Witam . Byłam na badaniach połówkowych 20tc i niestety ale lekarz wykrył u dziecka w głowie drobne torbiele w splotach naczyniastych . Czy może ktoś miał podobnie ? Czy wszystko było dobrze i się wchłonęło ? może znacie podobne przypadki
Lekarz kazał nie panikować , powinno być ok. Niestety się nie da to samo stres wychodzi .
U mnie tego nie było, ale słyszałam, że takie torbiele często same się wchłaniają. Skoro lekarz mówi, żeby się nie martwić, to pewnie naprawdę nie ma powodów do niepokoju. Trzymam kciuki
Myślę, że gdyby to było poważne, to lekarz by o tym poinformował. Jesli to oczywiście twój lekarz, masz do niego zaufanie, to starałabym się uspokoić. Wiem, że łatwo się mówi.
W każdym razie trzymam kciuki, za szczęśliwe rozwiązanie, może któraś mamusia miała podobnie i doda ci otuchy!
to bylo u innego lekarza na badaniu polowkowym , do swojego lekarza prowadzonego mam wizytę za dwa tygodnie .
Doskonale Cię rozumiem, to normalne, że się martwisz – każda mama by tak miała. Ale naprawdę wiele kobiet słyszało o torbielach w splotach naczyniówkowych i w większości przypadków same się wchłaniają do 32 tc. To często tylko chwilowy etap rozwoju.
Często torbiele znikają samoistnie, staraj się nie stresować, to pomaga maluszkowi.
To dobrze, że niedługo masz wizytę u swojego lekarza, on najlepiej zna Twoją ciążę i wszystko dokładnie wyjaśni.
Myślę że po wizycie u swojego lekarza, będziesz troszkę spokojniejsza
Gdzieś na innej grupie mi się wyświetliła podobna sytuacja , pisali wszyscy też że się wchłonęło . Oby i u ciebie było wszystko ok
Jeżeli lekarz mówi że będzie ok to się nie martw.
Dokładnie tak jak dziewczyny piszą , torbiele bardzo często się wchłaniają . Życzę ci dużo spokoju chociaż wiem że to nie jest łatwe
Ja nie mialam takiej sytuacji. Wiadomo ze sie martwisz ale skoro lekarz mowi, ze to nic takiego to sprobuj sie wyluzowac (wiem ze latwo tak pisac gdy samemu sie nie jest w takiej sytuacji) ale strach ma zazwyczaj wielkie oczy. Poczekaj na konsultacje z drugim lekarzem, trzymam kciuki😉
Współczuję i rozumiem Twój stres. To normalne. Jednak posłuchaj lekarza. Nie możesz zmienić sytuacji. Skoro mówi zeby poczekać…
To bardzo zrozumiałe, że się stresujesz każda przyszła mama by się martwiła. Ale naprawdę wiele dzieci ma drobne torbiele w splotach naczyniastych i w ogromnej większości przypadków one samoistnie się wchłaniają do 28–32 tygodnia. Jeśli inne parametry są prawidłowe, to najczęściej nic złego się nie dzieje. Znam kilka mam, których dzieci miały takie torbiele dziś to zdrowe, rozwijające się maluchy to bardzo częste , i niektórzy lekarze wydaje mi się że poprostu o tym nie mówią aby nie stresować przyszłej mamy . Trzymaj się, wszystko będzie dobrze
@Agatkaa i jak tam u Ciebie? wiesz coś więcej ?
Miejmy nadzieję, że wszystko się wchłonęło lub wchłonie niebawem.