Hej. Nie martw się, bo stres w niczym nie pomoże tylko może dodatowo jedynie zaszkodzić. Wiem, że myśli potrafią być silniejsze, ale pozytywne myślenie CZAS START. Nie miałam torbieli na jajniku, jednak miałam kilka torbieli w piersi, wykryte jeszcze przed pierwszą ciążą. W ciąży miałam kolejne usg i torbiele się powiększyły, a dodatkowo pojawiło się kilka nowych. Po zakończonym karmieniu piersią okazało się, że torbiele zniknęły. Poinformowana zostałam żeby skotrolować piersi za pół roku od badania z uwagi na krótki czas po zakończonym kp, bo piersi mogły "nie dojść jeszcze do siebie" po laktacji. Niedługo mam usg, jednak jestem dobrej myśli. I ty bądź!
Ja miałam ponad 4 cm tylko mi lekarka przepisała duphaston. Po miesiącu na wizycie kontrolnej był już ponad połowę mniejszy. Ginekolog mówiła że takie wielkości się często same robią i znikają, ale dała mi jeszcze jedno opakowanie profilaktycznie
Dokladnie. Często się słyszy, że wiele torbieli same powinny się wchłaniać, jednak zawsze trzeba je kontrolować. U mnie było podobnie, w piersiach się pochłaniały, choć traciłam nadzieję, bo jednak przez dwa lata były.
Miałam torbiel dostałam leki które miały go usunąć i faktycznie tak się stało miałam tabletki oraz globulki :) obeszło się bez krwawienia bez niczego prawdopodobnie zeszła wraz z okresem to dość powszechna dolegliwośc ale czasami niestety trzeba ją usunąć w inny sposób jeśli nie zejdzie lekami
Ja też miałam torbiel, w czasie starania się o dziecko. Dostałam leki i po sprawie, one w całe nie muszą być takie źle, pozytywne myślenie, nie zamartwiaj się, bo jak widzisz nie jesteś tutaj sama i wszystkie nasze przypadki skończyły się dobrze, Twój też się tak skończy
Mi gin mówiła że mam dosyć spora i gdyby się zdarzyło że nie wchłonęłaby się to wtedy trzeba byłoby zrobić zabieg. Na szczęście torbiele w 99 % po przyjęciu leków się wchlaniaja
To myślę że na dłuższą metę będzie jescze gorzej czasem zmiana tabletek i i od razu inne samopoczucie a czasem jest tak że tak ze po prostu tabletki nie służą
Ja na torbiel brałam Duphaston chyba 3x1 przez bodajże 20 dni i wszystko było w porzadku. To lek hormonalny, który jest też dobry na bolesne miesiączki czy do podtrzymania ciąży i z tego co czytałam to wielu lekarzy przepisuje go na torbiele.
Trochę dziwne, że od razu dostałas antykoncepcję, a torbiel nie jest jeszcze jakaś bardzo duża
Ja.mialam torbiele w piersi i dostałam tabletki od gin po czym wchłonęły się ale nie pamiętam nazwy. Lekarz mówił, że torbiele zazwyczaj po przyjęciu tabletek wchłaniają się tylko trzeba kontrolować.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.