Toksoplazmoza w ciąży

Witam, jestem w 10tyg ciąży i okazało się że. Mam toksoplazmoze. Igg mam na poziomie 261, a Igm 3,68.
Czy któraś z Was miała toksoplazmoze w ciazy i czy braly jakies leki i udalo sie wyleczyc, a jak nie to jakie byly tego skutki i czy maluszkowi nic nie bylo?

Ja na szczęście nie miałam toksoplazmozy w ciąży ale również robiłam to badanie. Zanim odebrałam wyniki moja doktor opowiedziała o wszystkim z tym związanym.

Moim zdaniem jesteś pod dobrą opieką,zaufaj swojemu lekarzowi, jeśli będziesz dbała o zdrowie i trzymała się zaleceń ginekologa to wszystko będzie dobrze :)

Również robiłam badania, ale u mnie wyszło wszystko w porządku,zaś u koleżanki wyszło że już przechodziła toksoplazmoze i z maluszkiem jest wszystko w porządku. Nie martw się, lekarz wie co robi i poprowadzi Cię tak aby było wszystko dobrze:) dużo zdrówka życzę!

A sprawdzałas czy napewno przeszlas ja w ciąży. Pamiętam że mi też wyszły jakieś za wysokie przeciwciała i dostałam skierowane do szpitala zakaźnego żeby sprawdzić kiedy przebyta i okazało się że stara sprawa a nawet o tym nie wiedziałem ale też stresu było dużo 

Moja  koleżanka  miała  tak  samo  jak  ty  i  jej  mała  to  okaz  zdrowia.  Nie  martw  się  na  zapas i zdaj  się  na  lekarza.

Łatwo mówić żeby się nie martwić , bo dopóki nas sytuacją nie dotyczy to jest ok . Ale skoro lekarz mówił że będzie dobrze , żebyś się nie martwiła to trzeba być dobrej myśli lekarze raczej nie rzucają słów na wiatr . I też jakby nie był pewny to nie uspokajałby Cię a skoro badania genetyczne i prenatalne wyszły dobre to teraz też będzie dobrze . Jeszcze trochę i będziesz miała córeczkę ze sobą :) 

Skoro toxoplazmoza została zdiagnozowana na wczesnym etapie ciąży i jest leczona to nie masz się czego obawiać, wiem że łatwo się mówi, ale czasem stres może gorzej działać. Staraj się o tym nie myśleć. Wiele kobiet chorowało na toxoplazmozę i mają zdrowe dzieci.

Jeśli lekarz Cię uspokaja to będzie wszystko dobrze.nie martw się na zapas.

Kochane we wtorek już urodziłam mówię wam cała ciąża przelaciala jak jeden dzień i malutka leży teraz koło mnie. Po porodzie mała miała zrobione wszystkie badania w kierunku toxoplazmozy. Usg główki nie wykazało żadnych nieprawidłowości, słuch w normie przeciwciała z krwi ujemne. Moja Ania jest zdrowa! A ja bardzo szczęśliwa :) za jakiś czas oczywiście mamy to jeszcze skontrolowac ale jestem dobrej myśli. 

Patrycja no widzisz wszystko dobrze się skończyło :) gratuluję córeczki :)

Patrycja gratulacje! :) super że córeczka zdrowa, to najważniejsze :)