Czy Wasze maluchy mają już jakieś preferencje żywieniowe?
A może ulubione danie albo jakiś produkt.
Zauważyłam, że Mateusz niechętnie je owoce ale za to bardzo lubi niektóre warzywa - buraka, brokuły, pomidora.
Zawsze, jeszcze na etapie słoiczkowym, królowały u nas pomidory. Obiadki, które miały w składzie to warzywo były dosłownie pochłaniane. Dlatego mam w zapasie sosik boloński w razie gdyby upichcony przez mamę obiad okazał się niezjadliwy
U nas się to mięcho i pomidorowa:)
u nas też pomidorowa z makaronem nasza Madzia uwielbia makarony, winogrona i pomidory
Czyli coś z tymi pomidorami ewidentnie jest na rzeczy
pomidory równiez u nas;) jak by zrobic piramidę to chyba były by na samym szczycie;)
Ogórki, buraki, ostatnio gotowana kukurydza;)
swego czasu były jabłka teraz banany biora górę
Jogurty to uwielbia i niezapomniane rodzynki;)
zupek nie lubi wiec jesteśmy na obiadkach
U nas też pomidory :)),
makarony, czyli np. spagetti lub makaron z jajkiem,
zupy- pomidorowa :)) rosołek,
mięcho najlepiej z ziemniakiem i sosikiem.
Madzi posmakowały też ostatnio naleśniki
Naleśniki, a to można już takie smażone podawać?
Moje maleństwo też ostatnio zajada się naleśnikami, smażone co prawda ale wprowadzone dosyć późno bo miała z półtora roku ostatnio jej posmakowały z serem z biedronki do sernika już dorobiony linteo czy coś takiego ok 8zł wiaderko 1kg smak niczym rurki z kremem
Marta naleśniki się przecież smaży bez oleju, to chyba można spróbować
U nas najszybciej znika deserek robiony przeze mnie, czyli banan+jabłko lub banan+gruszka Muszę dorwać inne owoce, bo za chwilę będę mogła podać kiwi i zobaczymy jak to wyjdzie
A u Nas rządzi kalafior; D
Z początku bałam się o bóle brzuszka ale jak zobaczyłam, że nic po owym kalafiorze się nie dzieje to zaczęłam go podawać bez wyrzutów…; D
Silje u Nas też rządzi banan z jabłkiem bądź gruszką - jaki rodzaj gruszek wybierasz?
Samanta pytaj się mnie, haha. Idę do naszego warzywniaka i kupuję nie wiem jaka to odmiana, ale wiem, że to polskie owoce
Mój ośmiomiesięczny synek również już doskonale rozróżnia smaki, więc ma swoje ulubione jedzonko.
Zauważyłam, że uwielbia dania z kurczaczkiem; cielęcinką oraz rybką. Na drugim miejscu jest mleko, a zaraz za nim wszelkiego rodzaju owocowe musy. Za kaszkami nie przepada. Niekiedy zje pełną miskę, ale rzadko i niezbyt entuzjastycznie. Częściej zadowoli się kilkoma łyżeczkami.
Bardzo nie lubi wody oraz soków, więc nie zmuszam i na siłę go nie dopajam.
Moja córeczka uwielbia wszystko co jest malinowe: kaszka ryżowa z malinami, deserek, a ostatnio wypiła kompot malinowy.
Małgorzata, moje córeczka też nie chciała pić ani soków, ani wody, ani żadnych herbatek, po prostu nic. Kiedyś ugotowałam starszym córkom kompot malinowy i dałam też najmłodszej. Jakie było moje zdziwienie kiedy wypiła. Wiem, że kompot nie jest zbyt odżywczy, ale wolę żeby piła to niż nic, tym bardziej, że miała problemy z zaparciami. Tak więc u mnie królują maliny!
Moja córka uwielbia kurczaka , makaron z kurczakiem , kurczak duszony , kurczak pieczony . Drugie miejsce zajmuje ryba. Warzywa lubi wszystkie , ale gdy widzi kalafior lub brokuł to aż jej ślinka cieknie.
syn wcina wszystko, najbardziej lubi dynie a z owoców raczej wszystkie.
nie lubi za to kalafiora, pasterniaka i słoczka - potrawka z ziemniaków z królikiem.
groszek zielony lubi ale ma problemy z brzuchem wiec uwazam na niego.
moja corka lubi owoce gruszki uwielbia jalbka, dynie a nie znosi groszku i brokuła
groszek to ohydny w smaku nie dziwne że nie lubi ostatnio Kacper polubił rosołek jak mu daje taki ze słoiczka
Moja ponad 2 letnia córka uwielbia wszelkie zupy oraz szpinak z ziemniakami i jajkiem.