Testy na Covid-19

Cześć wszystkim! Mam pytanie dotyczące testów na koronawirusa. Słyszałem o różnych rodzajach testów, takich jak PCR, antygen i przeciwciała. Którego lepiej użyć do określenia obecności COVID-19? Jakie są ich główne różnice i zalety? Będę wdzięczna za wszelkie informacje i rekomendacje!

Pozdrowienia dla wszystkich! Polecam stronę https://www.gentaur.pl do zakupu testów na koronawirusa. Oferują szeroką gamę testów różnych typów i formatów. Sprzedają zarówno szybkie testy antygenowe, jak i testy PCR. To, co mile mnie zaskoczyło, to przystępne ceny i szybka dostawa. Ponadto strona zawiera szczegółowe informacje o każdym teście, co pomaga dokonać właściwego wyboru. Jeśli potrzebujesz wiarygodnych testów na koronawirusa, zapraszamy do kontaktu

znowu reklama firmy ?

chiba tak;) najlepiej w aptece zapytać;) 

Zapytać w aptece albo lekarza ;)

W aptece doradza najlepiej

Raczej reklama :) 

Przeciwciała bada się po przebyciu choroby :) PCR jest testem genetycznym, który polega na wykryciu w próbce materiału genetycznego wirusa. Natomiast test antygenowy jest badaniem immunologicznym, który wykrywa białko ,które wchodzi w skład wirusa.

Szybkie testy antygenowe sprawdzają się u osób z objawami choroby (na początku). 

Też tak mi wydaje się,  że to reklama. 

Ja to nie w temacie . Nie robiłam tertow nawet w czasach gdy panowała korona. Teraz tym bardziej :D 

Ja robiłam kilkukrotnie.. przed porodem żeby położyć się  w szpitalu trzeba było wykonać test..

U nas do szpitala nie był potrzebny

teraz już chyba po covidzie;) to juz testów tak nie robią;)

Witam, w tym centrum medycznym można wykonać testy na sabat i inne infekcje https://doctorpro.pl/lodz/services/laboratory

Tutaj możesz szybko uzyskać dokładne wyniki, co mi się podoba.

Ja widzę w laboratorium informacje o możliwości wykonania testu ale mało kto chyba robi testy na covid. Chociaż są osoby które noszą maseczki. 

Bardzo mało już teraz z tego co zauwazylam . Ale maseczki spotykam

Ja też rzadko ale najczęściej w laboratorium lub galerii handlowej.

W galeri handlowej nawet w rossmanie są testy widziałam 

W rossmannie mają :) A tak chyba w aptekach łatwo dostać :)

teraz to chyba juz malo kto to kontroluje i wykonuj testy. ostatnio nawet u pediatry zapomniałam maseczki i nic mi nie powiedzieli. 

No na te maseczki już tak nie zwracają uwagi.