Karolinach tak ja myje po mm, ja zawsze myślałam że to mycie na noc jest najważniejsze ale mogę się mylić.
Karolina ja jeszcze się nie spotkałam z tym ,żeby toś mył dziecku w nocy zęby po mm .Już sadzasz na nocnik swoją 10 miesięczną mała?
ja mam 2 szczoteczki - jedna dla rodzica a druga dla córki najpierw myje ona, potem rodzic poprawia. rano po śniadaniu i wieczorem przed spaniem. potem idzie jeszcze wypić mleko w łóżku i po tym mleku jeszcze jej myję ale już króciutko i nie aż tak dokładnie.
jak była młodsza i się budziła w nocy na mleko to jej już nie myłam, żeby nie rozbudzać
Wioleczek tak, siedzi odkąd zaczęła sama stabilnie siedzieć :)
Patrycja ja też myję na noc, nawet dwa razy :) a pytam o noc bo martwię się żeby córeczce nie zaczęły psuć się żeby od mm.
Karolina a udaje sie już załatwić na nocnik świadomie?
Wioleczek tak myje zęby synkowi po mm, syn wypije i kładzie się spać i albo myje jak Jeszce nie zasnął albo jak już zasnie, że współpraca różnie bywa więc po śpiochu jest o wiele prosciej, syn nie budzi się otwiera buzię i czeka a ja w tym momencie cichym głosem spokojnym mówię mu różne rzeczy opowiadam bajkę albo coś innego i tak 2 minutki.
Mamameg czy świadomie nie wiem, ciężko mi powiedzieć ale odkąd sadzam córeczkę na nocnik nigdy nie robi kupki w pampersa tylko zawsze na nocnik. Czasami widzę, że się nadyma np. jak jesteśmy na spacerze ale kupki nie zrobi. Sadzam ją w domu na nocnik i od razu kupka jest. Siusiu też robi za każdym razem. Już tak jest ponad 3 miesiące :)
Chciałam kontynuować wątek bo może komuś się przyda ta i formacja. Kupiłam szczoteczkę o której wspominałam wcześniej i u nas bardzo dobrze się sprawdza. Syn chętnie otwiera buzie, często też myje ząbki sam ;) szczoteczka jest leciutka, swieci, wibruje i to tak bardzo zachęca dziecko do higieny ząbków. Kupiłabym ją drugi raz bez wahania.
Mamaeg to super że sprawnie wam przebiega mycie zębów bez żadnych buntów niespodzianek
Mamameg to super, może i my spróbujemy z elektryczną szczoteczką :) skoro u was tak się super sprawdziła.
a dziewczyny stosujecie od pierwszego ząbka czy jak juz duzo ząbków w buzi????
Weronika Większość szczoteczek elektrycznych przeznaczona jest dla dzieci od 3 roku życia
Aneczka szczoteczka którą kupiłam jest malutka, dla dzieci 0-3 lata. Bardzo delikatnie wibruje, jest bezpieczna.
Weronisia syn ma 4 ząbki, a szczoteczki używamy jakoś od pierwszych urodzin.
mamameg moja ma trzy ząbki i dlatego pytam bo też mam w planach tą szczoteczkę
Mamameg mozliwe aż tak nie zagłębiałam się w ten temat może i są takie ale chyba mało większość to powyżej 3 roku
Być może Aneczka, nie zgłębiałam się s temat bo mam dziecko do 3rż i takiej szczoteczki szukałam :)
Fajna szczoteczka też myślałem że dopiero elektryczne są od 3 roku i czekałam z zakupem. Muszę mężowi ta do 3 roku pokazać.
mamameg a ty jeszcze myjesz dzieciątku czy już dajesz dziecku do samodzielnego mycia.Bo ja zauwazyłam że córka to chce sama myć-na razie mam taka szczoteczkę z dziurką na paluszek i z włosiem-i nie chce bym jej myła.(11 miesiecy)
Weronisia ja kupiłam silikonowa szczoteczka z ogranicznikiem i córeczka sama myje. A daje jej tylko dlatego że ma ogranicznik i wiem że za głęboko nie wsadzi
Weronisia daje synkowi szczoteczkę, ale czasami muszę domyć ząbki bo on szoruje dziąsełka z tylu ;)