Dokładnie. Kochana to nic nie daje szkoda kasy serio
Takie 2- i 3-letnie dzieci już nie potrzebują szumisia. Koleżanka mi powiedziała, że ich syn nauczył się zasypiać już bez niego, więc ma go tylko jako przytulankę. Na początek sobie spróbujcie z szumem z aplikacji. Sam szum nie zdziała cudów i od zera nie uśpi dziecka. Jedynie może lekko uspokoić, gdy w tle są inne dźwięki, które mogą rozpraszać.
No też uważam że to już za duże dziecko
Mamy karuzele b-kids i ona ma projektor gwiazdek i szum bardzo wycisza dziecko. A co do szumią sprawdził się nam miś szumiś leniwiec od whisbear...
My się obyliśmy bez szumisia. Sprawdziłam sobie aplikacją w telefonie, że te szumy wcale na młodego nie działają. Dostaliśmy tylko od szwagra takiego jeżyka z FP z melodyjkami i wibracjami i tego czasem używamy.
My mamy krolisia i służy raczej jako przytulanka a nie wyciszenie.
Zresztą moja córka w sumie jest bardzo grzeczna dziewczynka i raczej nie płaczę nadmiernie. Czasem marudzi ale to jak chce się potuluc lub trochę pobawić z rodzicami ale tak to ma chyba każde dzuecko już takie koło 5-6 miesięcy.
U nas córka też ma królika i to jej ulubiona Przytulanka
Bardzo przyjemne są te królisie. Ale jak mają służyć tylko jako przytulanka to naprawdę szkoda kasy. Cieszę się, że nie inwestowalam w więcej szumisiów, jeden nam wystarczy i do tego niezastąpiona wydra.
Moja nic nie ma, ma jednego takiego zwykłego pluszaka z szelecącymi uszkami w sumie i tyle
A nie sory! mamy takiego ptaszka dostaliśmy od znajomych, ale leży przy łóżeczku nigdy nie użyty
DwarazyH ja czasem żałuję że tyle kupuje tych wszystkich zabawek ale ja to już taka jestem że chce żeby moja córka miała jak najlepiej i miała się czym bawić
Ja mało kupuje ale często coś dostaje i koniec końców mam tych zabawek od groma
A ja się opanować nie mogę jak widzę takie fajne.
A tu niedługo choinka. Macie już plany na prezent dla malucha?
Kupiłam jej niby pod choinkę siostrzyczkę szczeniaczka i nie mogłam się doczekać aż ją zobaczy haha i jej dałam tajze musze kupić coś nowego..
Siostrzyczka szczeniaczka jest fenomenalna! Znam już te wszystkie piosenki na pamięc, a dziecko się cieszy jak widzi tą zabawkę. Na pewno dzięki temu zwiększy swój zasób słownictwa. A na święta jeszcze nie mam pomysłu co kupić. 1,5-rocznej siostrzenicy na pewno kupię rowerek biegowy.
Ja właśnie się rozglądam za tym stolikiem interaktywnym bo właśnie Aneczka mi podsunęła pomysł że to też może być fajne.
A może ty taja kuchnię mała widziałam wiele takich fajnych albo taki domek dla lalek są piętrowe bardzo ładne
Monia stoliki interaktywne są fantasyczne. Moze dziekowo dla nas niekoniecznie, ale dzieci to kochają. Tylko jak bedziesz wybierała to taki z najwieksza ilościa bajerów, zajmie dziecko na dłuzej heheh
Ja w sumie się jeszcze nie zastanawiałam co kupić małemu pod choinkę. Narazie wszystko co potrzebuje to ma a nie chce zawalać pokoju zabawkami które pewnie i tak od kogoś dostanie. Wolę mu kupić jakieś książeczki do oglądania i czytania. Pewnie będę szukać czegoś edukacyjnego albo interaktywnego.
Tylko jaka firma takich stolików mi się nie wsztstkie podobają.
A jakie podobają się dzieciom. Chciałbym żeby miał trochę gadżetów.
Możecie mi jakiś polecić sprawdzony którym dzuecko by się zainteresowalo na dłuższą metę?
A co dla 3 miesięcznego dziecka dziewczynki?
Moja córka na roczek właśnie dostała taki stolik interaktywny. Fajna sprawa . Córa ma motywację żeby się wspinać i cowiczyc stanie :D może już niedługo zrobi pierwsze kroki... Czekam na to zniecierpliwiona :)