Test obciążenia glukozą, czyli tzw. krzywa cukrowa

Monia ja nigdy w aptece nie mogę znaleźć.  SSzok jak znajdę cytrynowa 😂

Ja byłam w dwóch aptekach, to w jednej mieli tylko zwykłą, a w drugiej dostałam cytrynową. A i tak niepotrzebnie kupiłam, bo w przychodni mi dali - zwykłą do wypicia.

Ja piłam cytrynowa ☺

Ja zarowno w pierwszej jak i w obecnej ciąży wypiłam bez problemu glukozę przygotowana w laboratorium

Kaero

U mnie też dają zwykłą bez problemu, za opłatą bodajże 5 zł.  Ale jednak ta kupiona i schłodzona u mnie się lepiej przyjęła 😁

Widzicie...u mnie w aptece akurat za każdym razem były ale muszę pamiętać, żeby teraz się wcześniej dopytać o dostępność 😀

Ja też piłam zwykłą zrobiona w przychodni. Dla mnie najgorsze było pierwsze pół godziny. Później było do przeżycia. 

Pytałam się pielęgniarki o te owocowe to powiedziały, że nie mogę przynieść swojej. Ale ogólnie to i tak mi odradzały, mówiły, że dziewczyny źle się po tych owocowych czują ( gorzej niż po zwykłych) 

Ważne że już z głowy.  JJa będę pila jeszcze po ciąży ale już sobie wcześniej kupie i zaszaleje jakimś smakiem 😃

Ja mam to już 3 razy za sobą (jestem mamą trójki dzieci) i teraz mąż kupił mi glukozę cytrynową a Pani rozmieszała mi to w ciepłej wodzie i szczere mówiąc nie było złe :) może spróbuj takiej ?  Jeśli takiej nie znajdziesz  to jak będzie Pani przygotowywać glukozę poproś o mozliwość wciśnięcia trochę cytryny :) 

Ja czekam na kolejną cukrzycowa w 26 tygodniu ciąży  ☺ ta wypiłam bez problemu nawet nie byłam głodna a myślam ze będzie mi burczec w brzuchu ☺☺

Czasem tam kogoś zemdli ale to na pewno rzedko się zdarza. Ja pierwsza miałam zwykła to trochę mi ciężko było bo ja nic nie słodzę kompletnie a druga kupiłam smakowa i było trochę lepiej 

ewabrz to zaszalej i kupuj smakowe :D

Ja dwa razy miałam zwykłą glukozę - nie było tragedii. Teraz też będę miała zwykłą. 

Zależy kto jaki ma próg smaku. 

Ja tam uważam że to nie jest wcale źle jak niektórzy o tym opowiadają... 

Monia moim zdaniem ciężej jest wypić na raz taka ilość a nie że ma taki smak.

aneczka oczywiscie,smak tu nie ma nic do rzeczy bo i tak jest okropnie słodka i wypicie takiego ulepu jest lada wyzwaniem...

Ja mam inne doświadczenia ale teraz sobie myślę że cytrynowa piłam nie z powodu ciąży więc może w ciąży po prostu gorzej było przez sam fakt porannych mdlosci i bycia na czczo

Nie wiem dla mnie to żaden wyczyn wypić glukoze.. Smakowa się lepiej pije po prostu ale i tak się wypije i tak. 

Ja również nie miałam z tym problemu a przed się naczytalam jak to ciężko to wypić a poszło u mnie na raz☺

Ja nie przepadałam za glukozą, w smaku słodkie strasznie,a później jeszcze gorsze siedzenie przez 2 h

Jeszcze Nati będziesz miała jeden raz na pewno między 24 a 28 tygodniem :)