonik i pianka są super. Często do nich wracam.
Danuta, miałam też te serum i polecam. Fajnie nawilża, wygładza i pięknie pachnie;). Ale głównie na noc, bo lekko się lepi.
Lepi się? Nie lubię tego ;)
Ale jak ma mi pomóc, i polecasz :)
Do kosmetyki nie pójdę, na jakieś kwasy czy inne bajery, będę sama próbowała doprowadzić na cacy moją buzie na wiosne i lato po zimie :)
Tak, jest dość gęsty i trochę się lepi. Jeśli wolisz delikatniejszą konsystencję to również polecam Vichy 89 Mineral Booster. Też fajny:).
Danuta niestety konkurs na stronie Miya zakończył się już. Może następnym razem.
Jeżeli chodzi o kwas hialuronowy to ma on taką lepką konsystencję i jest to raczej niezależne od firmy. Na poszarzałą cerę poradziłabym bardziej serum z witaminą C. Aktualnie używam właśnie z Miya. Poleciałam też we wcześniejszym poście takie serum liq CC. Albo serum, które zawiera witaminę C i kwas hialuronowy w jednym produkcie. The ordinary ma taki produkt, też chyba kiedyś go miałam.
Dziękuję za polecajki Dziewczyny:) serum z wit C nie będzie podrażniało cery? Tego się boję:(
konkurs był do 24.03 :(