Trwała fryzura / Atopowe Zapalenie skóry

Dzień dobry,  mam AZS oraz chciałem zrobić sobie trwałą lecz w internecie nie ma o tym praktycznie nic i z tąd pytanie czy miał ktoś trwałą z AZS lub sie na tym zna czy trwała ma jakiś wpływ na pogorszenie się choroby?

Nie ryzykowałabym robiąc trwałą mając problem azs. Włosy mogą być osłabione i mogą wypadać jak i doprowadzić do łysienia. Zależy w jakiej kondycji jest skóra głowy i włosy,  jak i na jakim poziomie rozwinęła się choroba. 

Najlepiej zapytać doświadczonego fryzjera, który nie zbagatelizuje problemu. Teraz jest mnóstwo kosmetyków, które Nie podrażniają skory

Ja udałabym się do trychologa o poradę lub do jakiegoś dobrego fryzjera aby zobaczył czy jest to wykonalne 

Udalabym się po poradę do trychologa lub dermatologa. 

Przy AZS trwała może pogorszyć stan skóry. Ja bym uważała. Porozmawiaj może z lekarzem.

Dokładnie przeważnie może pogorszyć się stan :( 

Możesz poradzić się dermatologa lub trychologa, który lepiej oceni stan twojej skóry. Bo tak ogólnie przy AZS nie poleca się żadnych zabiegów z tego względu, że włosy są osłabione a trwała może je jeszcze bardziej osłabić i doprowadzić nawet do łysienia.

Najlepiej wybrać się do trychologa zleci badania i dopasuje pielęgnację dostosowaną do skóry głowy . Miałam tez problem z przetłuszczającymi się włosami.  Sama kupowałam różne szampony zmieniając często i dostałam zapalenia uratował mnie trycholog . Dopasował specjalistyczną kurację 

ale też zmienił Ci kosmetyki do pielęgnacji głowy ?

Tak jak dziewczyny piszą trycholog albo dermatolog . Bardziej dermatolog bo ciężko trafić na naprawdę dobrego trychologa który poleci dobre produkty nie te które sam sprzedaje , bo tylko te poleci . 

Moze to pogorszyć stan ale tez można zrobić  próbę na dolnych kosmykach włosów i obserwować czy nic się nie dzieje przez kolejne dni . 

Oprocz trwałej są teraz inne zabiegi które skręcają włos bez aż tak szkodliwych substancji . 

I tez najlepiej pojsc do naprawdę dobrego i dobrze wyszkolonego fryzjera który nie oszczędza na produktach , wiadomo usługa droższa ale lepiej zapłacić trochę więcej niż mniej i narobić  sobie bidy .