Tańce - ulubiona piosenka twojego dziecka

czy wasze dziec lubią tańczyć? nasza Madzia bardzo lubi tańczyć przy fasolkach i przy disco polo, macha tdedy rączkami i pupą

Magdalenamsl (wątek utworzony: 2014-06-05 09:58; połączony 2014-06-05 16:38)
Disco polo czy fasolki ?? Ulubiona piosenka twojego dziecka …
Moja córcia dostaje szału jak słyszy utwór … uwielbiam ja,ona tu jest i tańczy dla mnie , a jaka jest ulubiona piosenka waszych pociech??

Moja pierwsze pląsy zaliczyła przy słynnych Kaczuszkach :slight_smile: A tańczy generalnie przy tym, co jej wpadnie w ucho, bez różnicy czy wyją czy ładnie śpiewają :stuck_out_tongue:

Mój synek pierwszy raz zaczął tańczyć przy “Ona tu jest” Weekendu :smiley: teraz tańczy przy wszystkim a jak piosenka się kończy krzyczy “graj” i pokazuje na wierzę :slight_smile:

:slight_smile: u nas Kaczuszki cały czas są ulubioną melodią do ruszania bioderkami

Taaaaaak kaczuszki to furora u dzieci niunia od małego kaczuszki usłyszy to wstaje ręcę w górę i ka ka ka ka a ma dopiero 14 miesięcy bardzo lubi tańczyć macha pupą w boki do przodu do tyłu już nawet jest bardzo rozrywkowa wszyscy mówią że to ma po mamię :slight_smile: sama z resztą puszczam muzykę i w dzień często razem tańczymy z córcią :slight_smile:

Uwielbiam śpiewać synkowi jego pierwsza ulubiona piosenka było ( uwaga ) “białe róże” :wink: smutna wojenna piosenka musiała wpaść mu w ich potem była kajah a teraz królują Jagódki i ząbka mała. A tańczy do wszystkiego nawet do piosenki z reklam lub muzyki z akurat mijającego nas auta :wink:

Emilka uwielbia program jaka to melodia tzn nawet nie musi patrzeć na ekran ,ale słodko tańczy przy piosenkach,a gdy biją brawo bije również:)Chyba wszystkie dzieci lubią bujać i tańczyć w rytm muzyki przynajmniej ja nie znam dziecka któremu muzyka była by obojętna:)Uwielbiam tą dziecięcą radość:)

Mateusz uwielbia piosenkę z bajki “Parauszek i przyjaciele”. Codziennie mu ją włączam na laptopie. Uśmiech zaraz rozjaśnia jego buźkę, wierci się na moich kolanach i macha do pojawiających się na ekranie zwierzątek.

Nasza jak narazie nie tańczy no chyba ze z nami na rączkach i wtedy się bardzo cieszy. Bardzo dobrze jest kiedy dziecko juz od małego rusza się rytm muzyki.Jestem ciekawa jak to będzie u nas. Jeśli chodzi o kaczuszki to dzieci to uwielbiają, tak samo jak kolko graniaste u starszych dzieci.

Ja wam powiem, ze mój Sebastian to rozbraja mnie swoim tańcem ostatnio, ledwo uslyszy jakas melodie a juz tańczy i nam tez kaze… A jakie piruety, no i ma niezle wyczucie rytmu :slight_smile: aż dumna jestem, jak skonczy 3 latka to go na jakies tance zapisze bo to aż szkoda…

jak zagra zabawka to moja mała już pupą podskakuje i macha rączkami,jak dzwoni telefon radocha…i kręcenie tyłeczkiem.My uwielbiamy taniec i mała ma to coś.

A nasz synek ostatnio polubił chodzenie za rączki w kółko. Już niedługo będziemy się bawić w “kółko graniaste” :slight_smile:

oj moj sebastian uwielbia “kolko graniaste” albo “stary niedzwiedz mocno spi” :slight_smile: no i on jak uslyszy muzyke to zaraz zaczyna tanczyc :wink: no i czesto kaze sie brac na raczki, kaze mi spiewac i tanczymy :slight_smile: z tymze on juz powie co chce, wszystko jest jasne i proste :slight_smile: mysle nawet zeby w przyszlym roku na jakies tance go zapisac :slight_smile:

Moja ma 8 miesięcy i gdy słucha ,Jagódek ‘’ i stoi w łóżeczku to zaczyna się poruszać .Często wygląda to jak skakanie :smiley:

Synek chodzic jeszcze nie umie ale bardzo lubi kiedy tancze z nim jak go mam na rekach

Oczywiście moja 15 miesięczna córeczka tańczy dosłownie przy każdej szybkiej muzyce , najbardziej uwielbia kaczuszki a powoli nawet gdy patrzy na teledysk zaczyna naśladować ich taniec :slight_smile:

Rozala sama nie umie, ale jak czasami mi wstanie trzymając mnie za ręce to bujamy się do muzyki, a sama też często z nią tańczę, uwielbia to :slight_smile:

u nas mała też szaleje jak słyszy muzykę :wink:

Oczywiście u nas taniec i wygłupy przed dużym lustrem to codzienność i oboje to lubimy a Jaś zaśmiewa się z tego.

Misiek także uwielbia tańczyć, oczywiście u mnie na rękach póki co.