Taki, który spełni moje oczekiwania

Początki karmienia bywają trudne zarówno dla dzieci, jak i dla ich rodziców. Często ma to związek z kształtowaniem się regulacji ośrodka głodu i sytości u dziecka oraz koniecznością dostrajania się opiekunów do zmieniających się potrzeb dziecka. Jeżeli od samego początku będziemy zwracać uwagę na to, jak maluch zachowuje się podczas karmienia i obserwować jego reakcje, łatwiej będzie zaradzić ewentualnym problemom i przeciwdziałać wystąpieniu w przyszłości zaburzeń karmienia.

Laktator który wybiorę musi spełniać wszystkie moje oczekiwania.

Mam na myśli :

• - wygodę użytkowania codziennego,
  • - możliwość szybkiego odciągania pokarmu,
  • - cena proporcjonalna do jakości,
  • - czas potrzebny na odciąganie pokarmu,
  • - komfort użytkowania- zachowanie aseptyki/antyseptyki przy eksploatacji laktatora,
  • - bezpieczeństwo podczas użytkowania laktatora a później karmienia dziecka,
  • - wsparcie producenta laktatora w przypadku problemów technicznych, czy potrzebie dokupienia części zapasowych,
  • - gwarancja producenta,
  • - dołączona instrukcja wyjaśniająca w jasny i - prosty sposób jak użytkować laktator,
  • wiarygodna marka.

Korzyści z karmienia piersią są nie do przecenienia, jeżeli chodzi o zdrowie dziecka, warto więc wcześniej przygotować się do niego. Oczywiście, nie przewidzimy tego, jaki temperament i potrzeby będzie miało nasze maleństwo, ale wiedza, pozytywne nastawienie i dużo cierpliwości z pewnością zaprocentuje już na początku tej niezwykłej przygody.