Ja teraz na wyprzedaży kupiłam bluzeczki po 15 zł, kurtka 80 zł już na przyszły rok.
W normalnej cenie, gdzie bluzka kosztuje 50 zł to bym nie kupiła…
Moja córeczka dostała pajaca marki Babaluno, śliczny, z miękkiej, grubej bawełny naprawdę świetnej jakości, ale… uszyty tak, że nawet nie mogłam jej go założyć mimo, że był jeszcze jakieś 2 rozm większy niż nosimy normalnie. Tułów długi, nogawki krótkie i wąziutkie, tak że pulchne nóżki mojej małej nawet nie weszły:P
Zważywszy na cenę to jakaś pomyłka bo… nie znałam tej marki, więc spr w necie, jest dostępna w 5-10-15, a cena wyjściowa 99,99? Po przecenie 50 zł. Szok! Rozważam odcięcie poniżej pasa, zawsze to miałabym śliczny kaftanik
Wasz.ka 5-10-15 ma to do siebie, że według mnie ceny są wygórowane, zeby potem robić mega promocje jak np ja widzę na stronie body po 50zl, a potem promocja -50% i 25zl, choć dla mnie to i tak sporo
Ja lubię promocje w Smyku
M artq, to prawda, w 5 10 15 w zasadzie cały czas są przeceny ;).
Osobiście nie lubię 5-10-15 ale dlatego, że dużo ubranek mi się szybko rozciągnęło i mnie to zraziło.
U nas króluje HM i Reserved. Smyk jak młody był mały kupowałam częściej teraz raczej sporadycznie.
Ciuszki z H&M i C&A sa super a przy tym są bardzo często promocje na stronach i wyprzedaże . Można tanio kupić .
Natomiast Pepco ciuszki są ładne ale to totalny szit , zaraz się po praniu kulkują , rozciągają .Tanie ale mimo wszystko nie warte ceny .
Ja ostatnio zaczęlam kupować na portalu Zalando. Są tam lepsze marki bardzo dobre gatunkowo i jeśli się trafi to można kupić fajne ubranka i wielopaki w dobrej cenie. Na Zalando polecam marki Name It, United Colors of Benetton. Można sobie ustawić filtr cen, marek.
Polecam również markę Lupilu z Lidla oraz Kuniboo z Kauflandu. Są również dobre gatunkowo, nie spierają się są wygodne i przeważa. Bio bawełna w składzie.
Ubranka w różnych sklepach Zaraz dla dzieci, smyk, wójcik. Dodatki ostatnio kupujemy w tym sklepie
Mi na zelando wydaje się drogo.
Ja zazwyczaj kupuje w PEPCO haha moje dziewczyny bardzo niszczą ciuchy i szczerze szkoda mi kupić coś droższe go.
Ja właśnie wczoraj miałam wychodne i przy okazji wpadłam do pepco, gdzie bardzo dawno już nie byłam, a zastałam tam śliczną wiosenną kolekcję dla dziewczynek…gdyby nie to, że przyszłam po coś zupełnie innego i gonił mnie już czas, to obawiam się, że moje praktyczne podejście do zakupów szlag by trafił!
Nie odwiedzam Pepco, bo nie mam w pobliżu, ale słyszałam że ubranka są dobre jakościowo.
Na starszaka mam problem z zakupem spodni dresowych, bo jest bardzo szczupły, jedyne pasujące spodnie udało mi się zakupić w Carry - są idealne w pasie. Bluzy od nich również są świetnej jakości, tshirtów raczej nie polecam - mam wrażenie że są sztuczne i nie przepuszczają powietrza.
Świetne ciuchy są również w LC Waikiki, jakiś czas temu zamknęli nam na Śląsku sklep i kupowałam on line, ale jest jeszcze sklep we Wrocławiu i dwa w Warszawie. Trafiłam kiedyś fajne lniane koszule, bawełniane tshirty, sweterki, dla dziewczynek to już w ogóle bajka.
Dla noworodków też mają fajne serie, ubranka są przewiewne, bawełniane, są produkowane w Turcji z bardzo dobrej jakości materiałów.
Oj w Pepco to z jakością bywa różnie, ale zwykle bez szału, choć mimo to stosunek jakości do ceny jest ok
Jakość rzeczywiście różna, ale czasami naprawdę dobra, gruba i miła bawełna i proste szwy, ceny niskie, a jak jakaś wyprzedaż się trafi to już w ogóle czasami za 2 cza 3 zł można coś upolować…
Dokładnie, babcia upolowała mojej córci, właśnie w Pepco śliczne dresiki w tęcze super jakościowo, które po wielu praniach wyglądają idealnie i to uwaga, za 6,99!
Mam też dwupak body z Biedronki i muszę przyznać, że są super, gruba bawełna, szwy się nie przekręcają, kolory i nadruki nawet po częstym praniu wyglądają super.
W Pepco jakoś trzeba trafić. Są ubranka które rozciągają się po kilku praniach ale i takie, które są na prawdę dobrej jakości. Ale jak na taka cenę jeszcze na wyprzedażach można kupić coś za grosze można zaryzykować.
Ja też lubię next ale kupuje też newbie, mają piękne sukieneczki
przy córce to czesto były ubranka ze smyka , w tesco bardzo dobre jakościowo ubranka zawsez jakieś promo wyczaiłam;) 5-10-15-ale teraz zauwazyłam ze chyba jakos sie pogorszyła- albo tak jest w przypadku starszych dzieci, w pepco to chyba jak u wiekszości standard;) maluchy szybko wyrastają a maja tam naprawde mega fajne rzeczy nie wszystkie dobre jakościowo, ale jest w czym wybrać;) no i ta ich cena;) a od czwartku wyprzedaże 50%
Wychodze z tego samego założenia. Wolę czasami zapłacić trochę więcej ale kupić ubranie lepszej jakośći i wykonane z lepszych materiałów. Szczególnie, że dziecko mam już wiesze i wiem, ze trochę w danym ubraniu pochodzi ( co innego niemowlak, który praktycznie co miesiąc wyrasta z rozmiaru jaki obecnie nosi).
Jeśli szukacie dobrej jakosci ubranek dla dziewczynek polecam sklep Sówka:
https://sowkasklep.pl/pl/50-bluzki
Ubrania dobrej jakości, szyte w Polsce i we Włoszech ;) Mają już nowe kolekcje bluz i kurtek jesiennych.
Ja też kupuje z lepszych firm i te sobie odłożę bynajmniej trochę a resztę po prostu sprzedam :)
niemowlak to szybko wyrasta z ubranek więc nie opłaca się drogich rzeczy kupować