Test o czułości 25, 2 dni przed miesiączką. Miałam dziwne objawy więc postanowiłam go zrobić, ale się zastanawiam czy taki wynik brać w ogóle pod uwagę, to już drugi test, wcześniejszy, robiony kilka dni temu też miał drugą ledwo widoczną kreskę.
Myślę, że warto test powtórzyć po terminie kiedy powinna być miesiączka. U mnie przed spodziewaną datą miesiączki też widziałam zarys drugiej kreski a jak zrobiłam test nieco później to już widoczność drugiej kreski była znacznie lepsza :) więc warto zaczekać i zrobić za jakiś czas lub pójść na badania krwi wtedy będziesz miała większą pewność a badania krwi i tak powinnaś zrobić jeśli wyjdą dwie kreski :)
Dziękuję za odpowiedź :)
U mnie też na początku druga kreska słaba, a po 2-3 dniach już gruba krecha. Także według mnie test pozytywny ja widzę słabą kreskę.
Ja bym zrobiła test po miesiączce, wtedy będzie bardziej pewna
warto zrobić jeszcze raz
Ja bym powiedziała, że widać słabą kreskę, ale tak jak piszą dziewczyny najlepiej test zrobić dzień lub ze 2 dni po spodziewanym okresie. Ja w sumie tez miałam taką bladą bladą kreseczkę ale test robiłam po terminie okresu (spóźniał mi sie okres 2 dni) potem poszłam na test krwi beta HCG i miałam pewność ;)
Jakby było widać jakiś cień cienia. Miałam podobnie, po 3dniach była już idealnie widoczna krecha
zrób jeszcze raz po kilku dniach dla pewności
Na następnych testach albo nie było widać nic, albo tak samo. Robiłam test z krwi (apteczny) to dopiero po jakimś czasie było coś na nim widać, raczej nie powinnam brać tego nawet pod uwagę. Już sama nie wiem co myśleć, wczoraj powinnam dostać miesiączkę, nie ma jej, nic nie wskazuje nawet na to, żeby miała się zacząć, ale to chyba niemożliwe, żeby tyle dni beta hcg było na tyle niskie, żeby mimo ciąży kreski pokazywały się tak słabo, albo wcale. Nie szukam tu oczywiście ciąży na upartego, tylko no lepiej jest wiedzieć od początku, wiadomo.
Zrób jeszcze raz albo zrób badanie z krwi dla pewności beta HCG dzień po dniu :) poczekaj ze 2. Dni i powtórz test zrób z porannego moczu i przede wszystkim bardzo czuły test
Życzę ci aby to była ciąża i żebyś mogła się nią cieszyć, nie chcę straszyć ale czasem może okazać się ciąża biochemiczna albo pozamaciczna, albo jakieś inne zmiany torbiele czy mięśniaki, bo któryś test z kolei raczej wadliwy nie jest. A może po prostu zarodek dłużej się zagnieżdżenia i dlatego druga kreska słaba
Dzisiaj zrobiłam test, tu widać tylko cienką drugą linię, nie wiem czy w tym miejscu w ogóle powinna taka być. Podejrzewam, że test powinnam interpretować jakoś negatywny. 24-25 dni temu był stosunek, w którym potencjalnie mogłam zajść w ciążę, więc myślę, że powinnam to widzieć o wiele wyraźniej, żeby móc podejrzewać, że jestem w ciąży. Jak myślicie?
Jak dla mnie test negatywny. Ja tam drugiej kreski nie widzę. Ale pojęciem test z krwi betaHCG. Ta na pewno będzie pewność czy jesteś w ciąży czy nie.
Dostałaś okres ? Jesteś przed czy Ci się spóźnia?
Wiesz te testy są niby czułe ale czasami zawodzą ;)
Na tym drugim już nic raczej nie widać. Ja taki cień cienia jak pokazałaś na 1 zdjęciu miałam 3-4 dni po terminie spodziewanej miesiączki, a po następnych 3 dniach już była gruba kreska, udało mi się nawet umówić na następny dzień do ginekologa i było widać maleńka plamkę. Jeśli jesteś jeszcze przed terminem okresu to odczekaj jeszcze z 3-4 dni i sprawdź ponownie
No właśnie spóźnia mi się 3 dni miesiączka, a już sama nie wiem, ale myślę, że na pewno nie ciąża.
Moze ewentualnie jakiś stres/choroba/przemęczenie? Czasem błahostki potrafią sprawic że miesiączka przesunie się o kilka dni
No pewnie tak, ale dziękuję bardzo za pomoc 😊
Czyli to nie ciąża? Szkoda, że konto zostało usunięte i pewni już się nie dowiemy :)
Może jeszcze do nas zawita i podzieli się dobrymi wieściami