Dziewczyny, jakich szczoteczek do zębów używacie przy poltoraroczniakach?
Córka daje sobie ładnie umyć ząbki, teraz mamy zwykłą z Elmexa, ale mam wrażenie, że drażni ją trochę jej włosie, jest dość twarde.
Szukam czegoś z dość miękkim włosiem, co się dobrze sprawdzi. Może być też elektryczna lub soniczna, jeśli jakąś polecacie ![]()
Ja u dzieci do lat 2 zawsze uzywalam od Jordan, taka co ma szeroka koncowke zeby dziecko moglo zlapac. Jest naprawdę mieciutka i nawet przy zabkowaniu dawali sobie masowac dziasla. Zasada najpierw mama (poki jest pasta
) a pozniej dziecko samo ![]()
Pozniej juz byla soniczna z latarka pingwinek
Ja też u muzykami takiej
Ale mój ma dopiero 15 miesięcy …… te z Rosmanna co dostałam za darmo daje do gryzienia jak przewijam ale nie sprawdziły się jako szczoteczki do zębów ……
Jak skończy półtorej roku to może kupie elektryczna. Myślałam o takiej firmy Neno
Szczoteczka jak szczoteczka. My narazie mamy tą silikonową na palec, ale mamy też jednego zęba. Jaka pasta właśnie do zębów dla takiego maluszka
Taka silikonowa na palec to używam do tej pory jak trzeba nałożyć żel na bolące dziąsełka. Ale nie myje nią zębów młodego
A to moja intensywnie do dziś masuje sobie nią dziąsełka ![]()
![]()
My używamy tej z akuku i świetnie nam się sprawdza córka sama szoruje zęby i jest delikatna , łatwo się trzyma w rączce
@Nicia113 my używamy elmex 0-6 i nakładam na szczoteczkę pastę wielkości ziarenka ryżu
A ta soniczna sprawdzi się już u półtorarocznego malucha?
Właśnie zmieniłam nam szczoteczki na doniczkę i nad córki szczoteczka też się zastanawiałam, żeby kupić soniczna ![]()
![]()
Mysle ze tak. Filip jak dostal soniczna to mial mega zajawke bo swiecila ( a dla mnie to tez bylo super bo widzialam idealnie kazdy ząbek). Kubie tez planuje zaraz zmienic na ta soniczna
A to chyba właśnie wezmę też soniczna, zamiast zwykłej. Najwyżej, jak nie będzie się sprawdzać, to chwilę na nas poczeka ![]()
Spokojnie możesz użyć sonicznej jak mała ma półtorej roku. Ta soniczna jest od 0-3 lat
A ta od 3-36 miesiecy
Super! Wieczorem siadam do zakupów, to będziemy zamawiać ![]()
Fajna jest ta soniczna szczoteczka Seysso u nas super się sprawdziła przy starszej i pewnie za jakiś czas tę samą kupimy młodszej
Super jest to że świeci i dzieci chętniej myją ząbki
Fajnie się prezentują te szczoteczki, zapisuję sobie na przyszłość żeby kupić jak już mały podrośnie ![]()
W Rosmann od czasu do czasu są na nie promocje
U nas przy poltoraroczku sprawdza sie soniczna Neno i jestesmy bardzo zadowoleni.
Wlosie jest delikatniejsze niz w wielu zwyklych szczoteczkach, a mala dobrze ja akceptuje. Fajnie, ze mozna spokojnie doczyscic zabki, a samo mycie jest dla dziecka bardziej jak zabawa niz obowiazek. ![]()
tak też ją polecamy użwamy od pojawienia sie pierwszego ząbka, a nawet wczesniej bo neno ma sylikonowe nakładki w zestaweio do mycia dziąseł ![]()
A od kiedy zaczęłyście używać szczoteczki? Od pierwszego zęba ?