Truskawki w ciąży- tak czy nie? :-)

Kobiety jedzcie truskaweczki póki są :slight_smile: Nawet nie zastanawiajcie się czy można, czy nie. Korzystajcie z zachcianek truskawkowych!

Ja również nie mogę się oprzeć truskawką jestem w 32 tyg. i nie mam zamiaru z nich rezygnować gdyż sezon dopiero się na nie zaczyna;)

Ja uwielbiam truskawki nie chciałabym z nich rezygnować :slight_smile:

Jedz truskawki na zdrowie :)! Ja jadłam w ciąży i teraz jak karmię też już jadłam i Córeczce nic nie jest :slight_smile: Zresztą trzeba pamiętać ,że nie każde dziecko jest uczulone na cokolwiek. Smacznego :slight_smile:

Oczywiście, że TAK :slight_smile: ja mam akurat o tyle dobrze, że mam truskaweczki u siebie w ogródku :slight_smile: Truskaweczki świeże, truskaweczki ze śmietanką, koktajle z truskaweczek z jogurtem… pyszności :slight_smile:

ja tez czytalam, ze truskawki moga uczulac ale ja jadlam normalnie, pilam truskawkowe koktaile i nic i nie bylo :))

Ja miałam taka chec na truskawki kilka razy to mi się nawet snily ale niestety gdzie znaleźć truskawki o tej porze roku :frowning:

Ja w ciąży jadłam zarówno truskawki jak i inne owoce. Kiedy zdiagnozowano u mnie cukrzycę ciążową musiałam ograniczyć ich ilość ale na kilka truskawek mogłam sobie pozwolić. Podczas karmienia nie jadłam natomiast ich z powodu tego że to nie był okres na świeże nie nawożone truskawki ale piłam w niewielkiej ilości kompot z truskawek własnej roboty rozcieńczony z wodą i nic synkowi nie było. Natomiast po zjedzeniu kilku malin w okresie karmienia na drugi dzień pojawiło się kilka krostek u synka.

A ja pochłaniałam kilogramami. Potrafiłam kupić sobie 2 kilo truskawek i wszystko w ciągu jednego dnia zjeść :slight_smile: Nie mam pojęcia, czym jest alergia pokarmowa:)

Moja ciąża przypadła w okresie letnim w którym obowiązkowo udawałam się dwa razy w tygodniu na targ po świeże owoce i warzywa. Sezon truskawek był tak intensywny…jak nigdy chyba takie ilości ostatnio pochłaniałam w czasie mojego dzieciństwa. Był to dla mnie niezwykły okres rozpieszczania się tym co w lecie najlepsze :slight_smile:

ja jadłam truskawki i to w masowych ilosciach, szczegolnie pod postacia koktaili i nie zaszkodzilo to w zaden sposob ani mi ani dziecku :wink:

ja również jadłam truskawki i nie są szkodliwe ale trzeba dobrze umyć jak każde owoce i warzywa.

Mozna je jeśc, ale najlepiej jeśli wiemy że nie były pryskane. Oczywiście pryskanie nie zaszkodzi , ale zawsze lepiej wybierac naturalne produkty bez zbytniej chemii.

Ja jadłam w ciąży bardzo dużo truskawek 

Ja jadłam 🙂🙂