Ja szczepiłam, Syn 2013r. córka 2019r. Dla mnie to było dość ważne szczepienie, bo sama jelitówkę przechodzę i wiem co to oznacza.
Wszyscy w domu mieliśmy a Syn tylko raz się luźniej załatwił i tyle. ;)
Także ja od siebie polecam. ;)
Witaj na forum #teamLOVI!
Ja szczepiłam, Syn 2013r. córka 2019r. Dla mnie to było dość ważne szczepienie, bo sama jelitówkę przechodzę i wiem co to oznacza.
Wszyscy w domu mieliśmy a Syn tylko raz się luźniej załatwił i tyle. ;)
Także ja od siebie polecam. ;)
Dzieci, które urodziły się w 2021 roku mają za free - szczepicie ?
Istnieje już kilka wątków na temat szczepienia przeciwko rotawirusom.Ten temat też był tam poruszany. Ja osobiście polecam to szczepienie. Córka nie szczepiona, synek tak- mam porównanie , dlatego polecam.
My akurat z 2020r. Ale szczepimy. polecamy:))
Niedługo urodze więc będzie się łapać na darmowe więc będziemy szczepić
My też z 2020r ale córka zaszczepiona
Dwóch starszych synów nie szczepione na rota mają 11 i10lat i może dwa razy przechodzili, córka 2013 zaszczepiona, ale niestety i tak łapała gdy tylko rotawirus szalał w przedszkolu . Synek 2020 nie szczepiłam go. Ale myślę że to decyzja indywidualna.
Córki nie szczepilam,ale synka będę
Drogie mamy a czy to prawda że to szczepienie robimy dziecku do 6 miesiąca życia zycia ?I działa tylko do 2 roku zycia włącznie wiec to takie szczepienie na chwilę?takie informacje kiedyś uzyskalam od pielęgniarki
Ja nie mam darmowego chciałam zaszczepić A pirl3gniarka powiedziała że już jest za późno
Jak bym miała za darmo to pewnie bym zaszczepiła. Jednak dziecko urodziłam wcześniej i nie zdecydowałam się. Nie żałuję jak na razie i oby tak zostało.
misiowa ja równiez nie szczepiłam..syn ma już 10 lat i na całe szczescie jest ok...
Mi się kojarzy,że to szczepieniw jest do drugiego miesiąca życia wykonywane. Myśmy się nie zdycydowali u córki bo ciągle ulewala. Uznaliśmy,że to bez sensu by jej to podac w kroplach i zaraz uleje i nie będzie w ogóle pewności czy coś zostało. Do tego czasu u niej było sporo ulewane,że czasem się zastanawiałam czy ona coś w ogóle wypiła by zostało w brzuszku
Pierwsza dawka musi być po ukończeniu 6 tygodnia życia i przed ukończeniem 12. tygodnia życia
Ale zalecają żeby najlepiej jak będzie podana do 8. tż.
Jeśli chodzi o Rotarix to pierwsza dawka może być podana po ukończeniu 6 tygodni życia, a drugą (ostatnią) dawkę dziecko musi otrzymać przed ukończeniem 24 tygodni życia (najlepiej przed końcem 16. tygodnia życia). Nie określono górnej granicy wieku, w którym można jeszcze rozpocząć szczepienie, „nieprzekraczalny” jest jedynie wiek zakończenia szczepienia czyli 24 tygodnie życia, tj. 6msc życia dziecka.
Dzieci z 2021 mają za free bo jest to teraz szczepienie obowiązkowe , moja córka urodziła się w grudniu i się nie załapała
Dzięki dziewczyny , generalnie szpital zagubił nam kartę Szczepien i na razie nic nie mogłam wykonac :/
DwarazyH jak to zgubił kartę szczepień?
dwatrazyH oj to dziwna sytuacja
Oczywiście, że szczepimy i już mamy umówiony termin. :)
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować. Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem, pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest na miejscu.
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże. Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka, odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci, którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach. Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów Canpol babies.