Trądzik w ciąży

No czasem nawet naturalne składniki nie są wskazane w ciąży. Należy też unikać olejków eterycznych z tymianku, lawendy, szałwii, jałowca i jaśminu, które czasem mogą wchodzić w skład kosmetyków. Należy też unikać kofeiny, która również często występuje czy w kremach czy nawet szamponach.

Z tym że naturalny jest bezpieczniejszy ka gdy mam wątpliwości co do składu to wolę poczytać o kosmetykach a w ciąży na trądzik to popytala bym również w aptece o dermokosmetyki 

Patrycja serio ? To nawet bym nie przypuszczała że trzeba tak wiele unikać w ciąży, zawsze myślałam że jak naturalne to naturalne i można zastosować wszytko

Lepiej wszystko skonsultować z lekarzem. W ciąży dużo składników nawet naturalnych może zaszkodzić. Ja ostatnio dowiedziałam się że nawet pewne przyprawy mogą być szkodliwe. A w życiu bym nie pomyślała o tym. Bo przecież zawsze wszędzie trąbią że zdrowe są.

Niby żele aloesowe są naturalne, a jednak w ciąży nie powinno się ich stosować, więc nie wszystko co naturalne, jest okej :/ 

Szkoda że na opakowaniach producenci nie zaznaczają, że nie powinno się stosować kosmetyki podczas ciąży czy karmienia 

Dlatego też trzeba czytać składy albo poszukać w internecie jakie są polecane kosmetyki dla kobiet w ciąży 

Też nie wiedziałam, że naturalne składniki maga zaszkodzić w ciąży. 

Mnie lekko obsypalo w pierwszym trymestrze. Cały drugi trymestr cera promienna, piękna , bezproblemowa :) weszłam w trzeci trymestr.. lekko nawraca , najbardziej na brodzie i o dziwo na skroniach . Ach hormony

Ka Nawet nie miałam w tej ciąży jakoś mnie ominęło 

A ja w ciąży miałam piękną cerę, nawet nie musiałam się malować. Po tygodniu od porodu znowu masakra:)..  Wszystkie pryszcze wróciły na swoje miejsce:P..

A ja znów w ciąży rewelacja nawet mówili mi że będzie chłopczyk haha a jest dziewczynka ale przy karmieniu piersią mega sucha skóra ale z pryszczami. 

przy KP to mega duzo problemow mialam  z cera :/

Ja w ciążach to się cieszyłam włosami paznokciami i cera ;) teraz to włosy już nie są w tak dobrej kondycji;( 

Ja już 3 miesiące nie karmię a dalej nie mogę dojść ładu z cerą i włosami tragedia nie wspominając o zębach. W ciąży jak to mówią wyglądałam kwitnaco a teraz zwiedłam niestety 

W ciąży wiele hormonów wpływa na to że wyglądamy kwitnące a później właśnie dziecko z nas wszystko wysysa

Stan mojej cery naprawdę się poprawił w czasie ciąży. Teraz już widzę, że powoli wszystko wraca do normy, więc wypryski znów się pojawiają.

Ja wyprysków nie mama ale skóra nie jest już taka promienna jak w ciazy

Tak niestety też miałam w ciąży problem z trądzikiem, przeszło po porodzie 

Ja miałam na odwrót moja cera bardzo się poprawiła w ciąży. Gorzej było po bo hormony szalały 😊

Też mam wrażenie, że po porodzie mam lepszą cerę niż przed. W ciąży też było ok, ale spodziewałam się, że po porodzie trądzik wróci. Na szczęscie na razie jest dobrze;).