Thermomix czy warto jest kupić jakieś rady?

Jak w temacie, czy polecicie? 

Chciałabym ułatwić sobie gotowanie przy 2 małych dzieci. czy rzeczywiśćie się przydaje? 

Na pewno jest przydatny. Jednak zależy od preferencji. Dla mnie lidlomix byłyby ok gdybym poszukiwała robota. 

Znajomy pożyczył mi lidlomixa. Używał go intensywnie pół roku i później już stwierdził że nie miał czasu. 

Lidlomix potrafi mieszać, blendować, gotować a nawet przygotowywać potrawy na parze więc jest pomocny w wielu przypadkach. Ułatwia przygotowywanie potraw ale wciąż wymaga czasu na naukę jego obsługi oraz planowanie posiłków z użyciem pewnych funkcji. Nie każdy ma na to ochotę na dłuższą metę i ja na razie też nie. Fajnie było wypróbować, raczej nie dokonam zakupu. 

Lidlomix to świetna alternatywa dla Thermomixa, zwłaszcza jeśli zależy Ci na bardziej przystępnej cenie. Oferuje wiele podobnych funkcji: gotowanie, miksowanie, ważenie, a nawet gotowanie na parze, co bardzo ułatwia przygotowanie posiłków przy małych dzieciach. Ma również wbudowane przepisy, które prowadzą krok po kroku, co oszczędza czas i eliminuje potrzebę myślenia o tym, co ugotować.

Jest znacznie tańszy niż Thermomix, a nadal bardzo funkcjonalny. Jeśli szukasz urządzenia, które uprości codzienne gotowanie, a przy tym nie nadwyręży budżetu, Lidlomix może być świetnym wyborem 

Ale czy tak naprawdę ułatwia on życie ? Bo zupy się w nim dużo nie ugotuje wyrobi jedynie ciasto a upiec i tak trzeba. Kotletów nie usmaży i mięsa też nie upiecze 

Moja przyjaciółka ma i tak się nim jara, tak zachwala. Nieraz byłam u niej to coś robiła. Jedyne co fajne to te przepisy tam. Ale on robi to samo co robót kuchenny w sumie, ciasto, ciasto na bułki na chleb No generalnie to samo robię robotem za 300zl. 

Ja bym się nie zdecydowała. Ale ja też lubię gotować 

Ja mam Lidlomix Smart i polecam gorąco. Owszem, nadal trzeba coś upiec czy usmażyć, ale zupy, zupy-krem, dżemy, kremy robią się same. Tzn nie musisz co chwilę podchodzić i mieszać żeby się nie przypaliło. Jest też dużo przepisów na dania jednogarnkowe. Również ciasta, ciasta drożdżowe, pizza, wszystko się według mnie robi szybciej. Jest też duża baza przepisów. Ja jestem bardzo zadowolona. Nie wiem jak Thermomix, bo nigdy nie korzystałam, ale nie wiem co więcej móglby robić, funkcje są te same, a cena o wiele niższa. 

Każda osoba która posiada i którą znam poleca, przy dzieciach bardzo szybko zrobisz zupę a gdy braknie ci pomysłów skorzystać możesz z aplikacji gdzie dla dzieci jest cała masa propozycji. 

Inka ja też go mam i ostatnio nawet koleżance nie odpaliło się cookido-aplikacja thermomixa i w lidlomixie byl ten sam przepis:D

Warto, na początku trzeba się wdrożyć nauczyć przyprawiać podwójnemu omijac kroki itp ale jak juz ogarniesz to będziesz zadowolona. 

Ja mam tańsze wersje czyli MPM i bardzo jestem zadowolona. ma dużo narzędzi dodatkowych i przepisy za darmo a co jakiś czas się aktualizują. :)

Kuszą mnie te sprzęty, bo mam niejadka w domu. Jeśli coś jest smaczne to prosi o dokładki, ale jest wiele potraw, które małej nie smakują. 

MamaMałejMajki, ja byłam bardzo sceptycznie nastawiona, bo jakby nie było to tylko "gotujący garnek", ale mój mąż kupił jak byłam w szpitalu i jestem zachwycona. Gotuję w nim codziennie. I generalnie po prostu lubię w nim gotować. Wszystko jest w jednym miejscu, dużo przepisów, czytelnie krok po kroku, moja starsza córka często sama tam coś robi, to taka "fajna zabawa";). I jeśli chodzi o Thermomix za 6tys to jednak dużo, ale Lidlomix w promocji za 1800zł to uważam adekwatna do jakości cena.

Mama Em, to prawda. Mam też koleżanki, które mają Thermomix i faktycznie, przepisy są identyczne (rwany chlebek ziołowy, cynamonki, lody, sos vinegret, mega burger itp). :) A gdyby nawet nie było to można samemu dodać;).

Inka właśnie widziałam, że wiele przepisów jest właśnie już przepisanych:D

W lidlomixie też jest jakiś abonament który można podzielić na kilkoro?

Anetka nie to jest w cookido, w lidlomiksie jest za darmo. 

Aa dziękuję . Chyba pomyliłam z tymi abonamentami w thermomix 

Kupować tak drogi sprzęt i jeszcze płacić abonament za przepisy to trochę przesada jak dla mnie. W lidlomix rzeczywiście nie ma abonamentów. 

A to o tym nie wiedziałam? Naprawdę w Thermomixie płaci się za dostęp do przepisów? Miesięcznie czy jak? Przesada..