Hej dziewczyny!
Potrzebuję Waszej opinii.
Ostatnia miesiączka: 26–30 września, cykle mam ok. 34 dni.
Od kilku dni robię testy owulacyjne i obserwuję śluz.
9–10.10 pojawił się śluz jak białko jajka i pobolewanie w prawym jajniku.
Testy LH z dnia na dzień coraz ciemniejsze, ale nigdy nie osiągnęły typowo „pozytywnego” wyniku. Od wczoraj robię 2 dziennie, dziś zrobiłam test o 10, a tu kreska o wiele bardziej blada niż wczoraj…
Teraz śluz już się zmniejszył i bóle zniknęły.
Czy to możliwe, że owulacja wystąpiła, mimo że test nigdy nie był w 100% pozytywny, albo że tej owulacji nie będzie? Już nie wiem co myśleć.
Mi ten twst nigdy nie wyszedl tak zeby tw dwie kreski byky identycznie ciemne, byly obie ciemne i tyle.
Jest mozliwosc ze owulacja juz byla ( ale jesli test jest pozytuwny to owulacja nastepuje w ciagu od 12 do 36godzin) i wtedy oczywiscie te testy juz wychodza inaczej
A co na to Twoj ginekolog ? Pod poprzednim postem juz rozmawialysmy o tych testach.
Patrze na to zdjecie kgore zalaczylas i z niefo wychodzi ze owulacji nie bylo w ogole bo te kreski strasznie blade. Konsuktacja jest potrzebna koniecznie
Moze sie zdarzyc cykl bez owulacji. Jesli dlugo starasz sie juz o bobasa to mysle ze koniecznie musisz się skonsultowac z ginekologiem i dostaniesz dalsze zalecenia. A w miedzy czasie proboj moze to z testami jest cos nie tak
Teraz robiłam test kreska jeszcze bardziej jasna…
Zastanawia mnie to że były te 3 dni że śluzem jak białko jaja i bolal mnie prawy jajnik, ale czy przy tak długich cyklach możliwe, że owulacja była w 14 DC?
Pamiętam że pytałaś już o te testy owulacyjne, ja pisałam że moga wychodzić błędnie przez źle przechowywanie. Owulacja powinna być na 14 dni przed spodziewana miesiączką, tutaj widać że niby coś było ale faktycznie nie ma tej drugiej kreski takiej mocniejszej. Tak jak piszą dziewczyny może konieczne byłoby skonsultowanie tego z ginekologiem i obserwacja owulacji pod okiem lekarza, dowiesz się wtedy czy jest jakiś problem u ciebie czy może testy są średnie.
Nie, to raczej nie jest pozytywny test owu. Poza tym juz pisalam ze po pozytywnym tescie owulacja nastepuje miedzy 12 a 36h takze te pobolewania jajnika to nie od owulacji bo tego dnia jej jeszcze nie moglo byc - nawet jak ten test bylby pozytywny.
Idz do ginekologa, moze Ci podpowiedziec w jakiej fazie cyklu jestes, zrobi badania. Konsultowanie w necie takich rzeczy to nie jest dobre, bo zadna z nas nie jest lekarzem
Dokładnie zgadzam się z @Mamina testy owulacyjne nie wychodzą pozytywne, jeśli sprawdzasz i kontroluje aż kolejny cykl to w tym wypadku tylko konsultacja z ginekologiem który pomoże ci ustalić czy te owulację w ogóle występują i jaka może być przyczyną negatywnych testów.
Wczoraj 9/10 dpo przy podcieraniu zauważyłam śluz z różową krwią, miałam tak tylko wczoraj 2 razy delikatnie, dziś już nic. Czy to może być plamienie impatacyjne ? Raczej nie początek okresu bo mam go dostać dopiero za 7 dni
Osobiscie nie mialam ani razu plamienia implantacyjnego, wiec niekoniecznie to musi byc to.
Jesli cokolwiek Cie niepokoi udaj sie do ginekologa, on zeobi wywiad,badanie oraz usg
Ja nigdy nie miałam takiego krwawienia.
Tak jak pisałam wcześniej najlepiej udać się do lekarza ginekologa, on pomoże i rozwiąże wszelkie twoje wątpliwości.
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.