Thermomix-Wypróbowane przepisy

Termo jest super tylko trzeba umieć dobrze wykorzystać każda z funkcji. Polecam 

Ja mam Lidlomixa i też jest super. Może macie jakieś sprawdzone przepisy dla maluszków które mogę zrobić w nim?

Dziewczyny polecam pasztet z piersi z indyka, pyyyyychota:) 

dzis zrobilam chlebek czosnkowy naan, moje dzieci wszystko zjadly w szoku bylam jutro robie znow. to jest cos ala podplomyki jak ja pamietam z dziecinstwa z tym ze robione w piekarniku a ja pamietam te na takiej blaszce z pieca.

moj maz kocha Thermomixa i co przyjdzie to pyta lista zakupow zrobiona w cookidoo zebym wiedzial po co jechac haha ostatnio tak sie wkrecil ze i rogaliki i ciasta i buleczki wszystko robi on ;D a to wszystki minutki zajmuje nawet nie,

PatrycjaP. też robiłam te chlebki ostatnio, pychota to prawda :D

A coś dla niemowląt robicie ?

Jeszcze nie, ale już niedługo będę korzystać z tej kolekcji przepisów dla niemowląt :) 

jest ogrom przepisow dla dzieci. 

Mówicie o lidlomixie czy tm?

ja mowie o tm

Czy są jakieś różnice w TM a Lidlomixie ?

jest i to bardzo duzo 

m.in. ilosc przepisow, mozliwosc w tm tworzenia listy zakupow wystaczy kliknac dodaj przepis do zakupow i sam robi liste zakupow, mozna zaplanowac dania na caly tydzien, miesiac. ja np w sobote mam impreze i juz na pt zaplanowalam 4 ciasta w aplikacji, 

Vorwerk jest tez firma ktora jest od wielu lat na rynku i zapewnia opieke posprzedazowa kazdemu kupujacemu przez przedstawiciela od ktorego zostal zakupiony produkt. mozliwosc prezentacji i wyprobowania tm. 

FUNKCJE TM

• Ważenie
  • Siekanie
  • Mielenie
  • Blendowanie
  • Miksowanie
  • Gotowanie
  • Gotowanie na parze
  • Mieszanie podczas gotowania
  • Ubijanie
  • Wyrabianie ciasta
  • Emulgowanie
  • Wybór temperatury, do jakiej ma zostać podgrzana potrawa

Również od modelu TM6 (wersja weszła na rynek w roku 2019):

• Fermentacja
  • Karmelizacja
  • Wolne gotowanie
  • Gotowanie sous vide
  • Gotowanie ryżu
  • Zagęszczanie
  • Mycie wstepne
  • dodatkowe od 2020
  • ☑Gotowanie Jajek
    ☑Podgrzewanie
    ☑Mycie wstępne (tryb ulepszony)
    ☑Filmy z krokami przepisu na ekranie TM6 (do niektórych przepisów)

Lidlomix nie robi listy zakupów i nie planuje dań, ale funkcje ma takie sam i jest sporo tańszy.

Funkcje:

• ważenie,
  • miksowanie,
  • siekanie,
  • mielenie,
  • wyrabianie ciasta,
  • blendowanie,
  • gotowanie na parze,
  • ubijanie,
  • podgrzewanie,
  • mieszanie,
  • emulgowanie.
  • gotuje makaron,ryż, jajka, ziemniaki 

ma duzo mneij funkcji teraz to widac. 

PatycjaP. Czego np nie ma? Ma mycie wstępne tak samo jak TM. 

No nie ma filmików. Ale za to jest duża różnica w cenie 

Beata.

Nie ma:

• Fermentacja
  • Karmelizacja
  • Wolne gotowanie
  • Gotowanie sous vide.
  • Thermomix naprawdę więcej potrafi, ale nie każdy chce korzystać z tych opcji, bo przecież jogurt można kupić w sklepie, a w thermomix jogurt zrobisz w domu.
  • Cena... No właśnie. Thermomix ma swój własny serwis, Lidlomix z tego co wiem jak się zepsuje to już kaplica. 

no i opieka przedstawiciela jakies pttania to od razu moi klienci do mnie pisza ja odpwoiadam na wszelkie ptania, robie dodatkowe prezentacje jak jest potrzeba cos wytlumaczyc, lidlomix tej opieki tez nie ma nie wiesz cos to musisz sobie radzic sam. 

Funkcja karmelizacji jest bezbłędna, uwielbiam słony karmel z Tm6. 

nie robilam jeszcze ale sprobuje ;D podrzucajcie tutaj takie pomysly co robicie i co wedlug Was jest hitem ;D

Jeśli się zepsuje dzwonię do serwisu, przyjeżdża kurier i lidlomix jedzie do serwisu do Niemiec do 2 tygodni i jest w domu. Ja mimo wszystko nie żałuję kupna, wiem że nie kupiłabym TM z powodu na cenę (nie stać mnie na taki wydatek)