Szczoteczka do pierwszych ząbków, soniczna?

Karolinach tak ja myje po mm, ja zawsze myślałam że to mycie na noc jest najważniejsze ale mogę się mylić. 

Karolina ja jeszcze się nie spotkałam z tym ,żeby toś mył dziecku w nocy zęby po mm .Już sadzasz na nocnik swoją 10 miesięczną mała?

ja mam 2 szczoteczki - jedna dla rodzica a druga dla córki najpierw myje ona, potem rodzic poprawia. rano po śniadaniu i wieczorem przed spaniem. potem idzie jeszcze wypić mleko w łóżku i po tym mleku jeszcze jej myję ale już króciutko i nie aż tak dokładnie.

jak była młodsza i się budziła w nocy na mleko to jej już nie myłam, żeby nie rozbudzać

Wioleczek tak, siedzi odkąd zaczęła sama stabilnie siedzieć :) 

Patrycja ja też myję na noc, nawet dwa razy :) a pytam o noc bo martwię się żeby córeczce nie zaczęły psuć się żeby od mm. 

Karolina a udaje sie już załatwić na nocnik świadomie?

Wioleczek tak myje zęby synkowi po mm, syn wypije i kładzie się spać i albo myje jak Jeszce nie zasnął albo jak już zasnie, że współpraca różnie bywa więc po śpiochu jest o wiele prosciej, syn nie budzi się otwiera buzię i czeka a ja w tym momencie cichym głosem spokojnym mówię mu różne rzeczy opowiadam bajkę albo coś innego i tak 2 minutki. 

Mamameg czy świadomie nie wiem, ciężko mi powiedzieć ale odkąd sadzam córeczkę na nocnik nigdy nie robi kupki w pampersa tylko zawsze na nocnik. Czasami widzę, że się nadyma np. jak jesteśmy na spacerze ale kupki nie zrobi. Sadzam ją w domu na nocnik i od razu kupka jest. Siusiu też robi za każdym razem. Już tak jest ponad 3 miesiące :) 

Chciałam kontynuować wątek bo może komuś się przyda ta i formacja. Kupiłam szczoteczkę o której wspominałam wcześniej i u nas bardzo dobrze się sprawdza. Syn chętnie otwiera buzie, często też myje ząbki sam ;) szczoteczka jest leciutka, swieci, wibruje i to tak bardzo zachęca dziecko do higieny ząbków. Kupiłabym ją drugi raz bez wahania.

Mamaeg to super że sprawnie wam przebiega mycie zębów bez żadnych buntów niespodzianek

Mamameg to super, może i my spróbujemy z elektryczną szczoteczką :) skoro u was tak się super sprawdziła. 

a dziewczyny stosujecie od pierwszego ząbka czy jak juz duzo ząbków w buzi????

Weronika Większość szczoteczek elektrycznych przeznaczona jest dla dzieci od 3 roku życia 

Aneczka szczoteczka którą kupiłam jest malutka, dla dzieci 0-3 lata. Bardzo delikatnie wibruje, jest bezpieczna. 

Weronisia syn ma 4 ząbki, a szczoteczki używamy jakoś od pierwszych urodzin.

mamameg moja ma trzy ząbki i dlatego pytam bo też mam w planach tą szczoteczkę

Mamameg mozliwe aż tak nie zagłębiałam się w ten temat może i są takie ale chyba mało większość to powyżej 3 roku 

Być może Aneczka, nie zgłębiałam się s temat bo mam dziecko do 3rż i takiej szczoteczki szukałam :)

Fajna szczoteczka też myślałem że dopiero elektryczne są od 3 roku i czekałam z zakupem. Muszę mężowi ta do 3 roku pokazać.

mamameg a ty jeszcze myjesz dzieciątku czy już dajesz dziecku do samodzielnego mycia.Bo ja zauwazyłam że córka to chce sama myć-na razie mam taka szczoteczkę z dziurką na paluszek i z włosiem-i nie chce bym jej myła.(11 miesiecy) 

Weronisia ja kupiłam silikonowa szczoteczka z ogranicznikiem i córeczka sama myje. A daje jej tylko dlatego że ma ogranicznik i wiem że za głęboko nie wsadzi 

Weronisia daje synkowi szczoteczkę, ale czasami muszę domyć ząbki bo on szoruje dziąsełka z tylu ;)