Testy owulacyjne kiedy zacząć robić

Kiedy najlepiej zacząć robić testy owulacyjne? Cykle ok 35 dniowe, dziś 6 dc

Oeulacja najprawdopodobniej wypada w 21 dniu wiec najlepiej wykonac test miedzy 17 a 22 dniem :slight_smile:

Ja nie robilam testy owulacyjnych ciazowe mi zle wychodzily falszywie dodatnie to juz nie wiedzialam czy te owulacyjne beda pokazywac dobrze

Owulacja zazwyczaj jest 14 dni przed miesiaczka. Co oznacza ze powinna byc mniej wiecej w 21 dniu cyklu u Ciebie.
Ja robilam tak ze ten zakladany dzien owulacji przewidywanej mialam w środku. Czyli zaczelabym jakos w 18 dniu.
Szybko moje testy zweryfikowaly ze aplikacja sie mylila co do owulacji mojej i mialam 2 dni pozniej niz wyliczyla apka. Dzieki temu sie udalo zajsc w ciaze.
Warunek jest jeden - obie kreski tak samo widoczne

Teoretycznie ja tez nie robilam zawsze kalenarzyk sprawdzalam :slight_smile:

Ja tak samo glownie tylko kalendarzyk i najlepiej sie sprawdzal

Julka zycze Ci kolejnego bobaska :white_heart::heart_hands:

Ja nie zdążyłam :rofl::rofl::rofl: ale i miesiaczke i wszystko sprawdzałam na kalendarzyku, więc to pewnie też

Ja miałam apke która pokazywała dni owulacji i wtedy robiłam testy mniej więcej się zgadzało te 14 dni przed miesiączką. Ostatecznie nie liczenie i nie testy a wyluzowanie i wyjazd pomógł zajęć w ciążę :sweat_smile:

Owulacja powinna być ok 21 dnia cyklu, więc testy można zacząć robić już ok 15-16 dnia.

Dziewczyny już wszystko wytłumaczyły :grin::grin: