Torebka

Drogie mamy, coraz więcej na rynku pojawia się toreb dla matek z miejscami na butelki, składanymi koco-przewijakami i różnymi innymi gadżetami, aby łatwiej było się odnaleźć. Któraś z was może kupiła taką? Może jakąś mi polecicie? Rozważam zakup takiej torby, ponieważ zawsze gdzieś trzeba jechać - zabrać ze sobą pampersy, chusteczki, zabawki i całą masę innych rzeczy, a przecież zbliżają się wakacje. :slight_smile: Ja mam ciągle ten sam problem - niby wszystko w torebce mam, ale nic nie mogę znaleźć i zazwyczaj zapominam maty do przewijania. :wink:

Ja nie pomogę przy wyborze takiej “specjalistycznej” torebki, ponieważ pampersy, chusteczki, podkład do przewijania, przekąski, soczki, zabawki i wszystkie inne gadżety potrzebne na dłuższy spacer mam spakowane w torbę od wózka która ma przegródki więc mogłam wszystko poukładać. Taką torbę z podstawowymi rzeczami potrzebnymi mam zawsze przygotowaną i dokładam tylko termos z gorącą wodą, mleko inne produkty które muszę zabrać.

Myślę, że dobrym sposobem jest też zabieranie torby z wózka ze sobą. Na początku tak robiłam, ale teraz myślę o czymś konkretniejszym, aby było ładne dla mnie, a przydatne dla dziecka, a chodzenie z torbą dołączoną do wózka przez następne kilka lat do mnie nie przemawia :slight_smile:

W sumie nigdy o takiej konkretnej torbie nie myślałam. Jak kupowaliśmy wózek to owszem zwracałam uwagę na torbę, aby była duża, z przegródkami i pakowna - taką właśnie mamy. Mi w szczególności taka wystarcza. Tam trzymam podstawowe przybory, rzeczy, które bierzemy na spacery. Co do dalszej drogi na pewno potrzebna jest torba dodatkowa na inne akcesoria, przedmioty czy zabawki.

Ja jestem zwolennikiem oszczędzania :wink: troche z braku miejsca trochę z przymusu :wink:
Kiedy wybieraliśmy wózek zwracałam też na to, aby w zestawie była torba, początkowo nie przyglądałam się jak ona jest uszyta i czy jest wygodna w funkcjonowaniu;) potem sie okazało ze jedyną z wad było zamknięcie z czym sobie poradziłam doszywając długi rzep;D torba duża i pojemna w sumie spełnia swoje zadanie mieszczę w niej wszystko co potrzeba, pieluszki jednorazowe tetrowe kilka ubranek i butelki reszta? myślę ze taki rzeczy jak przewijak sa potrzebne przez pierwsze kilka miesięcy, potem nijak się zabrać do przewijania takiego roczniaka… czy warto kupywac torby z przewijakiem i dlatego że mają przegrudki na butelki? myślę ze zbędny wydatek… nawet jak wychodze z małą na plac zabaw, to czasami zabieram zwykłą torbę bo jak wisi ta wózeczkowa torba na wózku to czasami mam wrażenie ze może kusić złodzieja.
jeśli szykuje sie wyjazd to już lepiej kupić mniejszą torbę bagażową;) przyda się na przyszłość dla dziecka w razie wycieczek;)

Widziałam w ulotce biedronki całkiem fajne torby dla matek :slight_smile: Tylko ciekawe jak będą wyglądały w rzeczywistości :stuck_out_tongue:

a no fajne te torby i super ze mają taką wielki otwór :wink: w sumie nei są drogie jak na torbę opakowanie na butlę i przewijak, jeśli ktoś nie ma torby to moze i się opłaca;)
ja od wózka mam dosyć wąską szczelinę i czasami się denerwuje.

moja wózkowa oryginalna to może i pojemna, ale przez to, że ma tylko jedną główną kieszeń, to nigdy nic nie mogłam w niej znaleźć, co mnie wręcz irytowało, ta którą mam obecnie jest pojemna, a dzięki większej ilości przegródek pozwala mi na segregację rzeczy córki (ja mam bzika na punkcie segregowania wszystkiego, co mnie otacza)

Ja powiem szczerze, że wózek będziemy mieli używany i od znajomej, od której go mamy dowiedziałam się że te oryginalne torby od wózka są mało wytrzymałe. Podobno mocno się wydzierają w środku, siepią się i nie są zbyt praktyczne.

petronela.w moja torba do wózka już traci na swoim uroku - zaczyna się pruć :x a używam jej niecałe 6msc i wcale nie noszę w niej ciężkich rzeczy - tylko przybory i zabawki małej :x

Proud Mommy, ja właśnie też mam jedną przegrodę i ten sam problem.

