Tula - nosidło ergonomiczne

Hej dziewczyny. Mam w planie kupić nosidło, trochę czytałam o Tuli, czy którąś z Was ma/używa? Czy jest warte swojej ceny? Czym się kierowałyscie w wyborze modelu? Czy kupilybyscie jeszcze raz? Co sądzicie o kupnie z drugiej ręki? A jeśli nie Tula, to jakie? 

To ja Aga K przez jakąś chwilę czytałam o nosidłach bo miałam ochotę nosić synka, jest bardzo aktywny i niespokojny. Jednak do zakupu nie doszło bo jednak wszędzie doradzają żeby pomierzyć, bałam się zaryzykować i odpuściłam w końcu. Niestety brakuje jeszcze takich miejsc gdzie moznaby przymierzyć nosidło, potestować choć trochę i porównać z i nimi.  Z polecanych firm jest jeszcze dobry lennylamb, fidella Fashion. Poczytaj jeszcze o tuli, przy dociąganiu pasów może wymuszać wyprost kręgosłupa dziecka. Mam nadzieję, że znajdziecie idealne dla Was.

przeszukaj tez lupkę bo wydaje mi się że taki wątek już był

Przeszukalam lupke, ale tam są szczątkowe info na temat akurat tych nosideł, a zależy mi na informacjach właśnie na temat tej danej firmy:)

A ile twoje dziecko ma już miesięcy? Nosidła zalecane są po 6m. 

Myślę że kupno z drugiej ręki to dobry pomysł tym bardziej że nowe to spory wydatek a tak naprawdę nie wiadomo czy będziesz z niego korzystać na dłuższą metę. Ja nie używałam nosidełka może dlatego że ogólnie starałam się jak najmniej nosić dziecko. Niestety mam bardzo słabe kolana i poprostu mi wysiadają. Kiedyś kupiłam bratowej bo chciała nie wiem czy że 2 razy z niego skorzystała.

Tula jest bardzo solidnym nosidłem, cholernie droga sprawa, myślę, że lepiej kupić z drugiej ręki bo nie zawsze dziecko zaakceptuje. 

ll!a, mój syn ma 15 msc, ale ja z myślą  o drugim dziecku chciałabym takie kupić. Termin na sierpień. 

Ogolnie ludzie sobie chwala nosidla tula. Jak chcesz z drugiej reki to moze ktos bedzie mial w okolicy to sobie obejrzysz. 

Ja kupilam nosidlo jak corka miala juz kilka ladnych miesiecy. Ale moje nosidlo jest tez dla najmlodszych. Zalezy z jakiej firmy wlasnie chcesz. 

Aga ja miałam tula. I bardzo wygodne. Łatwe w założeniu itp. czym się kierowałam? Koleżanka poleciła 

Mam tule z 2 ręki. Mała ściąga jak dobrać tule

1

1

Jeśli chcesz kupić dla drugiego dziecka to masz jeszcze czas, i tak jak dziewczyny piszą lepiej z drugiej ręki to koszty nie będą takie duże, a z pewnością znajdzie się jakaś oferta którą Cię zadowoli

O! To informacja też dla mnie! A plecy, ramiona i biodra tak nie bolą?

MNPB cały ciężar na biodrach się rozkłada więc ja czułam się swobodnie nic mnie nie bolało i nie czułam ciężaru dziecka 

Fajna sciaga moze sie przydac mama, ktore zamierzaja kupic tule. Ale ja nic nie przeczytam. Dla mnie za male literki sa nie moge powiekszyc zdjecia. 

Jestem ciekawa takich nosideł, jestem po kursie chustonoszenia dzieci w chuście chyba przy niej zostanę 

Aneta https://www.babytula.pl/pages/najlepsza-tula-dla-ciebie

Na tym blogu też jest ta ściąga :) 

PatrycjaP, super! Dziękuję Ci za tą ściągę. 

Aneczka, tula była nowa, czy z drugiej ręki? Ile córeczka miała jak zaczęłaś i ile Wam służyła? 

Patrycja, a jak u Was? Jak długo się nosiliscie ?

Aga była nowa. Służyła przeważnie na wyjazdach zwłaszcza jak pojechaliśmy w góry. W domu nie musiałam używać bo sama sobą się znajdowała nie lubiła rączek. Spacery w wózku.

Ja bralam corke na spacery w nosidle i bylo nam wygidnie. Corka igladala to co ja otacza. W domu jej nie nisilam. Ale na spacery jak najbardziej. Moim zdaniem sie przydaje miec nosidlo czy wlasnie na wyjazdy. 

U nas córka była na chuscie później mei tai ale nie wypaliło jie pokochałam wróciłam do chusty j nosiłyśmy się 18miesircy z przerwami głównie na wyjścia szybkie z psem i częściej jak była mała bo jak zaczęła koło roku chodzić to tylko w momentach gdy ja na długim spacerze nogi bolały to wtedy chusta w ruch. 

Syn dopóki nie usiadl był na chuscie syn w chuste córka w wózek i tak wyglądały spacery. Później syn usiadl  kupiłam tule z 2 ręki i ta sama śpiewka córka w wózek syn w nosidło i na spacer. W górach nam nosidło uratowało wyprawę. Ogólnie bardzo polecam. Z synem nie nosiłam często ale zawsze awaryjnie mam przy sobie, zawsze może być ten moment że córka mi powie mamo nogi mnei bolą wtedy mam nosidło syn do nosidla a córka do wózka. Myślałam też o dostawce do wózka ale mam greentoma i okropnie nie wygodnie byłoby z dostawka chodzić.