Temperatura mleka modyfikowanego

Nie wyobrażam sobie, zeby podać tak prosto z kranu. Chyba, że mają zamontowane jakieś specjalne filtry.

W takiej wodzie jest mnóstwo bakteri a dzieci mają niewyksztalcony układ immunologiczny i są bardziej narażone na ich działanie E. cola i inne ja wodę przygotowaną mam w dzbanku żeby zrobić mleko nie odważyła bym się zrobić takiego mleka dziecku

Ja mieszkałam rok w anglii woda tak twarda że kamien w herbacie pływał :slight_smile: więc nie wierze że mają zdrową kranówe…

Moi znajomi w Anglii tak piją,ich dzieci też i mają się dobrze :slight_smile: w różnych regionach kraju jest różna woda i w jednym się nadaje a w drugim już nie i nie powinno się jej pić,trzeba się zorientować gdzie jest dobra :slight_smile: pytałam się czemu tak piją czy się nie boję to twierdzą,że w Anglii jest jedna z lepszych wód i można pić bez obaw.

To może zależy w jakiej dzielnicy się mieszka :slight_smile:

też prawda :slight_smile: o tym pisałam :slight_smile: u mnie np. jest to samo. 6 km dalej od mojego miasta woda jest tak twarda i w ogóle niedobre,że nawet przegotowanej jej nie piją a ja u siebie mam dobrą :slight_smile: Jak tamtej próbowałam to niby zwykła woda ale coś mi nie pasowało. Chociaż jak tak sobie pomyślę co w tych rurach od wody może się znajdować czasem to odechciewa mi sie pić prosto z kranu…

w domu moich rodziców woda jest dobra i nie robi się żaden kamień a u nas wodą jest twarda i chlorowana . kamień pływa w dzbanku więc muszę filtrować wodę bo na grzałce w czajniku wszędzie jest kamień i osad. Boję się o pralkę niby używam calgon ale nie wiem na ile to pomoze

U mnie w domu też jest tak twarda woda że szkoda gadać… Już nie wiem od czego to zależy

W polse też woda jest różna w zależności od regionu. Podobno w Polse najtwardsza woda jest w Gdańsku, a ta najbardziej miękka w Katowicach i Krakowie.

To ja mieszkam niedaleko Katowic a wode mam chyba z Gdańska :smiley:

To na drugim końcu Polski ja jestem bliżej Poznania i Wrocławia chociaż to raczej ze 100km jak nie więcej.
Jakby nie było ja wodę przygotowaną podaje dziecku

Ja też daje przegotowaną :slight_smile:

Kranowa dla dziecka prosto z kranu o nie nie odważyła bym się podać mojej córci takiej wody zawsze mam przygotowana w zsnadrzu :slight_smile:

woda prosto z kranu? nie ma opcji!
!!!

aczkolwiek co do temp mleka to w upalne dni córcia cieplego pic nie chciała
mleko przygotowane chłodziłam w zimnej wodzie

Woda z kranu? Sama bym się napiła, a co dopiero podać dziecku. W takiej wodzie, może być wszystko, a nawet więcej. Oprócz tego, że taka woda jest twarda, może mieć bakterie, których być nie powinno. Ale wiadomo od ujęcia wody czy zbiorników do odbiorcy, czasami jest kilka- kilkanaście bądź kilkadziesiąt kilometrów. Woda czasami płynie przez kilka dni, co powoduje, że zaczynają w niej rozwijać się bakterie.
Ponadto często jest tak, że wyniki badań na ujęciu wody czy zbiornikach są w normie, a woda u odbiorcy jest z bakteriami ponad normę. A to dlatego, że często instalacje zewnętrzne i wewnętrzne, za które odpowiedzialni są zarządcy i my są w złym stanie.

a co dopiero gdy podana jest kranowa a rury czyszcza w miescie…przeciez to czasem nawet brudna woda leci!!

Człowiek o zdrowym rozsądku w życiu dziecku kranówy nie poda :slight_smile: bo sam jej też nie pije

E.Dylag masz racje, ale rożne przypadki chodzą po ludziach…