Słuchajcie taka dziwna sprawa, a raczej pytanie … może dziwnie to zabrzmi ale szczerze …
Karmię piersią, przyjmuję tabletki AZALIA. Jak to w związkach bywa nabrała nas ochota na namiętny sex . I tak się kochaliśmy że mój luby doszedł we mnie . Boje się strasznie . Nie wiem co teraz robić .
Niby nie powinno dojść do zapłodnienia ale sama nie wiem no . Co teraz robić
?
Skoro są to tabletki antykoncepcyjne to powinny działać bo od tego są: ) nie martwiła bym się na zapas
Jeśli bierzesz je tak jak trzeba, tzn regularnie (pierwszą tabletkę w pierwszy dzien miesiaczki i kolejne każdego dnia o tej samej porze) to szansa na zajście w ciąźe jest bardzo mało możliwa. Nawet jeśli nie bierzesz ich o jednakowej porze to nie powinno dojść do zapłodnienia. Powinnaś się tym nie przejmować na zapas
Tabletki antykoncepcyjne właśnie temu służą by w razie zbliżenia nie obawiać się ciąży, więc spokojnie nie powinnaś zajść w ciążę.
Właśnie od tego są tabletki, żeby w ciążę nie zajść, i żeby nie trzeba było tak bardzo uważać. Jeśli przyjmujesz je tak, jak powinnaś, nie pomijasz itd, to nie masz się co martwić na zapas.
Te tabletki są ze znikomom ilością hormonów przez to że karmię piersią. Biorę je bez żadnych przerw tylko w ciągu . I zawsze o 22.
Jest to tak na prawdę moja pierwsza jaka kolwiek opcja zabezpieczenia więc nie wiem jak to działa i wgl .
Dzięki za uspokojenie
Nie martwiłabym się na zapas, tabletki powinny być skuteczne, skoro przyjmujesz je regularnie jeśli masz je już od co najmniej miesiąca to organizm powinien wysycić się hormonami i zabezpieczać przed nieplanowaną ciążą
Dokładnie - jeśli przyjmujesz je już dłuższy czas i o stałej porze to nie masz o czym myśleć gdyż bedzie ok. Ja również je brałam .
Gdy się zaczyna brać tabletki to przez tydzień trzeba uważac gdyż nasz organizm dopiero się przyzwyczaja .a potem to już tylko pilnować jednej godziny. Pamiętaj również że przeziębienie u ciebie osłabia działanie tabletki i w tym czasie warto zabezpieczyć się dodatkowo. Kiedyś właśnie czytałam artykuł na temat tabletek antykoncepcyjnych - kiedy słabnie ich działanie…kurczę pamiętam tylko to przeziębienie reszta jakoś mi uleciała…
Jeśli przyjmujesz tabletki dłużej niż tydzień (przez tydzień trzeba uważać bo wtedy organizm dopiero przyzwyczaja się do hormonów), regularnie, mniej więcej o tej samej porze, nie zapominasz o tabletkach to nie powinnaś się martwić. Te tabletki może mają małą ilość hormonów ale mimo wszystko zabezpieczają nas przed ciążą.
No tabletki już biorę lekko ponad miesiąc. Zaczęłam drugie opakowanie .
Ale wiecie strach mimo wszystko jest ^^