W sklepie nawet mi nie wpadło do głowy, żeby zwrócić uwagę na torbę. Patrzałam, aby wózek był lekki i łatwo się składał.

no właśnie oryginalna popruła się, bo plastikowe elementy utrzymujące boki przedziurawiły mi materiał… już tyle razy zszywałam, że w końcu wyjęłam te plastiki (przez co torba na szerokość trochę się rozlazła)

jedyne, co mnie zastanawia w mojej nowej torbie, to jak z jej nieprzemakalnością

Jeżeli ma “ceratę” od środka to nie powinna przemakać, moja torba do wózka nie przemakała do póki deszcz nie padał :wink: to taki bardziej szmaciak, a więc wcale mnie to nie zdziwiło: co prawda przemokła jak mnie złapał taki siarczysty deszcz, ale liczy się :stuck_out_tongue: wydaje mi się, że producenci zakładają iż folia na wózek jest na tyle duża, że obejmuje też torbę :x

Moja torba pruję się normalnie w szwach i przy zamku - muszę podjechać do sklepu i zapytać czy gwarancja też ją obejmuję ( chociaż pewnie mi będą wciskać, że to przyczyna niewłaściwego użytkowania - strasznie mnie to irytuje, że nikt nie może się przyznać iż coś jest nieprawidłowo wykonane ).

Ja miałam torebkę dołączoną do wózka ma oddzielne przegródki na butelki z mlekiem i posiada tęż przewijak, posiada też ceratkę jest bardzo dobrze wykonana bo używam ją już ponad rok a nie widać śladów użytkowania

My nie mieliśmy torby bo do wózka z odzysku nie była dołączona. Jest to na pewno rzecz przydatna ale nie konieczna.
Jakoś sobie poradziliśmy bez niej, nigdy nie braliśmy zbyt dużo rzeczy na spacery- woda w kubeczku i chrupki teraz, a kiedyś pielucha i chusteczki zawsze mieściły się w mojej torebce :slight_smile:

Torbę równiez posiadamy z zestawu z wózkiem mała niedługo kończy 2 latka a ja ciągle z tą torbą :wink: wszystko się w niej mieści a materiał z jakiego jest wykonana nie spiera się jedynym minusem było zapięcie na guzik które zmieniłam na rzepy

ja dopiero co zakupiłam torbę do wózka w sklepie Tk Maxx, musiałam dokupić torbę osobno do używanego wózka głębokiego i parasolki, i byłam przygotowana na spory wydatek, robiłam kilka podejść - ale często torby były zbyt ciężkie i skomplikowane w użyciu (za dużo pasków, kieszonek, sprzączek) w dodatku wzory w kwiaty czy zeberkę średnio podobałyby się mężowi :wink:
kiedy znalazłam moja brązową torbę na półce, wiedziałam ze to jest to - porządna, lekka, bez zbędnych udziwnień, trzy przegrody w tym jedna -środkowa otwierana jedna ręką, zamykanie na ukryte magnesy, wewnątrz kieszonki, przegródki, kosmetyczka na pieluchy i chusteczki, termooopakowanie na butelkę i komfortowy przewijak…

Torbę świetnie się nosi , idealnie pasuje do wózka a właściwie to wygląda jak torba na laptopa :slight_smile:

polecam zajrzec do Tk maxx -można tam znaleźć perelki w dobrej cenie!

ja pakuje wszystko w torbe od wozka i juz. a swoja torbe mam na ramieniu z moimi rzeczami :slight_smile:

Ja mam torbę od wózka, więc specjalnych zakupów nie musiałam robić. Ma jedną dużą kieszeń, w środku dwie mniejsze, spokojnie mieszczę się tam jadąc na cały dzień do rodziców. Na zewnątrz na dwie kieszonki na mniejsze drobiazgi, np. krem do twarzy czy maść na dziąsła.

Silje to wózeczek Twojego maleństwa? Jest przepiękny, zakochałam się w nim <3
Wózek głęboki kupowałam z drugiej ręki na allegro. Niestety był bez torby. Na początku żałowałam ale potem okazało się, że daję sobie radę bez niej. Hm… nigdy nie zabierałam na spacer zbyt wielu rzeczy może dlatego nie przydałaby mi się.

Tak Marta, to nasz wózek, wersja głęboka :slight_smile: Fajny jest, bo za dość małe pieniądze, można mieć takie cudo :slight_smile: Tylko nie na allegro, trzeba u producenta kupić :slight_smile: Wtedy kosztuje 1500 zł taki naprawdę wypasiony zestaw :slight_smile: Ale o tym pisałam w temacie wózków :slight_smile: